Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Приватний підприємець зареєстрований у Фонді в 2003р. У 2004 – 2005р.р. діяльність не здійснювалась. У березні 2006 року змінено вид діяльності, оформлені наймані працівники. Коли і яким чином можна змінити страховий тариф? У Фонді сказали – лише в 2007р.

Приватний підприємець зареєстрований у Фонді в 2003р. У 2004 – 2005р.р. діяльність не здійснювалась. У березні 2006 року змінено вид діяльності, оформлені наймані працівники. Коли і яким чином можна змінити страховий тариф? У Фонді сказали – лише в 2007р.

Відповідно до пункту 4.5. Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 20 квітня 2001 р. N 12, погодженої з Міністерством фінансів України та Національним банком України (далі - Інструкція), у випадку зміни виду економічної діяльності підприємства робочий орган виконавчої дирекції Фонду на підставі заяви страхувальника та після проведення перевірки фінансово – господарської діяльності страхувальника щодо нарахування, своєчасності і повноти сплати та цільового використання коштів на страхування від нещасного випадку змінює належність цього підприємства до класу професійного ризику виробництва.

Зміна класу професійного ризику здійснюється Фондом один раз на рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.
У разі, якщо суб’єктом господарювання не проводилась господарська діяльність і за результатами 2005 року неможливо встановити вид економічної діяльності, йому необхідно звернутися до державного реєстратора (за умови, що даний вид економічної діяльності відсутній в реєстраційній картці) для внесення змін до реєстраційної картки щодо основного виду економічної діяльності у 2006 році.
На підставі отриманих від державного реєстратора даних робочий орган виконавчої дирекції Фонду вносить відповідні зміни до облікової та особової справи страхувальника згідно з пунктом 3.11 Інструкції і встановлює страховий тариф на 2006 рік відповідно до основного виду діяльності, заявленого страхувальником.
Страхові внески нараховуються і сплачуються фізичними особами – підприємцями з дати укладення трудового договору (контракту) між фізичною особою – підприємцем і першим найманим працівником.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям