Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Який порядок справляння збору з власників собак?

Який порядок справляння збору з власників собак?


Відповідно до ст. 6 Декрету КМ України від 20 травня 1993 року №56-93 „Про місцеві податки і збори” із змінами та доповненнями, (далі – Декрет №56-93) платниками збору з власників собак є громадяни - власники собак (крім службових), які проживають у будинках державного і громадського житлового фонду та приватизованих квартирах.
Збір з власників собак справляється за кожний рік. Його граничний розмір за кожну собаку не повинен перевищувати 10 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на час нарахування збору.
Збір з власників собак стягується органами житлово-комунального господарства. На підставі ст. 18 Декрету №56-93 органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють і визначають порядок сплати місцевих податків і зборів відповідно до переліку і в межах установлених граничних розмірів ставок.
Згідно із ст. 19 Декрету №56-93 місцеві податки і збори перераховуються до бюджетів місцевого самоврядування в порядку, визначеному Радами народних депутатів, якими вони встановлюються.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям