Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отражении периода учебных сборов и мобилизации в отчетности по ЕСВ

Об отражении периода учебных сборов и мобилизации в отчетности по ЕСВ



   
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
   ДЕПАРТАМЕНТ ПЕРСОНАЛЬНОГО ОБЛІКУ, ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ТА МЕРЕЖ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.05.2014 р. № 13070/05-10
   
   Щодо відображення періоду навчальних зборів і мобілізації у звітності по ЄСВ
   
   Пенсійний фонд України розглянув ваш лист від 09.04.2014 за № 300 та повідомляє.
   
   Відповідно до п. 7 – 8 Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів, затвердженої наказом Міноборони від 12.03.2007 № 80, за працівниками, призначеними на військові збори, зберігається місце роботи і середня заробітна плата. Заробітна плата виплачується за відпрацьований час до дня припинення роботи у зв’язку з ви’їздом на збори, а також заробітна плата за перші півмісяця зборів. За решту часу перебування на зборах заробітна плата виплачується у звичайні строки, встановлені на підприємстві, в установі чи організації, де працює військовозобов’язаний.
   
   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2006 № 1644 виплата середнього заробітку військовозобов’язаним, у т. ч. резервістам, призваним на збори, проводиться підприємствами, установами та організаціями, в яких працюють призвані на збори громадяни.
   
   На період мобілізації, на особливий період, але не довше ніж один рік, за працівниками також зберігається місце роботи і середня заробітна плата. Таку норму запроваджено з 01.04.2014 Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення мобілізації» від 27.03.2014 № 1169-VII.
   
   Враховуючи зазначене, трудові відносини, впродовж вищезазначених строків, з такими працівниками не перериваються.
   
   У разі, якщо період мобілізації або перебування працівника на військових зборах знаходиться в межах одного місця, то середня заробітна плата, нарахована за цей час, відображається разом із заробітною платою за такий звітний місяць.
   
   Якщо період виходить за межі одного календарного місяця, то сума середньої заробітної плати за наступний календарний місяць відображається окремим рядком.
   
   У випадку зазначеному у вашому листі, суму 1470. 60 нараховану у звіті за березень 2014 року необхідно відображати окремими рядками:
   
   за березень 2014 року нараховану суму за березень;
   
   за квітень 2014 року - суму за квітень.
   
   Спеціального коду типу нарахувань для відображення середньої заробітної плати у таблиці 6 додатку 4 звіту нормативно не встановлено.
   
   Право застрахованої особи буде порушено, у випадку, якщо «перехідні» суми середньої заробітної плати не будуть відображені окремими рядками для вищезазначених осіб.
   
   Директор департаменту
О. Б. Ніколаєв

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям