Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як можна отримати довідку про зняття з обліку юридичної особи в органах Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України?

Як можна отримати довідку про зняття з обліку юридичної особи в органах Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України?

Керуючись пунктом 3.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 20.04.2001 року № 12 та погодженої з Міністерством фінансів України і Національним банком України (із змінами і доповненнями) (далі – Інструкція), після одержання від державного реєстратора повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи робочий орган виконавчої дирекції Фонду проводить документальну перевірку повноти нарахування та сплати страхових внесків. На підставі акта перевірки платник розраховується з робочим органом виконавчої дирекції Фонду.
У разі встановлення заборгованості платника, державна реєстрація якого скасовується, робочий орган виконавчої дирекції Фонду складає у трьох примірниках довідку про борг за платежами до Фонду, один надсилає ліквідаційній комісії, другий - правонаступнику, якщо він є.
Робочий орган виконавчої дирекції Фонду після остаточного погашення страхувальником суми заборгованості зі сплати страхових внесків та інших платежів до Фонду і виконання ним вимог, передбачених у пункті 5.9. цієї Інструкції, наступного робочого дня видає (надсилає листом з повідомленням про вручення адресату) страхувальнику довідку про відсутність заборгованості. Копія довідки, завірена відповідальною особою робочого органу виконавчої дирекції Фонду, та повідомлення про вручення поштового відправлення підшивається в особову справу страхувальника.
Робочий орган виконавчої дирекції Фонду закриває справу страхувальника тільки після отримання від державного реєстратора повідомлення про державну реєстрацію припинення юридичної особи. Номер страхового свідоцтва ліквідованого страхувальника надалі не використовується, його платежі враховуються в базі даних до кінця поточного року, а відомості щодо його платежів зберігаються робочим органом виконавчої дирекції Фонду не менше 3-х років.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям