Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


Тема семинара:
Форс-мажор в будівництві. ОПОДАТКУВАННЯ будівельної діяльності. ГАЛУЗЕВА БУХГАЛТЕРІЯ. ІНВЕСТИЦІЙНІ ДОГОВОРИ, ФОРВАРДНІ КОНТРАКТИ /Бірюченко Вікторія/
Время проведения:
23.04.2021 - 23.04.2021
Город:
м.Київ або Онлайн
Место проведения:
Готель "Козацький" Конференц-зал (ст.м. «Майдан Незалежності») або Онлайн
Стоимость:
  • Организаторы
Название организации:
“INCON Информ-Консалтинг”
Контактные телефоны:
(097) 549-18-83, (044) 587-63-00
E-mail:
incon@incon.com.ua
Веб сайт:
https://incon.com.ua/
  • Описание семинара

Форс-мажор в будівництві. ОПОДАТКУВАННЯ будівельної діяльності. ГАЛУЗЕВА БУХГАЛТЕРІЯ. ІНВЕСТИЦІЙНІ ДОГОВОРИ, ФОРВАРДНІ КОНТРАКТИ Закон України N 738-IX від 19 червня 2020 р «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів»

Програма семінару:

ОПОДАТКУВАННЯ будівельної діяльності

  • Залучення забудовником ІСІ, керованих КУА для інвестування в будівельні проекти – вибір договірної бізнес моделі, переваги і недоліки в т.ч. з урахуванням впливу ЗУ «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки»:
  • деривативи,облігації та інші ЦП договори,перепродаж майнових прав, отриманих ІСІ від забудовника,продаж квартир як об’єктів нерухомості із зареєстрованим на ІСІ правом власності,прийом забезпечувальних платежів.
  • Вплив операцій у рамках зазначених договірних моделей на фінансовий стан і фінансовий результат діяльності ІСІ на етапах до завершення будівельного проекту, з урахуванням вимог податкового законодавства щодо обов’язкового декларування з податку на прибуток ІСІ з 1 кварталу 2021 р.
  • Застосування методу ступеня завершеності для підрядних будівельних компаній за нормами НП(с) БО 18  або  МСФЗ 15 – чи є відмінності: як розподілити ціну підрядного договору на обов’язки до виконання для цілей визнання доходу по МСФЗ 15, як класифікувати зобов’язання за гарантіями перед замовником – дохід майбутніх періодів або гарантійний резерв. У разі, коли ціна за виставленими на Замовника актами відрізняється від суми доходу до визнання – методологія записів у бухгалтерському обліку.
    Для забудовників, які ведуть облік за МСФЗ – застосування норм МСБО 40 «Інвестиційна нерухомість» до об’єктів незавершеного будівництва, як це впливає на фінансові результати діяльності та оподаткування за періодами.
    Компонент фінансування в договірній ціні споруджуваного об’єкта нерухомості, якщо забудовник звітує по МСФЗ; виділення такого компоненту, визнання фінансових доходів & витрати за періодами.
    Зміни в правилах «тонкої капіталізації» п. 140.2 ПКУ з 01.01.2021 р. з урахуванням поправок в ПКУ (ЗУ №786 і № 1117) – включення витрат по кредитах у собівартість будівництва нерухомості та коригування у зв’язку з цим для розрахунку податкового прибутку у забудовників, які залучають позики для фінансування будівництва від нерезидентів.
    Участь співінвестора в девелоперському проекті забудовника через обмін негрошового інвестиційного внеску (послуги, право користування землею і т.п.) на побудовані об’єкти нерухомості, як визначити вартість і врахувати операції в бухгалтерському обліку компаніям що звітують (1) за Н(П)СБО, (2) за МСФЗ.
    Участь нерезидента в корпоративних правах забудовника – наслідки перепродажу таких прав іншому нерезиденту з т. зору об’єкта оподаткування податком на прибуток. Вихід юридичної особи зі складу учасників з розрахунком негрошовими коштами.

ПДВ,  ПДФО.

Застосування пільги з ПДВ при постачанні об’єктів житлової нерухомості – аналіз судової і роз’яснювальної практики 2020 р.-1 квартал 2021 р.
Договори сервітуту, як об’єкт оподаткування ПДВ – на яку дату у землевласника виникають податкові зобов’язання при проведенні довгострокового девелоперського проекту з розрахунками в негрошовій формі.
Договори сервітуту, як об’єкт оподаткування ПДФО –  на яку дату у податкового агента виникають податкові зобов’язання  зі сплати ПДФО при довгостроковому девелоперському проекті з розрахунками в грошовій & негрошовій формі.
Податкові ризики по ПДВ, пов’язані з визначенням бази для ПДВ не нижче звичайної ціни: (1) при продажах забудовникам за цінами нижчими від ринкових (2) при поставках будівельних робіт за договірною ціною, нижчою від собівартості.
Виконання підрядником гарантійних зобов’язань по заміні або ремонту обладнання встановленого в об’єкті нерухомості – чи виникає в цьому випадку операція поставки,  як об’єкт для обкладення ПДВ.
Одночасне будівництво об’єктів нерухомості, поставки яких у майбутніх періодах обкладаються ПДВ та звільнені від ПДВ у забудовника – як розподіляти вхідний ПДВ у періодах будівництва, погляд податкових органів на застосування до таких ситуацій норм п. 198.5 і 199.1
Компенсація забудовником землекористувачу (землевласнику) орендної плати або земельного податку до завершення будівництва та після  – чи є об’єктом оподаткування ПДВ, зміни земельного законодавства з цього питання.
Управитель багатоквартирного будинку або обслуговуючий ЖБК: – прийом платежів від власників за комунальні послуги – послуга з ПДВ чи транзит оплат постачальникам. Чи може управитель приймати кошти від власників не оподатковуючи їх ПДВ і за яких умов – погляд податківців.
Зміни до декларації з ПДВ. Нові можливості по зняттю ознаки ризикованості з платника ПДВ.