Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи є об’єктом оподаткування операція по оприбуткуванню надлишків товарно- матеріальних цінностей?

Чи є об’єктом оподаткування операція по оприбуткуванню надлишків товарно- матеріальних цінностей?


Відповідно до пп. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону України від 03.04.97 №168/97-ВР ,,Про податок на додану вартість’’ (далі – Закон №168) об’єктом оподаткування ПДВ є операції з поставки послуг, місце надання яких знаходиться на митній території України.
Відповідно до п. 1.4 ст. 1 Закону №168 поставка товарів - будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатної поставки товарів (результатів робіт) та операції з передачі майна орендодавцем (лізингодавцем) на баланс орендаря (лізингоотримувача) згідно з договорами фінансової оренди (лізингу) або поставки майна згідно з будь-якими іншими договорами, умови яких передбачають відстрочення оплати та передачу права власності на таке майно не пізніше дати останнього платежу.
Так як операція по оприбуткуванню надлишків товарно-матеріальних цінностей, не відповідає визначенню терміну ,,поставка товарів’’, то така операція не підпадає під об’єкт оподаткування податком на додану вартість.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям