Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О практике применения новых нормативных актов

О практике применения новых нормативных актов



   
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.06.2011 р. N 761/11/13-11
   
   
Головам апеляційних адміністративних судів

   
   Останнім часом чинне законодавство України зазнало значних змін, зокрема, були прийняті та набрали чинності нові нормативні акти, що регулюють суспільні відносини, спори в яких є предметом юрисдикції адміністративних судів.
   
   Так, 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, у зв’язку з чим особливої актуальності набуває формування практики однакового застосування адміністративними судами всіх рівнів нових законодавчих норм.
   
   Відповідно до статті 32 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" на Вищий адміністративний суд України покладено повноваження щодо вивчення та узагальнення судової практики, надання методичної допомоги судам нижчого рівня з метою однакового застосування норм Конституції та законів України у судовій практиці на основі узагальнення судової практики та аналізу судової статистики, надання спеціалізованим судам нижчого рівня рекомендаційних роз'яснень з питань застосування законодавства щодо вирішення справ відповідної судової юрисдикції.
   
   Водночас належне здійснення відповідних функцій можливе лише за наявності в самому Вищому адміністративному суді України практики застосування відповідних законодавчих норм. Це, у свою чергу, вимагає якнайшвидшого перегляду в касаційному порядку справ, у яких суди нижчих інстанцій виявили проблемні питання застосування нових нормативних актів.
   
   Зважаючи на викладене, звертаємо увагу окружних та апеляційних адміністративних судів на доцільність якнайшвидшого, з урахуванням чинних норм Кодексу адміністративного судочинства України, розгляду спорів, у яких відсутня судова практика Вищого адміністративного суду України, у тому числі й тих, що пов'язані із застосуванням норм Податкового кодексу України. Одночасно наголошуємо на необхідності передавати відповідні справи без зволікань для розгляду Вищим адміністративним судом України в разі порушення касаційного провадження.
   
   Цей лист пропонуємо довести до відома суддів місцевих та апеляційних адміністративних судів.
   
   Голова суду
Д. Ліпський

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям