Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно начисления единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование на суммы пособия в связи с беременностью и родами

Относительно начисления единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование на суммы пособия в связи с беременностью и родами



   

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 24.07.2013 р. N 19298/03-20


   
   Пенсійний фонд України розглянув лист від 01.07.2013 р. N 44 щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами і повідомляє.
   
   1 липня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсій" від 14.05.2013 р. N 231-VII, яким врегульовано питання про зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами.
   
   Починаючи із липня 2013 року року платниками єдиного внеску визначені також підприємства, установи та організації, фізичні особи, які використовують найману працю і виплачують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, а також особи, що знаходяться у відпустці і отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.
   
   Підприємства, установи та організації, фізичні особи, які використовують найману працю і виплачують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, нараховують єдиний внесок у розмірі 33,2 % суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами і утримують єдиний внесок у розмірі 2 % таких сум з осіб, які перебувають у відпустці і одержують таку допомогу.
   
   Згідно з пунктом 3 частини першої статті 7 та частини одинадцятої статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (далі - Закон) фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховують і сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7 відсотка сум, що визначаються такими платниками самостійно. При цьому сума єдиного внеску не може бути менше розміру мінімального страхового внеску.
   
   Фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування нараховують єдиний внесок у розмірі 34,7 відсотка сум доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути менше розміру мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) (пункт 2 частини першої статті 7 та частина одинадцята статті 8 Закону).
   
   Директор департаменту
   надходження доходів
   
В. Литвиненко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям