Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи є об`єктом оподаткування ПДВ операцій з передачі активів спільної діяльності одному з учасників такої діяльності, уповноваженому вести податковий облік спільної діяльності?

Чи є об`єктом оподаткування ПДВ операцій з передачі активів спільної діяльності одному з учасників такої діяльності, уповноваженому вести податковий облік спільної діяльності?


Пп. 3.2.8 п. 3.2 ст. 3 Закону України від 03.04.97 №168/97-ВР “Про податок на додану вартість” (далі — Закон №168) при здійсненні спільної (сумісної) діяльності передача товарів (робіт, послуг) на баланс платника податку, уповноваженого договором вести облік результатів такої спільної діяльності, вважається поставкою таких товарів (робіт, послуг).
Відповідно до пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону №168 об’єктом оподаткування податком на додану вартість є поставка товарів та послуг, місце надання яких знаходиться на митній території України, в тому числі операції з передачі права власності на об'єкти застави позичальнику (кредитору) для погашення заборгованості заставодавця, а також з передачі об'єкта фінансового лізингу у користування лізингоотримувачу (орендарю).
Згідно з п. 1.4 ст. 1 Закону № 168 поставка товарів - будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатної поставки товарів (результатів робіт) та операції з передачі майна орендодавцем (лізингодавцем) на баланс орендаря (лізингоотримувача) згідно з договорами фінансової оренди (лізингу) або поставки майна згідно з будь-якими іншими договорами, умови яких передбачають відстрочення оплати та передачу права власності на таке майно не пізніше дати останнього платежу.
Тобто, операція з поставки активів спільної діяльності одному з учасників такої спільної діяльності, уповноваженому вести податковий облік спільної діяльності, є об’єктом оподаткування ПДВ.
Дана позиція викладена в листі ДПА України від 13.10.2005 № 945/10/31-106.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям