Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як провадити знижку чи надбавку до страхового внеску?

Як провадити знижку чи надбавку до страхового внеску?

Відповідно до частини десятої та п'ятнадцятої статті 47 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництв та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" розмір страхового внеску залежить від класу професійного ризику виробництва, до якого віднесено підприємство, знижки до нього (за низькі рівні травматизму, професійної захворюваності та належний стан охорони праці) чи надбавки (за високі рівні травматизму, професійної захворюваності та неналежний стан охорони праці). Якщо на страхувальника протягом календарного року накладався штраф за поруш* законодавства про охорону праці, він втрачає право на знижку страхового тарифу.
Пунктом 20 Порядку визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2000р. № 1423 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2001 р. 527), передбачається, що знижки чи надбавки до страхового внеску застосовуються Фондом з урахуванням результатів роботи підприємства за минулий календарний рік. При цьому враховуються витрати Фонду на відшкодування шкоди потерпілим на підприємстві, суми страхових внесків підприємства за минулий календарний рік тощо.
З врахуванням положень вищезазначених законодавчих та нормативних актів Фонд провадитиме знижки чи надбавки до страхових внесків страхувальників після затвердження [повідного порядку їх застосування.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям