Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


3196 Печатать

Група 94 Меблі; постільні речі, матраци, матрацні основи, диванні подушки та аналогічні набивні речі меблів, світильники та освітлювальні прилади, в іншому місці не зазначені; світлові покажчики, табло та подібні вироби; збірні будівельні конструкції

РОЗДІЛ XX

РІЗНІ ПРОМИСЛОВІ ТОВАРИ

 

Додаткова примітка України:

 

У цьому розділі термін “для промислового складання моторних транспортних засобів” застосовується лише до товарів, які використовуються у промисловому виробництві моторних транспортних засобів товарних позицій 8701-8705, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

Група 94

Меблі; постільні речі, матраци, матрацні основи,
диванні подушки та аналогічні набивні речі меблів,
світильники та освітлювальні прилади, в іншому місці не зазначені;

світлові покажчики, табло та подібні вироби; збірні будівельні конструкції

 

Примітки:

 

1. До цієї групи не включаються:

 

(a) надувні або водяні матраци, подушки або диванні подушки груп 39, 40 або 63;

 

(b) дзеркала, призначені для встановлення на пiдлозi або на землi (наприклад псише-дзеркала на рухомій рамі), товар­на позиція 7009;

 

(c) вироби групи 71;

 

(d) частини загального призначення, зазначені у примітці 2 до розділу XV, з недорогоцін­них металів (розділ XV) або подібні вироби з пластмаси (група 39), або сейфи товарної позиції 8303;

 

(e) меблі, спеціально сконструйовані як частини холодильного або морозильного обладнання товарної позиції 8418; меблі, спеціально сконструйовані для швейних машин (товарна позиція 8452);

 

(f) лампи або освітлювальні прилади групи 85;

 

(g) меблі, спеціально сконструйовані як частини для апаратів товарних позицій 8518 (товарна позиція 8518), товарних позицій 8519 або 8521 (товарна позиція 8522) або товарних позицій 8525-8528 (товарна позиція 8529);

 

(h) вироби товарної позиції 8714;

 

(ij) стоматологічні крісла з умонтованим стоматологічним обладнанням товарної позиції 9018 або плювальниці до них (товарна позиція 9018);

 

(k) вироби групи 91 (наприклад, годинники та корпуси для годинників всіх видів); або

 

(l) меблі іграшкові або іграшкові лампи, або освітлювальні іграшкові вироби (товарна позиція 9503), більярдні столи чи інші меблі, спеціально призначені для ігор товарної позиції 9504, вироби для фокусів чи оздоблення (за винятком електричних гірлянд), таких як китайські ліхтарики (товарна позиція 9505).

 

2. Вироби (крім їх частин) товарних позицій 9401 — 9403 включаються до цих товарних позицій лише тоді, коли вони призначені для установлення на підлозі або на землі.

 

Однак зазначені нижче вироби вклю­ча­­ються до товарних позицій 9401—9403, навіть якщо вони призначені для підвішування, кріплення до стін або для установлення один на одному:

 

(а) шафи книжкові, для посуду, інші меблі з полицями (включаючи окремі полиці, представлені з кріпленнями для фіксації їх на стіні) або секційні меблі;

  (b) меблі для сидіння і ліжка.

 

3. (A) У товарних позиціях 9401 — 9403 посилання на частини товарів не включають посилання на листи або пластини (вирі­зані або не вирізані за формою, але не з’єднані з іншими частинами) із скла (включаючи дзер­кала), мармуру або інших каменів чи з будь-якого іншого матеріалу, зазначених у групі 68 або 69.

 

    (B) Вироби товарної позиції 9404, подані окремо, не повинні включатися до товарних позицій 9401 — 9403 як частини товарів.

 

4. Термін “збірні будівельні конструкції” товарної позиції 9406 означає конструкції, зібрані на підприємстві, або ті, що постачаються як сукупність окремих елементів для складання на місці, наприклад, житлові або промислові приміщення, контори, школи, магазини, навіси, гаражі або аналогічні будівлі.

 

Загальні положення

 

До цієї групи включаються, за умови додержання винятків, перерахованих у Поясненнях до цієї групи:

  (1)Усі меблі та їхні частини (товарні позиції 9401–9403).

(2) Матрацні основи, матраци та інші постільні речі або аналогічні предмети меблювання, з пружинами, набиті будь-якими матеріалами або з пористої ґуми чи пластмас, покриті або непокриті (товарна позиція 9404).

(3) Лампи та освітлювальне устаткування і їхні частини, в іншому місці не зазначені, з будь-якого матеріалу (крім устаткування з матеріалів, описаних у примітці 1 до групи 71), світлові покажчики, табло та аналогічні вироби з умонтованим джерелом світла та їх частини, в іншому місці не зазначені (товарна позиція 9405).

(4) Збірні будівельні конструкції (товарна позиція 9406).

У цій групі термін «меблі» означає:

(А) Будь-які «пересувні» вироби (крім включених до більш конкретних товарних позицій УКТЗЕД), головною властивістю яких є те, що вони сконструйовані для розміщення на підлозі чи на землі та які використовуються переважно в утилітарних цілях, для інтер’єру приватних будинків, готелів, театрів, кінотеатрів, контор, церков, шкіл, кафе, ресторанів, лабораторій, лікарень, стоматологічних кабінетів і т.д., а також для інтер’єрів суден, літальних апаратів, залізничних вагонів, автомобілів, житлових причепів або аналогічних транспортних засобів. (Слід зазначити, що в цій групі товари вважаються «пересувними» меблями, навіть якщо вони призначені для прикручування і т.д. до підлоги, наприклад, стільці, встановлювані на суднах). Аналогічні товари (крісла, стільці і т.д.) для розміщення в садах, на площах, прогулянкових місцях і т.д. також включаються до цієї категорії.

(B) Такі вироби:

(i)  буфети, книжкові шафи, інші меблі з полицями (включаючи окремі полиці, представлені з кріпленнями для фіксації їх на стіні) і секційні меблі, призначені для підвішування, кріплення до стін, установлення один на одному або поруч один з одним і які використовуються для зберігання в них різних предметів (книг, фаянсового посуду, кухонних речей, скляного посуду, білизни, лікарських засобів, туалетних виробів, радіо- або телеприймачів, прикрас і т.д.), а також подані окремо елементи секційних меблів;

(ii) сидіння або ліжка, призначені для підвішування або кріплення до стіни.

Крім товарів, перерахованих у наведеному вище пункті (B), термін “меблі” не стосується товарів, які використовують як меблі, але призначені для розміщення на інших предметах меблів або на полицях, чи для кріплення на стінах або на стелі.

Отже, з цього випливає, що до цієї групи не включаються інші предмети, закріплювані на стіні, такі як вішалки для пальто, капелюхів та аналогічні, вішалки для ключів та одежних щіток, полиці для газет, такі деталі інтер’єру, як щити для опалювальних батарей. За таким самим принципом до цієї групи не включаються такі типи товарів, не призначені для розміщення на підлозі: невеликі предмети тонкої столярної роботи, невеликі предмети для облаштування з дерева (товарна позиція 4420) та конторське приладдя (наприклад, коробки для сортування документів, лотки для паперів) з пластмаси або недорогоцінних металів (товарна позиція 3926 або 8304).

Проте предмети обстановки (буфети, щити для опалювальних батарей і т.д.), умонтовані або призначені для того, щоб бути умонтованими, подані одночасно зі збірними будівельними конструкціями товарної позиції 9406 і є невід’ємною частиною таких конструкцій, залишаються в товарній позиції 9406.

До товарних позицій 9401–9403 включаються предмети меблів, зроблені з будь-якого матеріалу (дерева, лози, бамбуку, тростини (очерету), пластмаси, недорогоцінних металів, скла, шкіри, каменю, кераміки і т.д.). Такі меблі включаються до цих товарних позицій незалежно від того, є вони набивними або покриті чи ні, оброблена чи не оброблена їх поверхня, є на них різьблення, інкрустація і декоративний розпис чи нема, чи закріплені на них дзеркала та інша скляна арматура чи ні, чи є в них коліщата чи ні і т.д.

Проте слід зазначити, що меблі не включаються до цих товарних позицій, якщо до них входять вироби (наприклад, монограми, обручі, металеві ободки або наконечники і т.д.) з дорогоцінних металів або металів, плакованих дорогоцінними металами (група 71).

Предмети меблів, подані в не складеному або розібраному вигляді, повинні розглядатися як складені предмети меблів за умови, що їхні частини подані в комплекті (у наборі). Це стосується меблів незалежно від того, чи включені до них листи, арматура або інші частини, зроблені зі скла, мармуру або інших матеріалів, чи ні (наприклад, дерев’яний столик зі скляною поверхнею, дерев’яний гардероб з дзеркалом, сервант з мармуровою плитою).

Частини

До цієї групи входять лише оброблені та необроблені частини виробів, які включаються до товарних позицій 9401–9403 та 9405, якщо їх можна ідентифікувати за формою та іншими характерними властивостями як частини, призначені винятково або переважно для виробу, що входить до будь-якої з цих товарних позицій. Вони включаються до цієї групи в тому випадку, якщо не включені до інших угруповань.

Частини збірних будівельних конструкцій товарної позиції 9406, подані окремо, у всіх випадках включаються до відповідних товарних позицій.

На додаток до винятків, перерахованих у наведених нижче поясненнях, до цієї групи також не включаються:

(а) вироби з напівкруглою кальовкою та профільовані вироби товарної позиції 4409;

(b) рифлені смуги з деревостружкових плит, покриті пластичними або іншими матеріалами, призначені для розрізування і подальшого згинання по лінії розрізу для надання U-подібної форми з метою одержання частин меблів (наприклад, відділень у ящиках) (товарна позиція 4410);

(c) листи зі скла (включаючи дзеркала), мармуру або іншого каменю чи будь-якого іншого матеріалу, який згадується в групі 68 або 69, незалежно від того, розрізані вони за формою чи ні, якщо вони не з’єднані з іншими частинами, які дозволяють чітко ідентифікувати їх як частини меблів (наприклад, дзеркальна стулка гардеробу);

(d) пружини, замки та інші частини загального призначення, зазначені у примітці 2 розділу XV, з недорогоцінних металів (розділ XV) та аналогічні вироби з пластмас (група 39);

(e) іграшкові меблі та іграшкові лампи або освітлювальні прилади (товарна позиція 9503);

(f) предмети колекціонування та антикваріат (група 97).

 

Пояснення до товарної позиції 9401:

 

9401

Меблi для сидiння (крiм включених до товарної позицiї 9402), якi перетворюються або не перетворюються на лiжка, та їх частини:

9401 10 00

- сидiння, що використовуються для повiтряних транспортних засобiв:

9401 10 00 10

- - без шкіряного покриття, для цивільної авіації

9401 10 00 90

- - інші

9401 20 00 00

- сидiння, що використовуються в моторних транспортних засобах

9401 30 00 00

- меблi для сидiння, якi обертаються, з регульованою висотою:

9401 40 00 00

- меблi для сидiння, якi перетворюються на лiжка, крiм туристичних чи садових

 

- меблi для сидiння з тростини, лози, бамбука або подібних матеріалів:

9401 51 00 00

- - бамбукові або ратанові

9401 59 00 00

- - інші

 

- iншi меблi для сидiння з дерев'яним каркасом:

9401 61 00 00

- - оббиті

9401 69 00 00

- - iншi

 

- iншi меблi для сидiння з металевим каркасом:

9401 71 00 00

- - оббиті

9401 79 00 00

- - iншi

9401 80 00 00

- iншi меблi для сидiння

9401 90

- частини:

9401 90 10 00

- - сидiнь, що використовуються для повiтряних транспортних засобiв

 

- - iншi:

9401 90 30 00

- - - дерев'янi

9401 90 80 00

- - - інші

За умови додержання наведених нижче винятків, до цієї товарної позиції включаються всі предмети для сидіння (включаючи предмети для сидіння для транспортних засобів, якщо вони відповідають умовам, обговореним у Примітці 2 до цієї групи), наприклад:

шезлонги, крісла з підлокітниками, складані стільці, палубні крісла, високі стільці для немовлят і дитячі сидіння, призначені для кріплення на спинках інших сидінь (включаючи автомобільні), старовинні крісла, лавки, кушетки (включаючи кушетки з електроопаленням), дивани, софи, отоманки та аналогічні предмети, табурети (такі як табурети до роялю, табурети для креслярів, друкарок і підніжки стільців подвійного призначення).

Крісла з підлокітниками, кушетки, дивани і т.д. включаються до цієї товарної позиції, навіть якщо вони перетворюються в ліжка.

Проте до цієї товарної позиції не включаються:

(а) підніжки (звичайно товарні позиції 4421 та 7326);

(b) палиці-сидіння (товарна позиція 6602);

(c) вироби товарної позиції 8714 (наприклад, сідла);

(d) стільці, які обертаються, з регулятором швидкості обертання для перевірки рефлексів (товарна позиція 9019);

(e) стільці та крісла товарної позиції 9402;

(f) табуретки та лавочки для ніг (які гойдаються і звичайні), призначені для відпочинку ніг, скрині для білизни та аналогічні скрині, використовувані також як місця для сидіння (товарна позиція 9403).

Частини

До цієї товарної позиції також включаються ідентифіковані частини стільців або інших предметів для сидіння, такі як спинки, сидіння та підлокітники (як оббиті соломою або тростиною (очеретом), так і не оббиті ними, як з набиванням або пружинами, так і без них), а також спіралеподібні пружини, складені з метою оббивання сидіння.

Окремо подані диванні подушки і матраци з пружинами, набиті будь-якими матеріалами або з пористої ґуми чи пластмаси, покриті або непокриті, не включаються до цієї товарної позиції (товарна позиція 9404), навіть якщо вони чітко спеціалізовані як частини оббитих предметів для сидіння (наприклад, диванів, кушеток, соф). Коли, проте, ці товари з’єднані з іншими частинами предметів для сидіння, вони включаються до цієї товарної позиції. Вони залишаються також у цій товарній позиції, якщо подані разом з предметами для сидіння, частиною яких вони є.

 

Пояснення до товарних підпозицій:

 

9401 61 і 9401 71

 

“Оббиті предмети для сидіння” – ті, в яких є м’який шар, наприклад, вати, пачосу, тваринного волосу, пористих пластмас або ґуми, підігнаний за формою (закріплений чи ні) до сидіння, і поверх цього шару покриття такими матеріалами як тканина, шкіра або листи пластмас. Так само класифікуються як оббиті предмети для сидіння і предмети, м’який шар яких не покритий або покритий лише білою матерією, яка не потребує подальшого покриття (вони називаються «оббиті мусліном»), предмети для сидіння, подані як предмети зі знімними сидіннями або подушками під спину, які не можуть використовуватися без таких подушок, а також предмети зі спіралеподібними пружинами (для оббивки). З іншого боку, наявність натяжних пружин з горизонтальною дією, призначених для прикріплення до каркасу сталевої дротяної сітки, туго натягнутої тканини і т.д., недостатня для того, щоб класифікувати ці предмети для сидіння як оббиті. Таким самим способом предмети для сидіння, безпосередньо покриті такими матеріалами як тканина, шкіра, листи пластмас, без поміщення між ними набивного матеріалу або пружин, а також предмети для сидіння, в яких використана лише тканина з тонким шаром пористої пластмаси, не розглядаються як оббиті предмети для сидіння.

 

 

 

9401 80

         

До цієї товарної позиції також включаються сидіння безпеки, призначенні для перевезення немовлят та дітей, які починають ходити, в моторних транспортних засобах або інших транспортних засобах. Такі знімні сидіння кріпляться до сидіння транспортного засобу за допомогою ременів  безпеки та ременю фіксації.

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9401 10 00

 

Сидіння, які включаються до цих категорій, зазвичай, виготовляються з легких, але стійких до зносу матеріалів (наприклад, з дюралюмінію).

 

У більшості випадків вони можуть конструктивно відрізнятися від меблів для сидіння, призначених для інших транспортних засобів (регулювання положення, спеціальні пристосування для кріплення до підлоги або стін, ремені безпеки або місця для їх встановлення тощо).

 

Авіаційні крісла-катапульти не вважаються меблями для сидіння товарної позиції 9401 і класифікуються як частини літального апарата (товарна позиція 8803).

 

9401 90 10

 

Ця категорія не охоплює позиціонувальні та блокувальні гідравлічні приводи, використовувані для регулювання положення крісел для екіпажів літальних апаратів (категорія 8412 21 20 або 8412 21 80).

 

Пояснення до товарної позиції 9402:

 

9402

Меблi медичнi, хiрургiчнi, стоматологiчнi або ветеринарнi (наприклад операцiйнi столи, столи оглядовi, лікарняні лiжка з механiчним пристроєм, стоматологiчнi крiсла); перукарськi крiсла та аналогічнi крiсла з пристроєм для обертання, нахиляння і пiдiймання; їх частини:

9402 10 00 00

- крiсла стоматологiчнi, перукарськi та аналогічні крісла і їх частини

9402 90 00 00

- iншi

 

 (А) Меблі медичні, хірургічні, стоматологічні або ветеринарні

До цієї групи товарів включають:

(1) Операційні столи для загальної або спеціальної хірургії, які дозволяють хворому зайняти необхідне під час проведення різних операцій положення шляхом регулювання, нахилу, обертання або підіймання столу.

(2) Спеціальні ортопедичні столи для складних операцій (наприклад, на тазостегновому суглобі, плечовому суглобі, хребті).

(3) Столи для вівісекції та аналогічні столи для лікування тварин, часто обладнані апаратурою для фіксації.

(4) Столи, столи-ліжка та аналогічні предмети для клінічних обстежень, лікування, масажу і т.д.; ліжка та крісла, наприклад, для акушерських, гінекологічних, урологічних, цистоскопічних та інших обстежень і операцій, а також для використання під час лікування вуха, носа, горла чи ока.

Проте слід зазначити, що до цієї товарної позиції не включаються столи і стільці, призначені спеціально для рентгенівських обстежень і т.д. (товарна позиція 9022).

(5) Спеціальні меблі для сидіння для лікарів і хірургів.

(6) Ліжка для дітородіння (інколи називані пологовими ліжками), що звичайно складаються з нижньої частини з мискою, яка забирається під верхню частину.

(7) Механічні ліжка для підіймання поранених або хворих або для гігієнічного обслуговування без торкання до них.

(8) Ліжка з матрацом на шарнірній основі, спеціально призначені для терапії туберкульозу легенів або інших захворювань.

(9) Ліжка з приєднаними шинами чи іншими подібними пристроями для лікування вивихів або переломів та аналогічні предмети.

Але коли таке устаткування відноситься до типу, призначеного для звичайного приєднання, а не для стаціонарного закріплення на ліжку, воно входить до товарної позиції 9021; ліжка без механічних пристроїв зміни положення окремих блоків входять до товарної позиції 9403.

(10) Ноші та ноші на колесах для переміщення хворих у лікарнях, клініках і т.д.

Інвалідні коляски для переміщення інвалідів по вулицях не включаються (група 87).

(11) Невеликі столики, столи-шафи та подібні предмети, з колесами або без них (столики на коліщатах), призначені спеціально для інструментів або перев’язного матеріалу, медичного або хірургічного приладдя або знеболюючих засобів; візки для стерилізованих інструментів; спеціальні миски для дезінфекції, самовідкривні ящики для стерильного перев’язного матеріалу (як правило, на колесах) та сміттєві ящики для брудних перев’язних предметів (на колесах або без них); тримачі для пляшок, зрошувачів, промивних пристроїв та аналогічні предмети, на роликах або без них; шафи з висувними ящиками та контейнери для спеціальних інструментів і перев’язного матеріалу.

(12) Стоматологічні крісла (включаючи крісла-ліжка для знеболювання), не об’єднані зі стоматологічними приладами товарної позиції 9018, з механічними пристроями (звичайно телескопічними) для підіймання, так само як і для нахилення, а іноді і для обертання навколо центрального стержня, з таким прикріпленим устаткуванням як освітлювальна апаратура або без неї.

Стоматологічні плювальниці для полоскання рота, закріплені на підставці або на стійці чи не закріплені, та стоматологічні крісла з умонтованим стоматологічним устаткуванням товарної позиції 9018 не включаються (товарна позиція 9018).

Слід зазначити, що до цієї групи входять лише меблі, спеціально призначені для медичного, хірургічного, стоматологічного або ветеринарного використання; меблі загального призначення без таких характеристик, отже, сюди не включаються.

 

 

(B) Перукарськi крiсла та аналогічнi крiсла з пристроєм для обертання, нахиляння і пiдiймання

До цієї групи товарів входять перукарські та аналогічні крісла з пристроями для обертання та одночасно для нахилу і підіймання.

Проте слід зазначити, що до цієї товарної позиції не включаються табурети для роялю, крісла-гойдалки механічного типу, обертальні стільці і т.д. (товарна позиція 9401).

(C) Частини

Частини нижчеперелічених виробів включаються до цієї товарної позиції за умови, що вони можуть бути ідентифіковані як такі.

До них відносяться:

(1) Вироби, спеціально призначені як пристрої для прикріплення до операційних столів для того, щоб хворі були нерухомі (такі як захоплення для пліч, ніг або стегон, опори для ніг, підголівники, які фіксують голову, опори для рук або грудної клітки та аналогічні пристрої).

(2) Деякі однозначно ідентифіковані частини стоматологічних крісел (наприклад, підголівники, спинки крісел, підставки для ніг, підлокітники і т.д.).

Пояснення до товарної позиції 9403:

 

9403

Іншi меблi та їх частини:

9403 10

- меблi металевi, що використовуються в установах:

9403 10 10 00

- - столи для креслення (крiм столiв креслярських товарної позицiї 9017)

 

- - iншi заввишки:

 

- - - не більш як 80 см:

9403 10 51 00

- - - - столи письмовi

9403 10 59 00

- - - - iншi

 

- - - більш як 80 см:

9403 10 91 00

- - - - шафи, що мають дверi, засувки або вiдкиднi дверцята

9403 10 93 00

- - - - шафи для збереження паперів, картотеки та інші шафи

9403 10 99 00

- - - - iншi

9403 20

- iншi меблi металевi:

9403 20 20

- - ліжка:

9403 20 80

- - інші:

9403 30

- меблi дерев'янi, що використовуються в установах:

 

- - заввишки не більш як 80 см:

9403 30 11 00

- - - столи письмовi

9403 30 19 00

- - - iншi

 

- - заввишки більш як 80 см:

9403 30 91 00

- - - шафи, що мають дверi, засувки або вiдкиднi дверцята; шафи для збереження паперів, картотеки та інші шафи

9403 30 99 00

- - - iншi

9403 40

- меблi дерев'янi, що використовуються на кухнях:

9403 40 10 00

- - меблi кухоннi, секцiйнi

9403 40 90 00

- - iншi

9403 50 00 00

- меблi дерев'янi типу спальнi

9403 60

- iншi меблi дерев'янi:

9403 60 10 00

- - меблi дерев'янi для столових та житлових кiмнат

9403 60 30 00

- - меблi дерев'янi для магазинiв

9403 60 90 00

- - iншi меблi дерев'янi

9403 70 00 

- меблi з пластмаси:

9403 70 00 10

- - для цивільної авіації

9403 70 00 90

- - інші

 

- меблi з iнших матерiалiв, включаючи тростину, лозу, бамбук, або з аналогічних матеріалів:

9403 81 00 00

- - бамбукові або ратанові

9403 89 00 00

- - інші

9403 90

- частини:

9403 90 10 00

- - з металу

9403 90 30 00

- - з дерева

9403 90 90 00

- - з iнших матерiалiв

 

До цієї товарної позиції включаються меблі та їх частини, що не включаються до попередніх товарних позицій. До неї включаються меблі загального призначення (наприклад, буфети, вітрини, столи, підставки для телефону, письмові столи, секретери, книжкові шафи, інші меблі з  полицями  (включаючи окремі полиці, представлені з кріпленнями для фіксації їх на стіні і т. д.), а також меблі спеціального призначення.

До цієї товарної позиції включаються меблі для:

(1) Приватних помешкань, готелів і т.д., такі як: засклені шафи, білизняні скрині, хлібниці, комоди, високі комоди; п’єдестали (підлогові підставки), підставки для рослин; туалетні столики; тумби письмових столів; гардероби, білизняні преси; підставки для передпокою, підставки для парасоль; серванти, кухонні шафи для посуду, буфети; ящики для продуктів; столики (тумбочки) біля ліжка; ліжка (включаючи ліжка з гардеробом, складані ліжка, похідні ліжка, дитячі ліжечка і т.д.); столики для шиття; лавочки для ніг, ширми для каміну; ширми від протягу; попільниці на підставках; музичні скриньки, пюпітри (для нот); дитячі манежі; візки для розношення їжі (з підігрівальною плитою або без неї).

(2) Контор, такі як: шафи для одягу, які замикаються, шафи для зберігання документів, візки для картотек, меблі для картотек з алфавітним покажчиком і т.д.

(3) Шкіл, такі як: парти, учительські столи, підставки (для класних дощок і т.д.).

(4) Церков, такі як: вівтарі, сповідальні, кафедри проповідника, лави для парафіян, аналої і т.д.

(5) Магазинів, універмагів, майстерень і т.д., такі як: прилавки; стійки для одягу; стелажі; шафи з відділеннями і висувними шухлядами; шафи для інструменту і т.д.; спеціальні меблі (з шухлядами простими та висувними) для друкованих праць.

(6) Лабораторій або технічних контор, такі як: столи для мікроскопів; лабораторні лави (стенди) (зі скляними шухлядами, газовими пальниками, водопровідними кранами і т.д. або без них); витяжні шафи; необладнані креслярські столи.

До цієї товарної позиції не включаються:

(а) дорожні скрині, валізи та аналогічні предмети, що не є меблями (товарна позиція 4202);

(b) приставні сходи і драбини, козли, верстати та аналогічні предмети, які не є меблями; вони класифікуються відповідно до матеріалу, з якого виготовлені (товарні позиції 4421, 7326 і т.д.);

(c) будівельні елементи (наприклад, рами, двері та полиці) для посудних шаф і т.д., які вмонтовуються в стіну (товарна позиція 4418, якщо вони зроблені з дерева);

(d) сміттєві кошики (з пластмаси, товарна позиція 3926; з плетених матеріалів, товарна позиція 4602; з недорогоцінних металів, товарні позиції 7326, 7419 і т.д.);

(e) гамаки (звичайно товарна позиція 5608 або 6306);

(f) дзеркала, призначені для установлення на підлозі або на землі, і дзеркала на рухомій рамі (псише–дзеркала), розсувні дзеркала для взуттєвих магазинів, ательє і т.д. (товарна позиція 7009);

(g) броньовані або наднадійні сейфи (товарна позиція 8303). З іншого боку, вогнетривкі та протиударні контейнери, стінки яких, зокрема, не мають надійної опірності при спробах розкриття за допомогою свердління або розрізування, включаються до цієї товарної позиції;

(h) холодильники, морожениці і т.д. (тобто шафи і т.д., що виглядають як предмети меблів, але при цьому обладнані або холодильною установкою, або випарником холодильної установки, або ж призначені для розміщення в них такого устаткування) (товарна позиція 8418) (див. Примітку 1 (е) до цієї групи). Проте коробки для морозива, ящики для морозива та аналогічні предмети, а також шафи з теплоізоляцією, не обладнані активним холодильним елементом або не призначені для оснащення ним, але ізольовані за допомогою скловолокна, пробки, вовни і т.д., включаються до цієї товарної позиції;

(ij) меблі, спеціально призначені для умонтування швейних машин або, які є для них підставкою, незалежно від того, чи мають вони додаткове призначення як звичайні меблі, коли машина не використовується; захисні кришки, висувні шухляди та дошки, інші складові частини таких меблів (товарна позиція 8452);

(k) меблі, спеціально сконструйовані як частина апаратури товарної позиції 8518 (товарна позиція 8518), товарної позиції 8519 чи 8521 (товарна позиція 8522) або товарних позицій 8525–8528 (товарна позиція 8529);

(l) креслярські столи з укріпленими на них інструментами, такими як пантографи (товарна позиція 9017);

(m) стоматологічні плювальниці (товарна позиція 9018);

(n) основи матрацні (товарна позиція 9404);

(o) стандартні та інші світильники та освітлювальне устаткування (товарна позиція 9405);

(p) більярдні столи або інші меблі, спеціально сконструйовані для ігор товарної позиції 9504, столи для фокусів товарної позиції 9505.

 

Додаткові пояснення до товарної позиції 9403:

 

Столи виготовлені з різних матеріалів класифікуються у відповідності до матеріалу з якого виготовлена основа  (ніжки та рама), за виключенням випадків, коли у відповідності з Основним правилом інтерпретації 3 (b) матеріал з якого виготовлена стільниця надає йому основну властивість, наприклад, за рахунок більш високої вартості ( це можливо у випадку, якщо стільниця виготовлена з дорогоцінних металів, скла, мармуру, цінних порід деревини).

 

Пояснення до товарної позиції 9404:

 

9404

Основи матрацнi; постiльнi речі та подібні вироби (наприклад матраци, стьобані ковдри пухові та пір’яні, диванні подушки, пуфи і подушки), з пружинами або заповненi будь-якими матерiалами, чи виробленi з пористої гуми або полімерних матерiалiв, з покриттям чи без покриття:

9404 10 00 00

- основи матрацнi

 

- матраци:

9404 21

- - з пористої гуми або полімерних матерiалiв, з покриттям чи без покриття:

9404 21 10 00

- - - з гуми

9404 21 90 00

- - - з полімерних матерiалiв

9404 29

- - з iнших матерiалiв:

9404 29 10 00

- - - пружинні

9404 29 90 00

- - - iншi

9404 30 00 00

- мiшки спальнi

9404 90

- iншi:

9404 90 10 00

- - пiр'янi або пуховi

9404 90 90 00

- - iншi

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(А) Основи матрацні, тобто частина ліжка з пружинами, що звичайно складається з дерев’яного або металевого каркасу з пружинами чи сталевою дротяною сіткою (пружинні або дротяні основи) або з дерев’яного каркасу з внутрішніми пружинами і набиванням, покритими матерією (матрацні основи (підставки для матраців)).

 

До цієї товарної позиції не включаються спіральні пружини, складені разом, для стільців або інших предметів для сидіння (товарна позиція 9401), і дротяна сітка з чорних металів, неоправлена (товарна позиція 7314).

 

(B) Постільні речі та подібні вироби меблювання з пружинами чи заповнені будь-якими матеріалами (бавовною, вовною, кінським волосом, пухом, синтетичним волокном і т.д.) або складаються з пористої ґуми чи пластмас (покриті або не покриті тканиною, пластмасами і т.д.). Наприклад:

 

(1) Матраци, включаючи матраци з металевим каркасом.

 

(2) Стьобані ковдри та постільні покривала (включаючи стьобані, а також пікейні покривала для дитячих колясок), стьобані пухові ковдри та перини (заповнені пухом або іншим матеріалом), захисний матрац (тонкий матрац, який поміщається між самим матрацом і матрацною основою), валики, подушки, диванні подушки, пуфи і т.д.

 

(3) Спальні мішки.

 

Ці вироби включаються до цієї товарної позиції незалежно від наявності в них електронагрівальних елементів.

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) водяні матраци (як правило, товарна позиція 3926 або 4016);

 

(b) надувні матраци або подушки (товарна позиція 3926, 4016 або 6306) або надувні диванні подушки (товарна позиція 3926, 4014, 4016, 6306 або 6307);

 

(c) шкіряні покриття для пуфів (товарна позиція 4205);

 

(d) вовняні ковдри (товарна позиція 6301);

 

(e) наволочки, підодіяльники (чохли) для стьобаних пухових ковдр або перин (товарна позиція 6302);

 

(f) чохли для диванних подушок (товарна позиція 6304).

 

Див. Пояснення до товарної позиції 9401 щодо диванних подушок або матраців, які є частинами предметів для сидіння.

 

Додаткові пояснення до товарних підкатегорій:

 

9404 10 00

 

Дивись Пояснення до позиції 9404 (A).

 

9404 90 10 і 9404 90 90

 

Ці категорії включають вироби, перелічені в Поясненнях до товарної позиції 9404 (В) (2).

 

Ці категорії також охоплюють подушки з електричним підігріванням, набиті спученою пластмасою або пінопластом, губчастою ґумою, ватою, повстю або фланеллю.

 

Пояснення до товарної позиції 9405:

 

9405        

Лампи та освітлювальне обладнання, включаючи прожектори та їх частини, в іншому місці не зазначені; свiтловi вивiски, свiтловi покажчики, табло з назвою або адресою i подібні вироби, що мають умонтоване джерело свiтла та їх частини, в іншому місці не зазначені:

9405 10

- люстри та iншi електричнi освiтлювальнi прилади, якi пiдвiшуються або закрiплюються на стелi чи на стiнi, за винятком використовуваних для освiтлення вiдкритих громадських майданчикiв або транспортних магістралей:

 

- - з пластмаси або з кераміки:

9405 10 21

- - - з пластмаси призначенi для використання з лампами розжарювання:

9405 10 21 10

- - - - для цивільної авіації

9405 10 21 90

- - - - інші

9405 10 40 

- - - iншi:

9405 10 40 10

- - - - для цивільної авіації

9405 10 40 90

- - - - інші

9405 10 50 00

- - із скла

 

- - з iнших матерiалiв:

9405 10 91

- - - призначенi для використання з лампами розжарювання:

9405 10 91 10

- - - - з недорогоцінних металів, для цивільної авіації

9405 10 91 90

- - - - інші

9405 10 98

- - - інші:

9405 10 98 10

- - - - з недорогоцінних металів, для цивільної авіації

9405 10 98 90

- - - - інші

9405 20

- світильники електричні настільні, підлогові або світильники, що встановлюються біля ліжка:

 

- - з пластмаси або кераміки:

9405 20 11 00

- - - з пластмаси призначенi для використання з лампами розжарювання

9405 20 40 00

- - - iншi

9405 20 50 00

- - із скла

 

- - з iнших матерiалiв:

9405 20 91 00

- - - призначенi для використання з лампами розжарювання

9405 20 99 00

- - - iншi

9405 30 00 00

- набори освітлювальних приладів, що використовуються для прикрашання новорiчних ялинок

9405 40

- iншi світильники електричні та освітлювальні прилади:

9405 40 10 00

- - прожектори

 

- - iншi:

 

- - - з пластмаси:

9405 40 31 00

- - - - призначенi для використання з лампами розжарювання

9405 40 35 00

- - - - призначенi для використання з люмiнесцентними трубчастими лампами

9405 40 39 00

- - - - iншi

 

- - - з iнших матерiалiв:

9405 40 91 00

- - - - призначенi для використання з лампами розжарювання

9405 40 95 00

- - - - призначенi для використання з люмiнесцентними трубчастими лампами

9405 40 99 00

- - - - iншi

9405 50 00 00

- світильники неелектричнi та прилади неелектричні освiтлювальні

9405 60

- свiтловi покажчики, світлові табло з назвою або адресою та подібні вироби:

9405 60 20

- - з пластмаси:

9405 60 20 10

- - - для цивільної авіації

9405 60 20 90

- - - інші

9405 60 80

- - з iнших матерiалiв:

9405 60 80 10

- - - для цивільної авіації

9405 60 80 90

- - - інші

 

- частини:

9405 91

- - із скла:

9405 91 10 00

- - - вироби для оснащення електричних освiтлювальних приладiв (за винятком прожекторiв):

9405 91 90 00

- - - iншi

9405 92 00

- - з пластмаси:

9405 92 00 10

- - - частини виробів під позиції 9405 10 або 9405 60, для цивільної авіації

9405 92 00 90

- - - інші

9405 99 00

- - інші:

9405 99 00 10

- - - частини виробів під позиції 9405 10 або 9405 60, з недорогоцінних металів, для цивільної авіації

9405 99 00 90

- - - інші

 

 

 

(I) Лампи та освітлювальне обладнання, в іншому місці не зазначені

 

Лампи та освітлювальне обладнання цієї групи можуть складатися з будь-якого матеріалу (крім матеріалів, перерахованих у Примітці 1 до групи 71) і використовувати будь-яке джерело світла (свічки, олива (олія), бензин, парафін (або гас), газ, ацетилен, електрика і т.д.). Електричні світильники та освітлювальне устаткування цієї товарної позиції можуть бути оснащені тримачами, вимикачами, гнучкими шнурами і штепселями, трансформаторами і т.д. чи, як у випадку з подовженою арматурою для люмінесцентних ламп, стартером або баластовим опором.

 

До цієї товарної позиції, зокрема, включаються:

 

(1) Лампи та освітлювальне обладнання, звичайно використовувані для кімнатного освітлення, наприклад: підвісні світильники, світильники у вигляді чаші, світильники, підвішувані під стелею, люстри, бра, торшери, настільні лампи, нічники, водонепроникні світильники.

 

(2) Світильники для вуличного освітлення, наприклад: вуличні ліхтарі, світильники біля під’їздів і воріт, спеціальні прожектори для громадських будинків, пам’ятників, парків.

 

(3) Спеціальні світильники, наприклад: лампи для темних кімнат; лампи для устаткування (подані окремо); світильники для фотостудій; світильники для огляду (крім включених до товарної позиції 8512); немигальні сигнальні ліхтарі для аеродромів; вітринні світильники; електричні гірлянди (включаючи гірлянди з лампочками різних форм для карнавалу і розважальних цілей чи для прикраси новорічної або різдвяної ялинки).

 

(4) Лампи та освітлювальне обладнання для транспортних засобів групи 86, для літальних апаратів, або для суден чи човнів, наприклад: ліхтарі для рухомого складу; лобові прожектори локомотива або потягу; прожектори для літальних апаратів; ліхтарі для суден або човнів. Проте слід зазначити, що лампи герметичні напрямленого світла включаються до товарної позиції 8539.

 

(5) Портативні світильники (крім включених до товарної позиції 8513), наприклад: ліхтарі «блискавка»; лампи для стаєнь; ручні ліхтарики; рудникові лампи; світильники, використовувані у відкритих виробітках.

 

(6) Канделябри, свічники, бра для свічок, наприклад, на піаніно.

 

До цієї групи товарів також включаються прожектори і світильники вузьконаправленого світла. Вони відкидають концентрований промінь світла (який звичайно регулюється) на будь-яку відстань для освітлення заданої точки поверхні за допомогою рефлектора та лінз або лише рефлектора. Рефлектори, як правило, складаються з посрібленого скла або з полірованого, посрібленого чи хромованого металу (покритого хромом гальванічним способом). Лінзи, як правило, плоско-опуклі або східчасті (лінзи Френеля).

 

Прожектори використовуються, зокрема, для протиповітряної оборони, а світильники вузьконаправленого світла — для постановки сцен, а також у фото- і кіностудіях.

 

(II) Свiтловi вивiски, свiтловi покажчики, табло з назвою або адресою i подібні вироби:

До цієї групи товарів входять рекламні світильники, світлові покажчики, табло з назвою або адресою (включаючи дорожні покажчики) та подібні вироби, такі як рекламні щити і номерні знаки будинків з будь-якого матеріалу, за умови, що вони мають умонтоване джерело світла.

 

 

Частини

 

До цієї товарної позиції також включаються ідентифіковані частини ламп та освітлювальних приладів, світлових вивісок, світлові покажчики з назвою або адресою та подібних виробів, не включені до інших груп, наприклад:

 

(1) Підвісні конструкції (жорсткі або на ланцюгах) для підвішування світильників.

 

(2) Штативи електроглобусів.

 

(3) Підставки, ручки та корпуси до ручних ламп.

 

(4) Пальники до світильників; корпуси до газових ліхтарів.

 

(5) Рами до ліхтарів.

 

(6) Рефлектори.

 

(7) Скло до світильників або ламп (типу пляшкової шийки і т.д.).

 

(8) Маленькі циліндри з міцного скла до рудничних ламп.

 

(9) Розсіювачі світла (включаючи алебастрові розсіювачі).

 

(10) Чаші, чашки, абажури (включаючи каркасні дротяні рами до абажурів), електроглобуси та аналогічні вироби.

 

(11) Прикраси (оздоблення) для оформлення люстр, такі як кулі, підвіски грушоподібної форми, предмети у вигляді квітів, інші підвіски, невеликі пластини та аналогічні товари, ідентифіковані за розмірами чи за деталями для фіксації або за пристроями кріплення.

 

Неелектричні частини виробів цієї товарної позиції, з’єднані з електричними частинами, залишаються в ній. Окремо подані електричні прилади (наприклад, вимикачі, патрони, гнучкі шнури, штепселі, трансформатори, стартери, баластові опори) до цієї товарної позиції не включаються (група 85).

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) свічки (товарна позиція 3406);

 

(b) смолоскипи (товарна позиція 3606);

 

(c) вивіски, таблички (покажчики) з назвами або адресами та аналогічні вироби, не освітлювані або освітлювані неумонтованим джерелом світла (товарна позиція 3926, група 70, товарна позиція 8310 і т.д.);

 

(d) надруковані глобуси з внутрішніми освітлювальними елементами товарної позиції 4905;

 

(e) ґноти для ламп з тканих, плетених або трикотажних текстильних матеріалів (товарна позиція 5908);

 

(f) скляні намистини та різноманітна галантерея зі скла (наприклад, бахрома), що складається з нанизаних на нитку скляних намистин або бісеру (стеклярусу), призначена для оздоблення абажурів (товарна позиція 7018);

 

(g) обладнання електроосвітлювальне або сигналізаційне для велосипедів і моторних транспортних засобів (товарна позиція 8512);

 

(h) електричні лампи розжарювання, газорозрядні лампи (включаючи трубки різних складних форм, таких як завитки, літери, фігури, зірки і т.д.) і дугові лампи (товарна позиція 8539);

 

(ij) апаратура для фотоспалахів (включаючи лампи-спалахи з електричним запалюванням)   (товарна позиція 9006);

 

(k) оптичні апарати для сигналізації світловими променями (товарна позиція 9013);

 

(l) медичні лампи для діагностики, зондування, опромінення і т.д. (товарна позиція 9018);

 

(m) декоративні світильники, такі як китайські ліхтарики (товарна позиція 9505).

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9405 40 10

Дивись Пояснення до товарної позиції 9405  (І) , третій і четвертий абзаци.

Пояснення до товарної позиції 9406:

 

9406 00

Конструкцiї будiвельнi збiрнi:

9406 00 11 00

- мобільні будинки

 

- інші:

9406 00 20 00

- - з дерева

 

- - з чорних металiв:

9406 00 31 00

- - - теплицi

9406 00 38 00

- - - iншi

9406 00 80 00

- - з iнших матерiалiв

 

До цієї товарної позиції входять конструкції будівельні збірні, відомі також як «будівлі, зроблені промисловим способом», виготовлені з будь-яких матеріалів.

 

Ці будівлі виконують дуже різні функції: можуть бути житлом, робочою підсобкою, конторою, школою, магазином, навісом, гаражем і теплицею і, як правило, подані у вигляді:

 

–  закінчених будівель, повністю зібраних і готових до використання;

 

–  закінчених будівель, незібраних;

 

–  незакінчених будівель, зібраних або незібраних, які мають характерні властивості збірних будівельних конструкцій.

 

У випадку, коли будівлі подані незібраними, потрібні складові елементи можуть бути подані частково зібраними (наприклад, стіни, кроквяні ферми) чи нарізаними за визначеним розміром (зокрема, балки, бруси), або, у ряді випадків, невизначеної або довільної довжини для нарізування на місці (лежень (поріг, нижній брус), ізоляційні матеріали і т.д.).

 

Включені до цієї товарної позиції будівлі можуть бути як обладнаними, так і необладнаними. Проте звичайно умонтоване устаткування, яке лише постачається, повинне класифікуватися разом з будівлею. До нього відносяться електропроводка (проводи, розетки, вимикачі, рубильники, дзвінки і т.д.), опалювальне і вентиляційне устаткування (котли, батареї, кондиціонери і т.д.), санітарне устаткування (ванни, душове устаткування, водонагрівачі і т.д.), кухонне устаткування (раковини, витяжки, плити і т.д.), а також предмети меблів, умонтовані або призначені для вмонтовування (шафи для посуду і т.д.).

 

Матеріали для складання або оброблення збірних будівельних конструкцій (наприклад, цвяхи, клеї, штукатурка, будівельний розчин, електропроводи та кабелі, труби та трубки, фарби, шпалери, килимові покриття) повинні класифікуватися разом з будівлею за умови, що вони подані в необхідній для будівель кількості.

 

Подані окремо частини будівель та устаткування, ідентифіковані чи ні як призначені для цих будівель, не включаються до цієї товарної позиції і у всіх випадках включаються до відповідних товарних позицій.

 

Додаткові пояснення до товарної категорії:

 

9406 00 11

 

Мобільні будинки мають, наприклад, наступні характеристики:

  • зовнішня поверхня може складатись з різних матеріалів (дерева, пластмаси, алюмінію і т.д.)
  • вони, як правило, мають довжину 7 – 11 м, ширину 3 – 4 м, висоту 3 – 4 м та масу 1 – 4,5 т;
  • вони можуть мати похилий дах з двох сторін;
  • їх інтер’єр повністю обладнаний всим необхідними для проживання;
  • вони мають одинарну або спарену вісь в центрі, обладнані колесами невисокого розміру та буксувальною балкою, яка допускає переміщення місця розташування будинку на короткі відстані;
  • переміщення по дорогах загального використання здійснюється при навантаженні на трейлер або вантажівку, так як вони не обладнані світловим сигналом, а також будь-якими гальмівними системами, вони не можуть бути дозволені для громадського транспорту.   

 

 

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям