Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Дочірнє підприємство як внесок до статутного фонду отримало основні фонди групи 1, які використовує у господарській діяльності. Чи має право підприємство нараховувати амортизацію на такі основні фонди?

Дочірнє підприємство як внесок до статутного фонду отримало основні фонди групи 1, які використовує у господарській діяльності. Чи має право підприємство нараховувати амортизацію на такі основні фонди?


Так, платник податку (дочірнє підприємство) — отримувач основних фондів має право на амортизацію таких основних фондів за вартістю.
Відповідно до пп. 8.4.11 п. 8.4 ст. 8 Закону України від 28.12.1994 № 334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств” (у редакції Закону України від 22.05.1997 № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями, далі – Закон № 334/94-ВР) для цілей даного пункту до придбання основних фондів і нематеріальних активів прирівнюються операції з включення таких основних фондів і нематеріальних активів до складу статутного фонду іншої особи, із подальшим включенням основних фондів до відповідних груп.
Враховуючи зазначене, платник податку — отримувач основних засобів як внесок до статутного фонду має право на амортизацію таких основних фондів за вартістю, за якою їх було внесено.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям