Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Дві юридичні особи уклали договір про спільну діяльність. Земельна ділянка, де здійснюватиметься спільна діяльність, належить на праві власності одній з юридичних осіб. Хто в цьому випадку сплачуватиме земельний податок?

Дві юридичні особи уклали договір про спільну діяльність. Земельна ділянка, де здійснюватиметься спільна діяльність, належить на праві власності одній з юридичних осіб. Хто в цьому випадку сплачуватиме земельний податок?


Відповідно до ст. 2 Закону України від 03.07.92 № 2535-XII "Про плату за землю" використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка, яка перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, а суб’єктом (платником) — власник землі та землекористувач, у тому числі оренда Власники землі та землекористувачі, крім орендарів, сплачують земельний податок.
Згідно із ст. 125, 126 Земельного кодексу України право власності та право постійного користування на земельну ділянку виникає після одержання її власником або користувачем документа, що посвідчує право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, та його державної реєстрації.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям