Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об осуществлении проверок правильности исчисления и уплаты сбора в Пенсионный фонд Украины

Об осуществлении проверок правильности исчисления и уплаты сбора в Пенсионный фонд Украины



   
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.12.2013 р. № 33070/03-30    

   
Нотаріальній палаті України
   
   
Щодо здійснення перевірок правильності обчислення і сплати збору до Пенсійного фонду України

   
   Пенсійний фонд України розглянув лист Нотаріальної палати України від 28.10.2013 № 62/8 щодо здійснення перевірок правильності обчислення і сплати збору до Пенсійного фонду України при посвідченні нотаріусами правочинів, пов'язаних із набуттям легкових автомобілів та придбанням об'єктів нерухомого майна.
   
   Згідно Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 384/2011 (із змінами), одними із завдань Пенсійного фонду є забезпечення надходжень від сплати збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, ведення обліку цих надходжень, інших коштів відповідно до законодавства та здійснення контролю за їх сплатою.
   
   Відповідно до пункту 15.3 Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.98 № 1740, нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється за наявності документального підтвердження сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна.
   
   Згідно статті 8 Закону України "Про нотаріат" нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов'язки тощо.
   
   Дані про кількість операцій та суму сплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування не є нотаріальною таємницею.
   
   Водночас повідомляємо, що документальні перевірки нотаріусів з питань сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій набуття права власності на легкові автомобілі органами Пенсійного фонду України не здійснюються.
   
   Перший заступник
   Голови правління
В. О. Кравчук

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям