Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно взятия на учет в органах Пенсионного фонда Украины

Относительно взятия на учет в органах Пенсионного фонда Украины



   

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.03.2013 р. N 3243/Я-4


   
   Пенсійний фонд України розглянув <...> звернення <...> щодо взяття на облік в органах Пенсійного фонду України і в межах компетенції повідомляє.
   
   Взяття на облік в органах Пенсійного фонду України осіб, на яких не поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" здійснюється відповідно до статті 5 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та глави 4 Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. N 21-6 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.10.2010 р. за N 995/18290 (із змінами) (далі - Порядок).
   
   Відповідно до пункту 4.2 глави 4 Порядку платники єдиного внеску (фізичні особи), на яких не поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", беруться на облік в органах Пенсійного фонду за місцем проживання не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від них заяви.
   
   Заява зазначеними платниками подається в 10-денний термін із дня початку провадження відповідної діяльності або укладення трудового договору з найманим працівником чи укладення договору цивільно-правового характеру з фізичною особою.
   
   Згідно з пунктом 4.4 глави 4 Порядку для взяття на облік в органах Пенсійного фонду фізичні особи, які займаються адвокатською діяльністю, разом із заявою подають копії таких документів:
   
   • довідки про присвоєння ідентифікаційного номера з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів (крім осіб, які з релігійних переконань відмовилися від ідентифікаційного номера, про що мають відповідну відмітку у паспорті);
   
   • свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, виданою кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури;
   
   • документа, що посвідчує особу (паспорт).
   
   Надання інших документів чинними нормативно-правовими актами не передбачено.
   
   
   
   Директор департаменту
   надходження доходів
    В. Литвиненко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям