Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи підлягають члени фермерського господарства загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню?

Чи підлягають члени фермерського господарства загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню?

Відповідно до статті 8 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» (далі – базовий Закон) до осіб, що підлягають обов’язковому страхуванню від нещасного випадку на виробництві відносяться особи, які працюють на умовах трудового договору.
Члени фермерського господарства, якими відповідно до статті 3 Закону України «Про фермерське господарство», можуть бути подружжя, їх батьки, діти, які досягли 14 – річного віку, інші члени сім’ї, родичі, які об’єднались для спільного ведення фермерського господарства, визнають і дотримаються положень Статуту фермерського господарства. Членами фермерського господарства не можуть бути особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом).
Тобто, члени фермерського господарства, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на добровільних засадах, відповідно до статті 11 базового Закону.
Частинами першою та другою статті 27 Закону України «Про фермерське господарство» визначено, що у разі виробничої потреби фермерське господарство має право залучати до роботи в ньому інших громадян за трудовим договором (контрактом). Трудові відносини членів фермерського господарства регулюються Статутом, а осіб, залучених до роботи за трудовим договором (контрактом), - законодавством України про працю. Ця категорія осіб підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання відповідно до статті 8 базового Закону.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям