Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


Тема семинара:
Охорона праці. Перевірка держпраці /Кіт Ю.В., Огородник Іванна/
Время проведения:
14.03.2019 - 14.03.2019
Город:
м. Львів
Место проведения:
просп. В'ячеслава Чорновола, 7, готель "Львів"
Стоимость:
690 грн.
  • Организаторы
Название организации:
НВЦ «АКРОС»
Контактные телефоны:
Павлова Євгенія Олександрівна (032)238-38-54(55), (067)3-705-705, (093)515-46-94
E-mail:
office@akros.com.ua, m-akros@ukr.net
Веб сайт:
http://akros.net.ua/
  • Описание семинара

Лектори:

Кіт Юрій Володимирович — лектор, кандидат технічних наук, завідувач кафедри з охоронни праці з 2003 року.

Іванна Огородник — Адвокат. “Адвокатське об’єднання "Домінанта"

Регламент:

Реєстрація з 09:00-09:30
Офіційна частина з 09:30-16:00год.
Перерва на каву-брейк 13:00-13:30

Попередній план:

1. Основні законодавчі акти про охорону праці. Закон України про охорону праці. КЗпП. Закон України про «Обов’язкове державне соціальне страхування». Основні положення законодавства.
2. Державне управління охороною праці. Повноваження центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань охорони праці. Повноваження Держпраці та його територіальних органів.
3. Система управління охороною праці на підприємстві.  Мета систем управління охороною праці, основні принципи їх функціонування, об'єкти та суб'єкти управління, підготовка управлінських рішень. Основні функції управління охороною праці: організація та координація робіт, облік показників стану умов і безпеки праці, аналіз та оцінка стану умов і безпеки праці, планування та фінансування робіт, контроль за функціонуванням системи управління охороною праці, стимулювання. Основні завдання управління охороною праці на підприємстві. Обов'язки роботодавця в системі управління.
4. Служба охорони праці. Основні функції служби охорони праці (ОП); повноваження служби ОП; Організація роботи служби ОП. Контроль служби ОП.
5. Комісія з питань охорони праці на підприємстві. Положення про комісію з охорони праці підприємства. Основними завданнями комісії. ; Права та обов’язки членів комісія; Організація роботи комісії. Документація роботи комісії. Обов’язки роботодавця щодо осіб, які здійснюють громадський контроль.
6. Планування роботи з охорони праці. Види планування. Стратегічне та перспективне планування. Планування заходів з охорони праці до колективного договору. Особливості оперативного планування.
7. Навчання з питань охорони праці.  Загальні положення; Організація навчання і перевірки знань з питань охорони праці;Спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці; Навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб; Організація проведення інструктажів з питань охорони праці; Стажування і допуск працівників до роботи; Складання та оприлюднення планів-графіків проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.Тематичний план навчання.
8. Інструкції з охорони праці. Порядок розробки та затвердження інструкцій, їх перегляд. Основний зміст та оформлення інструкцій.
9. Порядок забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. Порядок визначення потреби, придбання спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (ЗІЗ). Порядок видачі,  користування та догляд за ЗІЗ. 
10. Організація безпечного ведення робіт підвищеної небезпеки або таких, де є потреба у професійному доборі. Перелік робіт із підвищеною небезпекою. Положення про порядок виконання робіт із підвищеною небезпекою. Виконання робіт за нарядом-допуском. Особи, відповідальні за безпеку робіт. Порядок допуску членів бригади до роботи. Оформлення роботи за нарядом.
11. Обов'язковість медичних оглядів працівників. Перелік осіб, які зобов’язані проходити медичний огляд. Організація проведення та їх періодичність. Атестація робочих місць порядок проведення, документація.
12. Нормативні акти про охорону праці, що діють у межах підприємства. Перелік основних документів з питань охорони праці підприємства. Порядок  опрацювання. Реєстрація, затвердження та перегляд.
 
Перевірки Держпраці: практичні аспекти:
1. Алгоритм дій підприємства під час інспекційного відвідування: допуск до перевірки; повноваження перевіряючих; права та можливості суб’єкта господарювання під час перевірки.
2. Оформлення результатів перевірки. Порядок оскарження результатів перевірки.
3. Цивільно-правовий та трудовий договір. Законність використання цивільно-правового договору про виконання робіт. Судова практика. Основні правила складання цивільно-правового договору про виконання робіт.
4. Аутстафінг та аутсорсинг – сучасні форми використання персоналу.Правові можливості використання та переваги.

Всі учасники семінару отримають від лекторів презентацію та конспект, а також стати учасником розіграшу цікавих призів.

ПОДРОБИЦІ ТА РЕЄСТРАЦІЯ