Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты ЕСВ

Относительно уплаты ЕСВ



   

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.01.2013 р. N 1074/03-20
   
   Щодо сплати ЄСВ


   
   Пенсійний фонд України розглянув лист щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на вартість орденів, медалей, нагрудних знаків, кубків, дипломів, грамот та квітів і в межах своєї компетенції повідомляє.
   
   Відповідно до абзацу другого пункту 1 частини першої статті 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платниками єдиного внеску є роботодавці, зокрема: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами.
   
   Базою для нарахування єдиного внеску для зазначених платників є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці".
   
   Згідно з роз'ясненнями Міністерства соціальної політики України, наданими листом від 10.11.2011 р. N 994/13/Н-11, критерієм віднесення певної виплати у грошовій чи натуральній формі до заробітної плати є можливість використання цієї виплати працівником для задоволення особистих потреб або потреб інших членів сім'ї. Вартісний еквівалент медалей, нагрудних знаків та грамот таким визнаний бути не може, отже, не відноситься до заробітної плати.
   
   Враховуючи вищезазначене, вартість орденів, медалей, нагрудних знаків, кубків, дипломів, грамот та квітів, якими відзначаються працівники та особи, які не перебувають у трудових відносинах з підприємством, не є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
   
   
   
   Директор департаменту
   надходження доходів
    В. Литвиненко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям