Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


1246 Печатать

Група 60 Трикотажні полотна

Примітки:

1. До цієї групи не включаються:

(а) мереживо ручного плетіння товарної позиції 5804;

(b) етикетки, емблеми та подібні трикотажні вироби товарної позиції 5807; або

(с) трикотажні полотна, просочені, покриті або дубльовані групи 59. Однак полотна трикотажнi ворсовi, просочені, покриті або дубльовані включаються до товарної позиції 6001.

2. До цієї групи включаються також полотна, виготовлені з металевої нитки і які використовуються для одягу, меблів та в аналогічних цілях.

3. В УКТЗЕД будь-яке посилання на “трикотажні” вироби включає посилання на в’язально-прошивні вироби, в яких прошивні стібки утворюються  текстильними нитками.

 

Загальні положення

 

До цієї групи включаються текстильні полотна, які виготовляються не як тканини, тобто переплетенням основних і утокових ниток, а шляхом отримання послідовності тісно зв’язаних між собою петель. Як правило, ці вироби включають:

 

(А) Трикотажне полотно (поперечнов’язаний та основов’язаний трикотаж).

 

(I) Поперечнов’язаний трикотаж складається з неперервної нитки, що утворює ряди петель, які лежать в однаковому напрямку поперек полотна, причому петлі в сусідніх рядах переплітаються, утворюючи вічка. Між групами петель у цих полотнах є вільний простір, що дозволяє їм легко розтягуватися у всіх напрямках; коли нитка рветься, відбувається розпускання петель.

 

(II) Основов’язаний трикотаж складається з ниток, що йдуть у напрямку основи (тобто за довжиною полотна), причому кожна нитка утворює петлі, які переплітаються поперемінно з петлями в суміжних стовпчиках праворуч і ліворуч. Петлі в основов’язаному трикотажі звичайно здаються розташованими вздовж ширини полотна. У деяких основов’язаних трикотажних полотнах петлі можуть мати нахил в різні сторони під деяким кутом. Полотна не розпускаються. Якщо з основов’язаного трикотажу вирізати невеликий квадрат, то нитки не можна легко висмикнути з будь-якої із сторін; нитки висмикуються зі зразка в напрямку основи (під прямими кутами до видимих рядів петель).

 

Основов’язаний трикотаж включає:

 

(1) В’язально-прошивні вироби за умови, що вони мають петельні ланцюжки з текстильних ниток.

 

При в’язально-прошивному способі використовують машину, схожу на основов’язальну, з гострими відкритими гачковими (ковзними) голками та прутками. Ці голки утворюють петлі з текстильних ниток, що дає можливість одержувати полотна текстильних волокон або одного чи декількох шарів текстильних ниток або з підкладки, наприклад, з тканини чи листа пластмаси. У деяких випадках петельний ланцюжок може утворювати чи закріплювати ворс (як розрізаний, так і нерозрізаний). Стьобані вироби, які збираються в’язально-прошивним способом, до цієї групи не включаються (товарна позиція 5811).

 

(2) Полотна, які виготовляються на основов’язальній машині, в яких основа складається з ланцюжків петель, виконаних гачковими голками, що утримуються утоковими нитками в потрібному положенні, та іноді утворюють візерунок.

 

Усі полотна, перераховані в пунктах I і II вище, можуть бути простого чи більш-менш складного переплетення; у деяких випадках вони мають вигляд ажурного матеріалу, подібно мереживам, але все-таки розглядаються як основов’язані вироби. Вони звичайно відрізняються від мережив властивим переплетенням петель (особливо в суцільній частині).

 

(B) Полотна ручного в’язання виготовляються з однієї нитки за допомогою гачка шляхом утворення ряду петель, які протягаються одна крізь одну. Залежно від групування петель одержується або гладке, або декоративне полотно щільного чи ажурного в’язання. Деякі ажурні полотна мають ланцюжки петель, які утворюють квадрати, шестикутники та інші орнаменти.

 

*

*       *

 

Вироби, які відносяться до цієї групи, можуть бути зв’язані вручну на двох чи більше в’язальних спицях або гачком. Вони також можуть бути виготовлені на плосков’язальних чи круглов’язальних машинах з голками спеціальної форми (гачковими, язичковими та трубчастими).

 

Товарні позиції цієї групи включають трикотажні полотна машинного чи ручного в’язання незалежно від того, які текстильні матеріали розділу XI були використані в процесі виготовлення трикотажних виробів, як з еластомерної нитки, так і з гумових ниток. Включаються також трикотажні полотна, які виготовляються з використанням тонких металевих ниток, за умови, що вони призначені для виготовлення одягу, у декоративних чи аналогічних цілях.

 

До цієї групи включаються трикотажні полотна машинного та ручного в’язання в куску (включаючи трубчасті) чи просто нарізані на прямокутні (включаючи квадратні) форми. Ці полотна включають гладкі полотна та полотна з рубчиками, а також подвійні полотна, з’єднані зшиванням або склеюванням.

 

Всі ці полотна можуть бути пофарбовані, вибивні або вироблені з пряжі різних кольорів. Полотна товарних позицій 6002 – 6006 інколи піддаються ворсуванню таким чином, що приховують структуру полотна. 

 

До цієї групи не включаються:

 

(а) в’язально-прошивні полотна, одержувані протяганням текстильних волокон крізь волокнистий настил (товарна позиція 5602);

 

(b) сітки товарної позиції 5608;

 

(c) трикотажні килими та килимові вироби (товарна позиція 5705);

 

(d) сітчасті полотна і мереживо кроше (тамбурне) (товарна позиція 5804);

 

(e) куски полотна, нарізані на прямокутники ( включаючи квадрати), піддані подальшому обробленню (наприклад, підрублюванню), вироби в готовому вигляді, готові для використання (наприклад, шарфи), та трикотажні полотна, машинного і ручного в’язання певної форми, подані у вигляді окремих виробів або у вигляді декількох з’єднаних за довжиною виробів (зокрема, готові вироби груп 61,62 та 63).

 

 

Додаткові загальні положення

 

Щодо класифікації в цих товарних позиціях виробів, до складу яких входять два або більше текстильних матеріалів, дивись Загальні положення Пояснень до цього розділу.

 

 

Пояснення до товарних підпозицій.

 

6005 21 – 6005 44 та 6006 21 – 6006 44

 

Трикотажні полотна машинного чи ручного в’язання, невибілені, вибілені, пофарбовані, з пряжі різних кольорів або вибивні.

 

Положення приміток 1(d) - (h) до товарних підпозицій розділу XI при внесенні відповідних змін застосовуються до трикотажних полотен машинного та ручного в’язання, невибілених, вибілених, пофарбованих, з пряжі різних кольорів або вибивних.

 

Полотна, вироблені повністю або частково з вибивної пряжі різних кольорів або різних відтінків одного кольору, відносяться до полотен з пряжі різних кольорів, а не до пофарбованих чи вибивних полотен.

 

Пояснення до товарної позиції 6001:

 

6001

Полотна трикотажнi ворсовi, включаючи довговорсовi полотна та полотна махровi:

6001 10 00 00

- полотна довговорсовi

 

- полотна з петельним ворсом:

6001 21 00 00

- - з бавовни

6001 22 00 00

- - з штучного або синтетичного волокна

6001 29 00 00

- - з iнших текстильних матеріалів

 

- iншi:

6001 91 00 00

- - з бавовни

6001 92 00 00

- - із синтетичного або штучного волокна

6001 99 00 00

- - з iнших текстильних матеріалів

 

На відміну від тканин товарної позиції 5801, вироби цієї товарної позиції виготовляються в’язанням, причому використовуються переважно такі способи виробництва:

 

(1) На круглов’язальній машині в’яжеться полотно, на якому за допомогою додаткової нитки утворюються подовжені протягання петель; потім петлі розрізаються для утворення ворсу та одержання бархатистої поверхні.

 

(2) На спеціальній основов’язальній машині в’яжуться лицьовими боками один до одного два полотна з однією загальною ворсовою ниткою; потім обидва полотна розрізаються і одержуються два трикотажних полотна з розрізаним ворсом.

 

(3) Текстильні волокна з чесаної стрічки вводяться в петлі трикотажного ґрунтового полотна під час його утворення (довговорсові полотна).

 

(4) Використовується текстильна пряжа для утворення петель (імітація махрових тканин) (див. Загальні положення до цієї групи). Подібні полотна мають ряд петельних ланцюжків з виворітної сторони і відрізняються від ворсових полотен товарної позиції 5802 тим, що в останніх з виворітного боку в довжину проходить рядок, що має вигляд тамбурних стібків.

 

Трикотажні ворсові полотна, просочені, покриті чи дубльовані, включаються до цієї товарної позиції.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) штучне хутро товарної позиції 4304;

 

(b) ворсові тканини (товарна позиція 5801);

 

(c) трикотажні полотна, тафтингові полотна (полотна з прошивним ворсом) (товарна позиція 5802).

 

Пояснення до товарної позиції 6002:

 

6002

Полотна трикотажнi завширшки не бiльш як 30 см з вмiстом 5 мас.% або бiльше еластомiрних або гумових ниток, крім полотен товарної позиції 6001:

6002 40 00 00

- з вмiстом 5 мас.% або бiльше еластомiрних ниток, але без вмiсту гумових ниток

6002 90 00 00

- iншi

 

За виключенням ворсових полотен товарної позиції 6001 до цієї товарної позиції включаються трикотажні полотна шириною не більше 30 см, які містять 5мас.% або більше еластомірних або прогумованих ниток.

 

Визначення терміну “еластомірна нитка” див. в Примітці 13 до розділу XI. Визначення текстурованих ниток, згаданих в цій примітці, приведено в поясненнях до підпозицій в кінці пояснень до товарної позиції 5402.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) перев’язний матеріал, просочений чи покритий фармацевтичними речовинами і розфасований для роздрібної торгівлі (товарна позиція 3005);

 

(b) фасонна петельна пряжа (товарна позиція 5606);

 

(c) етикетки, емблеми та аналогічні вироби трикотажні машинного або ручного в’язання товарної позиції 5807;

 

(d) вишиті полотна товарної позиції 5810;

 

(e) матеріали групи 59 (тобто просочені, покриті чи дубльовані тканини товарної позиції 5903 або текстильні матеріали товарної позиції 5907, прогумовані тканини товарної позиції 5906).

 

(f) готові вироби, які відповідають Примітці 7 до розділу XI (див. також частину (ІІ) Загальних положень до розділу).

 

Додаткове пояснення до товарної позиції.

 

Визначення терміну “еластомірні нитки” див. в Примітці 13 до цього розділу.

 

Пояснення до товарної позиції 6003:

 

6003

Полотна трикотажнi завширшки не бiльш як 30 см, крім полотен товарної позиції 6001 або 6002:

6003 10 00 00

- з вовни або тонкого волосу тварин

6003 20 00 00

- з бавовни

6003 30

- із синтетичних волокон:

6003 30 10 00

- - мереживо Рашель

6003 30 90 00

- - iнші

6003 40 00 00

- з штучних волокон

6003 90 00 00

- iншi

 

За виключенням ворсових полотен товарної позиції 6001 в цю товарну позицію включаються трикотажні полотна шириною не більше 30см, які не містять еластомірних або прогумованих ниток або вміст таких ниток менше 5 мас.%.

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) перев’язний матеріал, просочений чи покритий фармацевтичними речовинами і розфасований для роздрібної торгівлі (товарна позиція 3005);

 

(b) фасонна петельна пряжа (товарна позиція 5606);

 

(c) етикетки, емблеми та аналогічні вироби трикотажні машинного або ручного в’язання товарної позиції 5807;

 

(d) вишиті полотна товарної позиції 5810;

 

(e) матеріали групи 59 (тобто просочені, покриті чи дубльовані тканини товарної позиції 5903 або текстильні матеріали товарної позиції 5907, прогумовані тканини товарної позиції 5906 та гноти або полотно для газорозжарювальних сіток, газових пальників товарної позиції 5908).

 

(f) готові вироби, які відповідають примітці 7 до розділу XI (див. також частину (ІІ) Загальних положень до розділу).

 

Додаткові пояснення до товарної категорії:

 

6003 30 10

 

Мереживо Рашель – це подібне до мережива трикотажне полотно з малюнком, яке виготовляють на жаккардовій рашель-машині. Елементи малюнка та тло полотна можуть відрізнятись по товщині. Варіації товщини полотна дозволяють створювати ефект затінення і створювати рельєфною структуру малюнка.

 

 

Пояснення до товарної позиції 6004:

 

6004

Полотна трикотажнi завширшки більш як 30 см з вмiстом 5 мас.% або бiльше еластомiрних чи гумових ниток, крім полотен товарної позиції 6001:

6004 10 00 00

- з вмiстом 5 мас.% або бiльше еластомiрних ниток, але без вмiсту гумових ниток

6004 90 00 00

- iншi

 

За виключенням ворсових полотен товарної позиції 6001 в цю товарну позицію включаються трикотажні полотна шириною більше 30 см, які містять 5мас.% або більше еластомірних або прогумованих ниток.

 

Визначення терміну “еластомірна нитка” див. в Примітці 13 до розділу XI. Визначення текстурованих ниток, згаданих в цій примітці, приведено в поясненнях до підпозицій в кінці пояснень до товарної позиції 5402.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) перев’язний матеріал, просочений чи покритий фармацевтичними речовинами або розфасований для роздрібної торгівлі (товарна позиція 3005);

 

(b) етикетки, емблеми та аналогічні вироби трикотажні машинного або ручного в’язання товарної позиції 5807;

 

(c) вишиті полотна товарної позиції 5810;

 

(d) матеріали групи 59 (тобто просочені, покриті чи дубльовані тканини товарної позиції 5903 або текстильні матеріали товарної позиції 5907, прогумовані тканини товарної позиції 5906).

 

(e) готові вироби, які відповідають примітці 7 до розділу XI (див. також частину (ІІ) Загальних положень до розділу).

 

Додаткове пояснення до товарної позиції.

 

Визначення терміну “еластомірна нитка” див. в примітці 13 до цього розділу.

 

Пояснення до товарної позиції 6005:

 

6005

Полотна основов’язані (включаючи вироблені на в’язальних машинах для виготовлення галунів), крім полотен товарних позицій 6001-6004:

 

- з бавовни:

6005 21 00 00

- - невибiленi (сурові) або вибiленi

6005 22 00 00

- - пофарбованi

6005 23 00 00

- - з ниток рiзних кольорiв

6005 24 00 00

- - вибивнi

 

- із синтетичних волокон:

6005 31

- - невибiленi (сурові) або вибiленi:

6005 31 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6005 31 50 00

- - - мереживо Рашель, крім полотна для гардин або тюлi

6005 31 90 00

- - - iнші

6005 32

- - пофарбованi:

6005 32 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6005 32 50 00

- - - мереживо Рашель, крім полотна для гардин або тюлi

6005 32 90 00

- - - iнші

6005 33

- - з ниток рiзних кольорiв:

6005 33 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6005 33 50 00

- - - мереживо Рашель, крім полотна для гардин або тюлi

6005 33 90 00

- - - iнші

6005 34

- - вибивнi:

6005 34 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6005 34 50 00

- - - мереживо Рашель, крім полотна для гардин або тюлi

6005 34 90 00

- - - iншi

 

- з штучних волокон:

6005 41 00 00

- - невибiленi (сурові) або вибiленi

6005 42 00 00

- - пофарбованi

6005 43 00 00

- - з ниток рiзних кольорiв

6005 44 00 00

- - вибивнi

6005 90

- інші:

6005 90 10 00

- - з вовни або тонкого волосу тварин

6005 90 90 00

- - інші

 

За виключенням ворсових полотен товарної позиції 6001 до цієї товарної позиції включаються трикотажні полотна шириною більше 30 см, які не містять еластомірних або прогумованих ниток або вміст їх менше 5 мас.%. Детальний опис процесу виробництва основов’язаного трикотажного полотна (включаючи трикотажні полотна, виготовлені на трикотажних машинах для виготовлення галунів) наведено в Загальних положеннях до групи 60, пункт (А) (ІІ).

Основов’язані полотна можуть бути різних видів. Навідміну від традиційних полотен без мережива, таких, які використовуються при виготовлені одягу, вони містять мереживні полотна. Такі полотна, виготовлені на основов’язальних трикотажних машинах (головним чином рашель-машинах), зазвичай подібні сітчатим полотнам або мереживу (але їх не слід змішувати з останніми: див. пояснення до товарної позиції 5804) та часто використовуються при виготовленні занавісів. Подібно до мережив машинного виробництва, такі імітації мережива машинного або ручного в’язання часто виготовляються у вигляді широких кусків, які на заключній стадії розрізаються на стрічки. Такі стрічки не залежно від довжини відносяться в цю товарну позицію за умови, що їх пруги рівні і паралельні, а ширина перевищує 30 см. 

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) перев’язний матеріал, просочений чи покритий фармацевтичними речовинами або розфасований для роздрібної торгівлі (товарна позиція 3005);

 

(b) етикетки, емблеми та аналогічні вироби трикотажні машинного або ручного в’язання товарної позиції 5807;

 

(c) вишиті полотна товарної позиції 5810;

 

(d) матеріали групи 59 (тобто просочені, покриті чи дубльовані тканини товарної позиції 5903 або текстильні матеріали товарної позиції 5907, прогумовані тканини товарної позиції 5906 та гноти або полотно для газорозжарювальних сіток, газових пальників товарної позиції 5908).

 

(e) готові вироби, які відповідають примітці 7 до розділу XI (див. також частину (ІІ) Загальних положень до розділу).

 

Додаткові пояснення до товарної позиції.

 

Полотна основов’язані – це полотна, виготовлені на основов’язальних машинах, рашель-машинах або машинах по виготовленню галунів. На відміну від поперечнов’язаних вони утворюються за допомогою переплетення ниток основи між собою за допомогою петель. Полотно основов’язане складається з одної або декількох систем ниток, які проходять по всій довжині полотна. Суміжні нитки переплітаються і одночасно утворюють петлі (див. також пояснення до цієї групи, Загальні положення,(А),(ІІ)).

Машина для виготовлення галунів відноситься до основов’язальної групи машин. Вона працює з системою ниток основи, які ідуть по всій довжині полотна, та з горизонтальними нитками утка. Такі машини часто використовуються для виробництва трикотажних стрічок, які використовуються при виготовленні одягу (еластичні стрічки для талії та ніг, тасьма з позначеними іменами, лямки, пруги, пов’язки на голову, тасьма для застібок), а також для виробництва тасьми для оздоблення занавісів та диванних подушок.

 

Додаткові пояснення до товарних категорій.

 

6005 31 50

 

Дивись пояснення до товарної категорії 6003 30 10.

 

6005 32 50

 

Дивись пояснення до товарної категорії 6003 30 10.

 

6005 33 50

 

Дивись пояснення до товарної категорії 6003 30 10.

 

6005 34 50

Дивись пояснення до товарної категорії 6003 30 10.

 

Пояснення до товарної позиції 6006:

 

6006

Інші полотна трикотажнi:

6006 10 00 00

- з вовни або тонкого волосу тварин

 

- з бавовни:

6006 21 00 00

- - невибiленi (сурові) або вибiленi

6006 22 00 00

- - пофарбованi

6006 23 00 00

- - з ниток рiзних кольорiв

6006 24 00 00

- - вибивнi

 

- із синтетичних волокон:

6006 31

- - невибiленi (сурові) або вибiленi:

6006 31 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6006 31 90

- - - інші:

6006 31 90 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

6006 31 90 90

- - - - інші

6006 32

- - пофарбованi:

6006 32 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6006 32 90

- - - інші:

6006 32 90 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

6006 32 90 90

- - - - інші

6006 33

- - з ниток рiзних кольорiв:

6006 33 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6006 33 90 00

- - - iншi

6006 34

- - вибивнi:

6006 34 10 00

- - - для гардин, включаючи тюлевi

6006 34 90 00

- - - iншi

 

- з штучних волокон:

6006 41 00 00

- - невибiленi (сурові) або вибiленi

6006 42 00 00

- - пофарбованi

6006 43 00 00

- - з ниток рiзних кольорiв

6006 44 00 00

- - вибивнi

6006 90 00 00

- iншi

 

До цієї товарної позиції включаються трикотажні полотна за виключенням тих, які включені в попередні товарні позиції даної групи.

 

В цю товарну позицію включаються, наприклад, поперечнов’язані полотна та полотна ручного в’язання шириною 30 см, які не містять еластомірних або прогумованих ниток або які містять менше 5 мас.% таких ниток. В поясненнях до данної групи описані терміни “поперечнов’язаний трикотаж”  та “полотна ручного в’язання” (див. Загальні положення, пункти (А)(І) і (В), відповідно).

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) перев’язний матеріал, просочений чи покритий фармацевтичними речовинами або розфасований для роздрібної торгівлі (товарна позиція 3005);

 

(b) етикетки, емблеми та аналогічні вироби трикотажні машинного або ручного в’язання товарної позиції 5807;

 

(c) вишиті полотна товарної позиції 5810;

 

(d) матеріали групи 59 (тобто просочені, покриті чи дубльовані тканини товарної позиції 5903 або текстильні матеріали товарної позиції 5907, прогумовані тканини товарної позиції 5906 та гноти або полотно для газорозжарювальних сіток, газових пальників товарної позиції 5908).

 

(e) готові вироби, які відповідають Примітці 7 до розділу XI (див. також частину (ІІ) Загальних положень до розділу).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям