Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


1673 Печатать

Група 96 Різні готові вироби

Примітки:

 

1. До цієї групи не включаються:

 

(а) олівці косметичні або гігієнічні (група 33);

 

(b) вироби групи 66 (наприклад частини парасольок або тростин);

 

(c) біжутерія (товарна позиція 7117);

 

(d) частини і фурнітура загального призначення, зазначені у примітці 2 до розділу XV, з недо­ро­го­цінних металів (розділ XV) і подібні вироби з пластмас (група 39);

 

(e) ножі та інші вироби групи 82 з рукоятками чи іншими частинами з різьблених або литих матеріалів; проте рукоятки та інші частини цих виробів, подані окремо, включаються до товарної пози­ції 9601 або 9602;

 

(f) вироби групи 90 (наприклад оправи для окулярів (товарна позиція 9003), рейсфедери (товар­на позиція 9017), щітки, що використовуються у терапії, хірургії, стоматології, ветеринарії (товарна пози­ція 9018);

 

(g) вироби групи 91 (наприклад корпуси для всіх видів годинників);

 

(h) музичні інструменти, їх частини і пристрої (група 92);

 

(ij) вироби групи 93 (зброя і частини зброї);

 

(k) вироби групи 94 (наприклад меблі, лампи та освітлювальні прилади);

 

(l) вироби групи 95 (наприклад іграшки, ігри, спортивний інвентар); або

 

(m) вироби мистецтва, предмети колекціонування або антиква­ріат (група 97).

 

2. У товарній позиції 9602 термін “матеріали рослинного або мінерального походження для різьб­лення” означає:

 

(а) тверде насіння, кісточки, шкаралупа горіхів та горіхи і подібні матеріали рослинного походження (наприк­лад горіхи “корозо” або “дім”) для різьблення;

 

(b) бурштин і сепіоліт, природні або агломеровані, а також гагат і мінеральні речовини, аналогічні гагату.

 

3. У товарній позиції 9603 термін “готові вузли і пучки для виробництва пензлів, щіток та мітел” означає неоправлені вузли та пучки волоса тварин, рослинних волокон чи інших матеріалів, готові для виготовлення без поділу пензлів, щіток та мітел, або які потребують лише такого додаткового незначного оброблення, як підрівнювання або підрізування за формою зверху для підготовки їх до складання.

 

 

 

4. До цієї групи включаються вироби (крім включених до товарних позицій 9601 — 9606 або 9615), незалежно від того, складаються вони повністю чи частково з дорогоцінних металів або металів, плакованих доро­го­цінними металами, з натуральних або культивованих перлів, дорогоцінного або напівдорогоцін­ного камі­ння (природного, синтетичного або реконструйованого). Однак до товарних позицій 9601 — 9606 і 9615 включаються вироби, в яких природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорого­цінне каміння (природне, синтетичне або реконструйоване), дорогоцінні метали або метали, плаковані дорогоцінними металами, становлять незначну частину.

 

Загальні положення

 

До цієї групи включаються матеріали для різьблення і формування та вироби з цих матеріалів, деякі мітли, щітки і сита, деякі галантерейні вироби, деякі вироби для письма та канцелярське приладдя, деякі предмети, потрібні для куріння, деякі туалетні вироби, деякі санітарні абсорбуючі вироби (жіночі гігієнічні прокладки (підкладки) та тампони, дитячі пелюшки та підгузки, з будьякого матеріалу) та різні інші вироби, не розглянуті більш конкретно в інших товарних позиціях УКТЗЕД.

 

Вироби, описані в товарних позиціях 9607–9614 та 9616–9618, можуть бути виготовлені повністю або частково з природних або культивованих перлів, дорогоцінного або напівдорогоцінного каміння (природного, штучного або реконструйованого) або дорогоцінного металу чи металу, плакованого дорогоцінним металом. Проте вироби, описані в товарних позиціях 9601–9606 та 9615, можуть включати ці матеріали лише як незначні частини.

 

Пояснення до товарної позиції 9601:

 

9601

Кiстка слонова оброблена, кiстка, панцир черепаховий, ріг, роги оленів, корали, перламутр та iншi матерiали тваринного походження для рiзьблення та вироби з цих матерiалiв (включаючи вироби, що виготовлені формуванням):

9601 10 00 00

- кiстка слонова оброблена та вироби із слонової кістки

9601 90 00 00

- iншi:

 

До цієї товарної позиції включаються оброблені матеріали тваринного походження (крім тих, які включаються до товарної позиції 9602). Ці матеріали обробляються переважно шляхом різьблення по них або розрізування. Велика частина їх може бути також формована.

 

У цій товарній позиції термін «оброблений» означає матеріали, що піддалися операціям (процесам) більш значним, ніж просте оброблення, допустиме в товарній позиції, яка включає сировинний матеріал (див. пояснення до товарних позицій 0505–0508). Отже, до цієї товарної позиції включаються шматки слонової кістки, кістки, панцира черепахи, рогу, рогів оленів, коралів, перламутру і т.д. у вигляді листів, пластинок, стержнів (дротиків) і т.д., нарізаних за формою (включаючи квадратну або прямокутну) або відполірованих чи будь-яким іншим способом оброблених шляхом гостріння, свердління, фрезерування, обточування на токарному верстаті і т.д. Проте шматки, ідентифіковані як частини виробів, не включаються до цієї товарної позиції, якщо такі частини включаються до будь-якої іншої товарної позиції УКТЗЕД. Таким чином, пластинки фортепіанних клавіш і пластинки для інкрустації прикладів вогнепальної зброї включаються до товарних позицій 9209 та 9305 відповідно. Проте оброблені матеріали, не ідентифіковані як частини виробів, залишаються в цій товарній позиції (наприклад, звичайні диски, пластинки і смужки для інкрустування і т.д. або для подальшого використання у виробництві фортепіанних клавіш).

 

За умови, що вони оброблені або мають вигляд виробів, до цієї товарної позиції включаються такі з них:

 

(I) Слонова кістка. В усій УКТЗЕД бивні та ікла слона, бегемота, моржа, нарвала і дикого  кабана, роги носорога, а також зуби усіх тварин класифікуються як слонова кістка (див. примітку 3 до групи 05).

 

(II) Кістка, міцні тверді частини кістяків багатьох тварин, оброблені в більшості випадків лише шляхом різання.

 

(III) Панцир черепахи, одержуваний майже винятково від морських черепах. Панцир черепахи жовтуватого, коричнюватого або чорного кольору, дуже податливий і внаслідок нагрівання стає пластичним; під час охолодження зберігає надану йому форму.

 

(IV) Ріг та роги оленів, що одержують з лобової частини черепів жуйних тварин. (Внутрішності рогу не використовуються як матеріали для різьблення або формування, але застосовуються здебільшого у виробництві желатину).

 

(V) Природний корал (який являє собою кальциновані кістяки морських поліпів) і агломерований корал.

 

(VI) Перламутр, блискуча, переливчаста перламутрова поверхня деяких черепашок; вона здається хвилеподібною, але насправді абсолютно гладка.

 

(VII) Копита, нігті, кігті та дзьоби.

 

(VIII) Китовий вус та аналогічні матеріали, що одержують від обробки морських ссавців.

 

(IX) Стрижні пір’я.

 

(X) Черепашки ракоподібних і молюсків.

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(А) Оброблені матеріали тваринного походження для різьблення.

 

Матеріали для різьблення, що згадуються в цій товарній позиції, класифікуються тут за умови, що вони піддані обробці крім очищення або скобління, простого розпилювання для видалення непотрібних частин, різання (після якого іноді застосовують грубе стругання) і, в деяких випадках, відбілювання, вирівнювання, підрізання або розколювання.

 

Таким чином, панцир черепахи не включається до цієї товарної позиції, якщо він не підданий обробці крім випрямлення і вирівнювання поверхні луски (остання операція носить винятковий характер, тому що необроблений панцир черепахи майже завжди поданий у вигляді листів нерівномірної товщини з різьбленою поверхнею) (див. пояснення до товарної позиції 0507, пункт (B)). Аналогічно до цієї товарної позиції не включається корал, в якого знята лише зовнішня кірка (товарна позиція 0508).

 

До цієї товарної позиції також включаються формовані вироби будь-якої форми, зроблені з панцира черепахи, пластин або з кігтів, або з реконструйованих матеріалів, що одержують з порошку чи відходів будь-якого матеріалу для різьблення цієї товарної позиції.

 

Одна з особливостей панцира черепахи полягає в тому, що його частини можна скріплювати один з одним шляхом нагрівання, не застосовуючи будь-яку спеціальну зв’язувальну речовину; перевага цієї особливості в тому, що завдяки їй можна виготовляти порівняно товсті пластини шляхом з’єднання тонких лусочок у шари і виготовляти з них вироби. Характерною властивістю рогу є те, що він розм’якшується під час нагрівання, після чого може бути вирівняний або перетворений у пастоподібну речовину; отже, він може оброблятися шляхом формування тим самим способом, що і панцир черепахи.

 

Поліровані або неполіровані диски, що не мають притаманних властивостей болванок для ґудзиків (див. пояснення до товарної позиції 9606), та ієрусалимські перли (тобто перламутрові намистини неправильної форми, звичайно проткнуті, але не поліровані, не розсортовані або не піддані подальшій обробці) включаються до цієї товарної позиції, навіть якщо вони тимчасово нанизані на нитку.

 

(B) Вироби для різьблення з матеріалів тваринного походження цієї товарної позиції.

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Портсигари для сигар або сигарет, табакерки, пудрениці, пряжки, застібки, футляри для губної помади.

 

(2) Ручки або оправи для щіток, подані окремо.

 

(3) Коробки різного роду, скриньки, захисні футляри для наручних годинників.

 

(4) Рукоятки для інструментів, ножів, вилок, бритов і т.д. групи 82, подані окремо.

 

(5) Ножі для розрізування паперу, відкривачі листів, закладки для книг.

 

(6) Рами для картин, творів живопису і т.д.

 

(7) Палітурки для книжок.

 

(8) Предмети культового користування.

 

(9) Тамбурні гачки та в’язальні спиці.

 

(10) Невеликі декоративні вироби (наприклад, брелоки, різьблені вироби, крім виробів товарної позиції 9703).

 

(11) Ріжки для взуття.

 

(12) Столові прибори, такі як підставки для ножів, маленькі ложки і кільця для серветок.

 

(13) Оправлені роги, що використовуються як прикраса, та оленячі роги (мисливські трофеї і т.д.).

 

(14) Камеї та інталії, крім тих, які є ювелірними виробами.

 

До цієї товарної позиції також включаються вироби з особливих видів черепашок і вироби зі стрижнів пір’я (наприклад, зубочистки і спеціальні наконечники для сигар). Проте до цієї товарної позиції не включаються стрижні пір’я, нарізані за довжиною і не піддані подальшій обробці (товарна позиція 0505), а також стрижні пір’я, призначені для використання як поплавці (товарна позиція 9507).

 

Вироби, покриті або інкрустовані матеріалами для різьблення тваринного походження, включаються до цієї товарної позиції за умови, що покриття або інкрустація надають основні властивості готовому виробу. Це може також стосуватися і дерев’яних коробок, скриньок і т.д., покритих або інкрустованих такими матеріалами як слонова кістка, кістка, панцир черепахи або ріг.

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) вироби групи 66 (наприклад, частини парасольок від дощу, сонцезахисних парасольок, палиць і т.д., наприклад, рукоятки, стержні та наконечники);

 

(b) дзеркала скляні в рамах (товарна позиція 7009);

 

(c) вироби для різьблення з матеріалів тваринного походження, що складаються частково з дорогоцінного металу або металу, плакованого дорогоцінним металом, з природних або культивованих перлів, дорогоцінного або напівдорогоцінного каміння (природного, штучного або реконструйованого) (група 71). Проте, такі вироби залишаються в цій товарній позиції, якщо природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння (природне, штучне або реконструйоване), дорогоцінний метал або метал, плакований дорогоцінним металом, подані лише як другорядні складові (наприклад, монограми, ініціали, ободки і т.д.);

 

(d) біжутерія (товарна позиція 7117);

 

(e) ножові або інші вироби групи 82, з рукоятками або іншими частинами з матеріалів, підданих різьбленню або формуванню; проте такі рукоятки та інші частини, у разі, якщо вони подані окремо, залишаються в цій товарній позиції;

 

(f) вироби групи 90 (наприклад, біноклі; а також оправи та арматура, та частини оправ і арматури для окулярів, пенсне, лорнетів, захисних окулярів та аналогічних предметів);

 

(g) вироби групи 91 (наприклад, корпуси годинників усіх видів). Захисні футляри для годинників залишаються, проте, у цій товарній позиції;

 

(h) вироби групи 92, наприклад, музичні інструменти та їх частини (мисливські ріжки, клавіші фортепіано або акордеону, кілки, кобилки (скрипки, гітари і т.п.) і т.д.);

 

(ij) вироби групи 93 (наприклад, частини зброї);

 

(k) вироби групи 94 (наприклад, меблі, світильники та освітлювальні прилади);

 

(l) вироби групи 95 (іграшки, ігри, спортивний інвентар);

 

(m) вироби товарних позицій 9603 (наприклад, мітли та щітки) і 9604. Ручки щіток або оправи, якщо вони подані окремо, залишаються в цій товарній позиції;

 

(n) вироби товарних позицій 9605, 9606, 9608, 9611 або 9613–9616 (наприклад, ґудзики та заготовки для них; авторучки, перові ручки і т.д.; курильні трубки та чаші для трубок, стволи та інші частини трубок; мундштуки для сигар і сигарет та їх частини; гребені);

 

(o) вироби групи 97 (наприклад, оригінали скульптур і статуеток; предмети колекціонування із зоології).

 

Додаткові пояснення до товарної позиції:

 

9601

 

Щодо визначення терміна “оброблений” дивись Пояснення до товарної позиції 9601, другий абзац.

 

Пояснення до товарної позиції 9602:

 

9602 00 00 00

Матерiали оброблені рослинного або мiнерального походження для рiзьблення та вироби з них; вироби формовані або різанi з воску, стеарину, натуральних смол або натурального каучуку або модельних паст та iнші формовані або різані вироби, в іншому місці не зазначені; оброблений нестверділий желатин (крiм желатину товарної позицiї 3503) i вироби з нестверділого желатину

 

Для визначення терміна «оброблений» другий абзац пояснень до товарної позиції 9601, з внесенням відповідних змін, mutatis mutandis, застосовується  і до цієї товарної позиції (див. також, наприклад, пояснення до товарних позицій 1404, 1521, 2530, 2714, 3404, 3407, 3503).

 

(I) Матерiали оброблені рослинного або мiнерального походження для різьблення та вироби з них.

 

(А) Матеріали оброблені рослинного походження для різьблення.

 

До цієї групи включаються матеріали оброблені рослинного походження для різьблення видів, згаданих у примітці 2 (а) до цієї групи. До них входять «корозо» (також відомі як «рослинна слонова кістка»), горіхи пальми дум (гіфене) та аналогічні горіхи інших пальм (таїтянської, пальмірської та ін.), шкаралупа кокосового горіху, насіння різновидів тростини Canna indica (індійський пагін), насіння Abrus precatorius (або бісерне дерево), камені, що відповідають знакам зодіаку, маслинові кісточки, насіння пальми піасаві та зерна ріжкового дерева.

 

До неї включаються також вироби, одержані формуванням порошку матеріалів рослинного походження для різьблення.

 

(B) Матеріали оброблені мінерального походження для різьблення.

 

До цієї групи включаються матеріали оброблені мінерального походження для різьблення видів, згаданих у примітці 2 (b) до цієї групи.

 

До цієї товарної позиції не включаються такі речовини, що включаються до товарної позиції 2530:

 

(i)   нерівні брили або великі шматки сепіоліту (морської пінки) або бурштину;

 

(ii)  агломеровані сепіоліт (морська пінка) та бурштин, одержувані з відходів від оброблення природного сепіоліту (морської пінки) і брухту бурштину шляхом агломерування або формування його у вигляді пластин, прутків, брусків та аналогічних форм, необроблених після формування.

 

(C) Вироби з матеріалів рослинного або мінерального походження для різьблення.

 

За умови додержання наведених нижче винятків до цієї групи включаються вироби з матеріалів рослинного або мінерального походження для різьблення, такі як:

 

(i)   невеликі прикраси (наприклад, статуетки);

 

(ii)  невеликі вироби, такі як коробки та скриньки;

 

(iii) диски, поліровані або неполіровані (крім заготовок для ґудзиків, див. пояснення до товарної позиції 9606).

 

(II) Вироби формовані або різанi з воску, стеарину, натуральних смол або натурального каучуку або модельних паст та iнші формовані або різані вироби, в іншому місці не зазначені; оброблений нестверділий желатин (крiм желатину товарної позицiї 3503) i вироби з нестверділого желатину

 

До цієї групи включаються, з одного боку, вироби формовані та різані з різних матеріалів, за умови, що ці вироби не зазначені або не включаються до інших товарних позицій УКТЗЕД (наприклад, вироби з пластмас – група 39 або з ебоніту – група 40). До неї також включається оброблений нестверділий желатин і вироби з нього (крім виробів товарної позиції 3503 або групи 49).

 

Для цих матеріалів термін «вироби формовані» означає вироби, формовані з метою надання їм форми, що відповідає їх призначенню. З іншого боку, матеріали, формовані у вигляді блоків, кубів, пластин, брусків, стержнів і т.д., незалежно від того, пресуються вони чи ні під час формування, сюди не включаються.

 

За умови додержання наведених нижче винятків до цієї групи включаються:

 

(1) Вироби формовані або різні з воску:

 

(i)    штучні стільники;

 

(ii)   форми для гальванопокриття;

 

(iii)  штучні квіти, листя або плоди, відлиті єдиним шматком або складені іншим способом, крім процесів (наприклад, зв’язування, склеювання або аналогічних методів), які визначають класифікацію цих виробів у товарній позиції 6702;

 

(iv)  погруддя, голови, статуї або статуетки (крім виробів, використовуваних як манекени для кравців – див. пояснення до товарної позиції 9618, та оригіналів скульптур і статуеток – див. товарну позицію 9703);

 

(v)   воскові перли;

 

(vi)  Т-подібні трубки, виготовлені з препарату на основі воску і які використовуються в деяких хірургічних операціях;

 

(vii) муляжі цукерок, плиток шоколаду та інші штучні вироби, зроблені з воску для оздоблення вітрин;

 

(viii) воскові затички для вух на ватяній основі;

 

(ix)  воскові смуги, включені в текстильний матеріал, використовувані для заповнення зазорів у дерев’яних ливарних формах.

 

(2) Формовані або різані вироби з парафіну (особливо контейнери для фтористоводневої (плавикової) кислоти).

 

(3) Формовані або різані вироби зі стеарину.

 

(4) Формовані або різані вироби з каніфолі (наприклад, каніфолі для смичків скрипок).

 

(5) Формовані або різані вироби з копала (звичайно імітація виробів з бурштину).

 

(6) Формовані або різані вироби з воску для моделювання (наприклад, квіти або рослини, формовані одним шматком, статуї, статуетки та аналогічні прикраси).

 

(7) Формовані або різьблені вироби, виготовлені на борошняній або крохмальній основі, агломеровані з камеддю і покриті лаком (штучні квіти або плоди, формовані одним шматком, статуетки і т.д.).

 

(8) Листи нестверділого желатину, нарізані за формою, крім квадратної або прямокутної. Листя прямокутної (включаючи квадратну) форми, з обробленою або необробленою поверхнею, включаються до товарної позиції 3503 або групи 49 (наприклад, поштові листівки) (див. пояснення до товарної позиції 3503). Вироби з нестверділого желатину включають, наприклад:

 

(i)  невеликі диски для закріплення наконечників більярдних київ;

 

(ii) капсули для фармацевтичних продуктів та для пального механічних запальничок.

 

*

*     *

 

Вироби, покриті або інкрустовані матеріалами рослинного чи мінерального походження для різьблення або формування матеріалами, включаються до цієї товарної позиції за умови, що покриття або інкрустація надають основних властивостей готовому виробу. Це може стосуватися дерев’яних коробок, скриньок і т.д., покритих або інкрустованих матеріалами, описаними в цій товарній позиції.

 

*

*     *

 

 

Положення пояснень до товарної позиції 9601, щодо виробів, виключених з неї, також застосовуються до цієї товарної позиції.

 

До цієї товарної позиції також не включаються:

 

(а) сургуч, включаючи сургуч для запечатування пляшок (товарна позиція 3214 або 3404);

 

(b) свічки, тонкі воскові свічки та аналогічні вироби з парафіну або інших восків, стеарину і т.д. (товарна позиція 3406);

 

(c) пасти для ліплення, включаючи пластилін для дитячого ліплення, і препарати, відомі під назвою «зуболікарський віск» або «суміші для одержання зліпків зубів», розфасовані в набори, в упакування для роздрібної торгівлі або у вигляді плиток, у формі підків, у брусках або аналогічних формах (товарна позиція 3407);

 

(d) копіювальні пасти на основі желатину (товарна позиція 3824);

 

(e) формовані вироби з торфу (товарна позиція 6815);

 

(f) демонстраційні моделі (товарна позиція 9023).

 

 

Додаткові пояснення до товарної позиції:

 

9602 00 00

 

            Щодо визначення терміна “оброблений” дивись Пояснення до товарної позиції 9601, другий абзац, з внесенням відповідних змін (mutatis mutandis).

           

            Агломерований сепіоліт і агломерований янтар представлені у вигляді пластин, стрижнів, паличок і аналогічних формах, не піддані подальшому обробленню після простого формування, включаються до товарної позиції 2530.

 

Пояснення до товарної позиції 9603:

 

9603

Мiтли та щiтки (включаючи щітки, що є частинами механізмів, приладів або транспортних засобiв), щiтки ручнi механiчнi без двигуна для прибирання підлоги, швабри та вiнички з пiр’я для змахування пилу; вузли та пучки готові для виготовлення мітел або щiток; подушечки та валики для фарбування; шкребки з гумовою пластинкою (крім гумових валиків):

9603 10 00 00

- мiтли та щітки з гілок чи iнших рослинних матерiалiв, зв’язаних у жмути, з рукоятками чи без рукояток

 

- щiтки зубнi, помазки для голiння, щiтки для волосся, пензлики для вiй чи нiгтiв та iншi щiтки для особистої гігієни, включаючи щiтки, якi є складовими частинами приладів:

9603 21 00 00

- - щiтки зубнi, включаючи щiтки для зубних протезiв

9603 29

- - iншi:

9603 29 30 00

- - - щiтки для волосся

9603 29 80

- - - інші:

9603 29 80 10

- - - - помазки для гоління

9603 29 80 90

- - - - інші

9603 30

- пензлi для малювання, пензлики для писання та подібні пензлики для нанесення косметики:

9603 30 10 00

- - пензлi для малювання, пензлики для писання

9603 30 90 00

- - пензлики для нанесення косметики

9603 40

- щітки та пензлi для фарбування, лакування або подібні пензлі (крiм пензлiв товарної пiдпозицiї 9603 30); подушечки та валики для фарбування:

9603 40 10 00

- - щітки та пензлi для фарбування, лакування або подібні пензлі

9603 40 90 00

- - подушечки та валики для фарбування

9603 50 00 00

- iншi щiтки, що є частинами механізмів приладів або транспортних засобiв

9603 90

- iншi:

9603 90 10 00

- - щiтки ручнi, механiчнi без двигунiв для прибирання підлоги

 

- - iншi:

9603 90 91 00

 

 

- - - щiтки для прибирання доріг; щітки та мітли для прибирання у домашньому господарствi, у тому числi щiтки для чищення одягу або взуття; щiтки для догляду за тваринами

9603 90 99 00

- - - iншi

 

(А) Мiтли та щітки з гілок чи iнших рослинних матерiалiв, зв'язаних у жмути, з рукоятками чи без рукояток

 

 Це досить грубо зроблені товари, з рукоятками чи без рукояток, що використовуються переважно для прибирання будь-якого земельного простору (вулиць, дворів, стаєнь і т.д.) або підлог (включаючи підлоги транспортних засобів). Вони звичайно складаються або з грубо зв’язаного в один жмут рослинного матеріалу (гілки, солома і т.д.), або з однієї або кількох в’язок товстої соломи чи тростини (очерету), що утворюють основу, до якої за допомогою текстильних ниток кріпляться більш тонкі та довгі соломини; ці нитки можуть одночасно утворювати декоративні мотиви. Для забезпечення експлуатації до цих товарів звичайно прикріплюються рукоятки.

 

До цієї групи включаються також вінички від мух, зроблені тим самим способом, але з більш легких матеріалів.

 

Ці мітли та щітки, як правило, зроблені з берези, лісового горіху, гостролисту, гілок вереску або рокитника, сорго звичайного, проса, камеліни і т.д., соломи (або мітелки), або волокон алое, кокосової пальми, пальми (піасави зокрема) і т.д., або ж зі стебел гречки.

 

(B) Інші мітли та щітки

 

До цієї групи включаються різноманітні вироби, які розрізняються як за матеріалом, так і за формою і використовуються для гігієнічних потреб, домашнього прибирання, для нанесення фарб, клеїльних або рідких речовин, а також для деяких виробничих операцій (чищення, полірування і т.д.).

 

Загалом, мітли та щітки цієї групи складаються або з невеликих пучків або вузлів гнучких або пружних волокон, або ниток, вставлених в основу чи ручку щіток або мітел, або, якщо мова йде про малярські пензлі, з волоса або волокон, надійно закріплених на кінці короткої основи або рукоятки за допомогою або без допомоги металевого ободка чи іншого пристрою, що тримає.

 

До цієї групи також включаються мітли та щітки з гуми або пластмас, формовані єдиним шматком.

 

Дуже широкий спектр сировинних матеріалів використовується в процесі виробництва перерахованих вище виробів. Серед матеріалів, що використовуються для пучків, можуть бути матеріали:

 

(А) Тваринного походження, а саме: щетина свині або дикого кабана; кінський волос, шерсть (волос) рогатої худоби, кіз, борсуків, куниць, скунсів, білок, тхорів і т.д.; волокна з рогу; стрижні пір’я.

 

(B) Рослинного походження, а саме: корені пирію, істл (або тампіко), волокна кокосової пальми або піасави, еспарто, стебла сорго або розщеплений бамбук.

 

(C) З хімічних ниток (наприклад, нейлону чи штучного шовку).

 

(D) З дроту (сталевого, латунного, бронзового і т.д.) або з різних інших матеріалів, наприклад, з бавовняної або вовняної пряжі чи мотузки, скловолокна.

 

Матеріали, які використовуються для оправ, включають: дерево, пластмаси, кістку, ріг, слонову кістку, панцир черепахи, ебоніт, деякі метали (сталь, алюміній, латунь і т.д.). У деяких щітках (наприклад, циркулярних щітках механізмів або щітках для спеціальних прибиральних агрегатів) використовуються також шкіра, картон, повсть або тканини. Стрижні пір’я використовуються як оправа деяких пензлів для фарб.

 

Щітки, в яких природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння (природне, штучне чи реконструйоване), дорогоцінні метали або метали, плаковані дорогоцінним металом, подані лише як незначні складники (наприклад, у вигляді монограм або ободків), також включаються до цієї групи.

 

До цієї товарної позиції не включаються щітки, що містять природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння (природне, штучне чи реконструйоване), дорогоцінні метали або метали, плаковані дорогоцінним металом, подані в кількості, що не дозволяє розглядати їх як незначні складники (група 71).

 

До цієї групи включаються:

 

(1) Зубні щітки, включаючи щітки для зубних протезів.

 

(2) Помазки для гоління.

 

(3) Щітки для гігієнічних потреб (наприклад, для волосся, бороди, вусів або вій; щіточки для нігтів; пензлі для фарбування волосся і т.д.); перукарські щітки для шиї.

 

(4) Щітки з гуми або полімерних матеріалів, формовані єдиним шматком, для гігієнічних потреб (миття рук і т.д.), для чищення унітазів і т.д.

 

(5) Одежні, капелюшні або взуттєві щітки; щітки для чищення гребінців.

 

(6) Щітки для господарських потреб (наприклад, тверді щітки, посудомийні щітки, щітки для миття кухонних раковин, унітазів, меблів, батарей, щітки для змітання крихт зі столу).

 

(7) Мітли та щітки для чищення доріг, підлог і т.д.

 

(8) Спеціальні щітки з текстильних матеріалів для чищення автомобілів, просочені або непросочені чистильними засобами.

 

(9) Щітки для догляду за тваринами (конями, собаками і т.д.).

 

(10) Щітки для змащування зброї, велосипедів і т.д.

 

(11) Щітки для грамплатівок, включаючи закріплені на звукознімальній ручці (тонармі) для автоматичного чищення грамплатівки.

 

(12) Щітки для чищення клавіш або шрифту друкарських машинок.

 

(13) Щітки для чищення свічок запалювання, напилків і частин, призначених для зварювання і т.д.

 

(14) Щітки для видалення моху або сухої кори на деревах або чагарниках.

 

(15) Пензлики для нанесення візерунків за трафаретом з резервуаром для чорнила або без нього і регульованим припливом чорнила.

 

(16) Малярські та інші пензлі (круглі або плоскі) для штукатурів, малярів, шпалерників, столярів-червонодеревців, художників і т.д. Наприклад, пензлі для видалення старого шару фарби, роботи з темперою, шпалерні пензлі, пензлі для покриття лаком і т.д.; пензлики для масла або акварелі, для розмивання фарби; пензлі для розфарбовування керамічних виробів, пензлі для нанесення позолоти і т.д.; невеликі пензлі для конторського використання.

 

До цієї групи також включаються:

 

(I) Щітки, закріплені на дроті (як правило, пасма дроту, сплетені воєдино), наприклад, димохідні щітки, щітки для миття пляшок і циліндричного лампового скла; щітки для чищення труб і трубок і т.д.; очисники для курильних трубок; щітки для чищення гвинтівок, револьверів або пістолетів; воронкоподібні і трубчасті щітки для музичних інструментів і т.д.

 

(II) Щітки, що є частинами машинного устаткування, наприклад, щітки для прибиральних машин; щітки для прядильних або ткацьких машин; для шліфувальних, полірувальних або інших верстатів; для фрезерних машин або машин для виробництва паперу; для годинникарів і токарних верстатів ювелірів; для машин, використовуваних у шкіряній, хутряній або взуттєвій промисловості.

 

(III) Щітки для побутових електроприладів (наприклад, для натирачів підлоги або пилососів).

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) оправи або рукоятки щіток (класифікуються відповідно до матеріалу, з якого вони виготовлені);

 

(b) полірувальні диски або прокладки з текстильних матеріалів (товарна позиція 5911);

 

(c) голчаста гарнітура (товарна позиція 8448);

 

(d) дискети для чищення дисководів в машинах для автоматичної обробки інформації і т.д. (товарна позиція 8473);

 

(e) щіточки (пензлики), призначені спеціально для стоматологічних або медичних, хірургічних або ветеринарних цілей (наприклад, гортанні щіточки і щітки, що надягаються на стрижень бормашини (товарна позиція 9018);

 

(f) щітки, що є іграшками (товарна позиція 9503);

 

(g) пушки та подушечки для нанесення косметичних і туалетних засобів (товарна позиція 9616).

 

(C) Щітки ручні механічні без двигуна для прибирання підлог

 

Це прості вироби, які звичайно складаються з корпуса на колесах з однією або кількома циліндричними щітками і працюють в міру того як обертаються колеса; вони приводяться в дію ручним способом за допомогою рукоятки і використовуються, зокрема, для чищення килимів.

 

До цієї товарної позиції не включаються апарати для чищення з двигуном (товарна позиція 8479).

 

(D) Швабри та вінички з пір’я для змахування пилу

 

Швабри складаються із жмуту текстильних мотузок або рослинних волокон, закріплених на рукоятці. Деякі інші швабри складаються з робочої насадки із текстильних або інших матеріалів, закріплених на платформі або іншій основі, які в свою чергу приєднані до рукоятки. До цієї товарної позиції включаються швабри для прибирання пилу, роликові швабри, а також швабри-губки, призначенні для сухої або вологої чистки плям або для збирання рідини, прибирання підлоги, миття посуду і т.д.

 

Вінички з пір’я складаються із жмутка пір’я, закріпленого на рукоятці, і використовуються для змахування пилу з меблів, полиць, вітрин і т.д. В деяких віничках з пір’я «пір’я» може складатись з вовни, текстильних матеріалів і т.д., закріплених на рукоятці або обвитих навколо неї.

 

До цієї товарної позиції не включаються ганчірки для підлоги, виготовлені з текстильних матеріалів та призначенні для прибирання вручну або для кріплення на платформі швабри або іншої основи в тих випадках, якщо вони постачаються окремо (розділ XI).

 

 

(E) Підготовлені вузли та пучки

 

Відповідно до примітки 3 цієї групи, сюди включаються лише незакріплені вузли та пучки з шерсті тварин, рослинних волокон, хімічних волокон і т.д., готові до використання без поділу в мітлах або щітках або потребують лише незначного подальшого оброблення, такого як підрізання за визначеною формою зверху для підготовлення до такого використання.

 

Таким чином, до цієї товарної позиції не включаються, серед іншого (inter alia), жмути (або аналогічні форми для рекламних цілей) шерсті тварин, рослинних волокон та інших матеріалів, не підготовлені для виробництва мітел і щіток. До цієї товарної позиції також не включаються зібрані шерсть чи волокна, підготовлені до виробництва мітел або щіток, але які потребують ще і поділу на дрібніші пучки перед закріпленням на головках мітел або щіток, і т.д.

 

Готові вузли та пучки, що включаються до цієї групи, використовуються переважно у помазках для гоління, малярських пензлях або пензликах для малювання.

 

Для з’єднання в компактний жмут волокнисті пучки (або вузли) звичайно занурюються, приблизно на ¼ довжини, у будь-який лак або іншу покривальну суміш; іноді для надання більшої міцності додається тирса. Вузли та пучки, закріплені в хомут (як правило, металевий) не включаються (пункт  (В) вище).

 

Готові вузли та пучки, які потребують остаточної обробки після закріплення на рукоятці (закріплення кінців, розтирання кінців волокон для надання їм потрібної м’якості і т.д.), залишаються в цій групі.

 

(F) Подушечки та валики для фарбування; шкребки з гумовою пластинкою (крім гумових валиків)

Валики для фарбування складаються з валика, покритого овчиною або іншим матеріалом, закріпленим на рукоятці.

 

Подушечки для фарбування складаються з гладкої поверхні, наприклад, із тканини, прикріпленої до міцної основи, зазвичай пластмасової; у них можуть бути рукоятки.

 

Шкребки з гумовою пластинкою звичайно виготовляють з пластмасових, гумових і повстяних смужок, закріплених між двома пластинками з дерева, металу і т.д., або закріплених на дерев’яній, металевій або іншій основі, і використовують як мітлу для мокрих поверхонь.

 

Проте до цієї групи не включаються гумові валики, які складаються з одного або кількох валиків, закріплених на ручці які використовуються у фотосправі (товарна позиція 9010).

 

Додаткові примітки до товарних категорій:

 

9603 10 00 

           

            Дивись Пояснення до товарної  позиції 9603, (A).

 

9603 21 00 - 9603 29 80

 

Пензлики для вій звичайно складаються з рукоятки, на якій під прямим кутом закріплені декілька пучків волосся.

 

 Щітки для чищення одягу та взуття до цих товарних категорій не включаються (товарна категорія 9603 90 91).

 

9603 40 90 

 

Дивись Пояснення до позиції 9603, (F), перші два абзаци.

 

9603 90 10 

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9603, (C)

 

 

Пояснення до товарної позиції  9604:

 

9604 00 00 00

Сита i решета ручнi

 

Термін «сита і решета ручні» означає вироби, зроблені з міцної металевої сітки або іншого пористого матеріалу (з різними розмірами вічок), вставлені в прямокутну або круглу раму (звичайно дерев’яну або металеву) і використовувані для відокремлення твердих речовин відповідно до розміру часток.

 

Матеріали, найчастіше використовувані для сіток, – кінський волос, хімічні мононитки, шовкові нитки, ліси з кишок, дріт (сталевий, залізний, латунний дріт і т.д.).

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

ручні сита і решета для золи, піску, насіння, розпушеної землі і т.д.; сита з просіювальною матерією (наприклад, для борошна), домашні сита (наприклад, для борошна); лабораторні сита (для перевірки якості цементу, формувальних сумішей, добрив, деревного борошна і т.д.), включаючи ті, які можна об’єднати в серію; надточні сита для сортування дорогоцінного і напівдорогоціного каміння (наприклад, алмазів).

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) сита і решета, які закріплені у виробах (наприклад, сита, встановлені на землі і призначені для просівання ґрунту або гравію, звичайно товарна позиція 7326);

 

(b) звичайні сита (наприклад, для сиру), що складаються з контейнера з перфорованим дном з тонкого листового металу; лійки з фільтрувальним пристроєм; молочні фільтри; сита для фільтрування фарб, білил, фунгіцидних розчинів і т.д. (звичайно група 73);

 

(c) сита і решета, призначені для закріплення на механізмах або пристроях (наприклад, для борошномельної промисловості, сільського господарства, сортування каменів, руд і т.д.), такі вироби класифікуються як частини устаткування і т.д. відповідно до примітки 2 до розділу XVI і, як правило, включаються до тієї ж товарної позиції, що і машина, для якої вони винятково або переважно призначені (наприклад, товарна позиція 8437 або 8474).

 

Пояснення до товарної позиції 9605:

 

9605 00 00 00

Набори дорожнi, що використовуються для особистої гігієни, шиття або чищення взуття чи одягу

 

  До цієї товарної позиції включаються деякі набори для дороги, що складаються з виробів, кожний з яких відноситься до різних товарних позицій УКТЗЕД, або складається з різних виробів однієї товарної позиції.

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Набори для особистої гігієни, подані у футлярі зі шкіри, тканини чи пластичних матеріалів і т.д., які містять, зокрема, формовані пластмасові коробки, щітки, гребінь, ножиці, пінцети, набори для догляду за нігтями, дзеркальце, бритвений прилад та інструменти для манікюру.

 

(2) Набори для шиття, подані у футлярі зі шкіри, тканини або пластмас і т.д., які містять, зокрема, ножиці, сантиметр, пристрої для просмикування нитки, швейні голки та нитки, безпечні шпильки, наперстки, ґудзики і кнопки.

 

(3) Набори для чищення взуття, подані у футлярі зі шкіри, тканини, пластмас або картону, покритого пластмасою і т.д., які містять, зокрема, щітки, банку або тюбик з кремом для чищення і наведення глянсу і шматок тканини для протирання взуття.

 

До цієї товарної позиції не включаються манікюрні набори (товарна позиція 8214).

 

До цієї товарної позиції також не включаються набори, що розподіляються серед пасажирів авіаліній (протягом переліту або якщо до місця призначення їх багаж не доступний), які складаються з тканого мішка, який містить вироби типу перерахованих вище у пунктах (1) – (3), косметичні, парфумерні або туалетні приладдя, носові хустинки з целюлозної вати, а також готові текстильні вироби, такі як піжами, фуфайки, штани, труси і т.д. Вироби цих наборів включаються у відповідну товарну позицію.

 

 

Пояснення до товарної позиції 9606:

 

9606

Ґудзики, кнопки та застібки, форми для ґудзикiв та iншi частини цих виробів; заготовки для ґудзикiв:

9606 10 00 00

- кнопки, застібки та їх частини

 

- ґудзики:

9606 21 00 00

- - пластмасові, не покритi текстильними матерiалами

9606 22 00 00

- - з недорогоцiнних металiв, не покритi текстильними матерiалами

9606 29 00 00

- - iншi

9606 30 00 00

- форми для ґудзикiв та iншi їх частини; заготовки для ґудзикiв

 

До цієї товарної позиції включаються ґудзики, застібки, кнопки та аналогічні вироби, що використовуються  для застібання або прикрашення предметів одягу, домашніх лляних виробів і т.д. Ці товари можуть бути виготовлені з різних матеріалів і можуть містити природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння (природне, штучне чи реконструйоване), дорогоцінні метали або метали, плаковані дорогоцінним металом, за умови, що перераховані матеріали подані лише як незначні складові. Інакше вони включаються до групи 71.

 

Основні матеріали для виробництва ґудзиків, кнопок і т.д. – це недорогоцінні метали, дерево, «корозо», «дом», кістка, ріг, пластмаса, кераміка, скло, ебоніт, пресований картон, натуральна шкіра, композиційна шкіра, слонова кістка, панцир черепахи або перламутр. Вони можуть також складатися з поєднань цих матеріалів і можуть бути покриті текстильним матеріалом.

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(А) Ґудзики з отворами і ґудзики «на ніжці». Вони можуть мати різні розміри і форму залежно від призначення (нижня білизна, верхній одяг, взуття і т.д.).

 

Сферичні ґудзики можна відрізнити від намистин, тому що отвір для нитки розташований не по центру.

 

У деяких ґудзиках «на ніжці» ніжка-петля пружинного типу дозволяє прикріплювати ґудзик до предмету одягу без допомоги ниток. Інші типи (наприклад, «холостяцькі ґудзики») прикріплюються до одягу за допомогою заклепувального механізму.

 

(B) Кнопки та застібки. Вони складаються з двох або більш частин і діють за допомогою заклепувального механізму. Такі застібки та кнопки можуть бути призначені для пришивання до предметів одягу і т.д. або можуть прикріплюватися до неї шляхом заклепування (наприклад, кнопки для рукавичок).

 

Застібки та аналогічні предмети залишаються в цій товарній позиції та у тому випадку, якщо окремі частини оснащені вже закріпленими на вузьких тасьмах.

 

До цієї товарної позиції також включаються:

 

(1) Форми для ґудзиків. Ці вироби є «нутрощами» деяких типів ґудзиків і призначені для покриття їх текстильним матеріалом, папером, шкірою і т.д. Сюди вони включаються лише в тому випадку, якщо вони легко розпізнаються як заготовки, призначені для виробництва ґудзиків. Ці форми можуть бути з дерева, фіалкового кореня і т.д., але найчастіше вони складаються з двох металевих частин, одна з яких покрита текстильним матеріалом і т.д., а інша вставляється в першу і закріплює текстильний матеріал.

 

(2) Інші частини ґудзиків і т.д., ідентифіковані як такі (наприклад, заклепки, основи, головки).

 

(3) Заготовки для ґудзиків. До них включаються:

 

(i)  формовані заготовки, одержувані в результаті формування і ще непридатні для використання як ґудзики. Як правило, вони потребують підрізування, просвердлювання отворів, полірування, але їх легко розрізнити як заготовки, призначені для виробництва ґудзиків;

 

(ii)  заготовки зі штампованого металу, що складаються з двох частин (верху та основи), призначених для вставки однієї в іншу;

 

(iii) заготовки з перламутру, «корозо», дерева і т.д., оброблені (наприклад, закруглені або вгнуті з однієї сторони чи більше, або оброблені для надання їм будь-якої іншої форми, з ободком по краю, поліровані або з просвердленими отворами) так, що вони явно ідентифіковані як заготовки, призначені для виробництва ґудзиків. З іншого боку, диск, лише розпилений, розрізаний або полірований, але не підданий подальшій обробці, не вважається заготовкою для виготовлення ґудзиків і повинен класифікуватися залежно від матеріалу, з якого його виготовлено.

 

До цієї товарної позиції не включаються запонки для манжетів (товарна позиція 7113 або 7117).

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9606 30 00  

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9606, четвертий абзац, (1), (2) і (3).

 

            Пояснення до товарної позиції 9607:

 

9607

Застiбки-блискавки та їх частини:

 

- застiбки-блискавки:

9607 11 00 00

- - із зубчиками з недорогоцiнних металiв

9607 19 00 00

- - iншi

9607 20

- частини:

9607 20 10 00

- - з недорогоцiнних металiв (у тому числi стрiчки із зубчиками з недорогоцiнних металiв)

9607 20 90 00

- - iншi

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Застібки-блискавки будь-якого розміру і призначені для будь-яких цілей (для одягу, взуття, дорожніх товарів і т.д.).

 

Здебільшого застібки-блискавки складаються з двох вузьких смужок текстильного матеріалу, із замочками (з металу, пластмаси і т.д.) на краю кожної смужки, які защіпаються за допомогою повзунка або бігунка. Інший тип застібки-блискавки складається з двох пластмасових смужок, кожна з яких має пруг, спеціально оформлений для змикання з іншим за допомогою повзунка.

 

(2) Частини застібок-блискавок, наприклад, замочки, повзунки або бігунки, кінцеві затискачі та вузькі стрічки будь-якої довжини, оснащені замочками.

 

Пояснення до товарної позиції 9608: 

 

9608

Ручки кульковi; ручки i маркери з наконечником з повстi та iншого пористого матерiалу; авторучки чорнильні, стилографи та iншi авторучки; пера копiювальнi; олiвцi механiчнi; тримачi для пір’я, тримачі для ручок, тримачі для олівців
та подібні тримачі; частини цих виробів (включаючи ковпачки та затискачі), крiм виробiв товарної позицiї 9609:

9608 10

- ручки кульковi:

9608 10 10 00

- - з рiдким чорнилом

 

- - iншi:

9608 10 92 00

- - - з одноразовими змiнними балончиками

9608 10 99 00

- - - інші

9608 20 00 00

- ручки i маркери з наконечником з повстi та iншого пористого матерiалу

9608 30 00 00

- авторучки чорнильнi, стилографи та iншi авторучки

9608 40 00 00

- олiвцi механiчнi

9608 50 00 00

- набори, до складу яких входять два або бiльше виробiв, зазначених у попереднiх пiдпозицiях

9608 60 00 00

- стержні для кулькових ручок, якi складаються з кулькового наконечника та балончика з чорнилом

 

- iншi:

9608 91 00 00

- - пір’я для ручок та наконечники для писання

9608 99 00 00

- - iншi

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Кулькові ручки. Вони, як правило, складаються з корпуса, в який вставлена трубка з чорнилами, що закінчується кульковим наконечником.

 

(2) Ручки та маркери з наконечниками з повсті та іншого пористого матеріалу, включаючи ті, які відносяться до типу чорнильних авторучок.

 

(3) Авторучки чорнильні, стилографи та інші авторучки (насосні, зі вставним патроном, плунжерні, вакуумні і т.д.), з перами чи насадками або без них.

 

(4) Пера копіювальні.

 

(5) Олівці зі стрижнем, який витягується або ковзає, з одним або кількома грифелями; включаючи запасні грифелі, які звичайно поміщені всередині олівців.

 

(6) Тримачi для пір’я, що складаються з однієї або кількох частин, з перами чи ковпачками, або без них.

 

(7) Тримачі для олівців та подібні тримачі (наприклад, тримачі для кольорових олівців, малювальної крейди).

 

Частини

 

До цієї товарної позиції також включаються ідентифіковані частини, в інших товарних позиціях УКТЗЕД не зазначені. Наприклад:

 

пера для ручок будь-якої конструкції, включаючи незавершені у виробництві грубо оформлені пера; затискачі; стрижні кулькових ручок, які складаються з кулькового наконечника та резервуара з чорнилом; тримачі для кулькових наконечників або повстяних головок маркувальних стилографів; регулятори припливу чорнила; корпуси для ручок або олівців цієї товарної позиції; механізми для наповнення чорнилом або переміщення грифеля; місткості (об’єми) для чорнила з гуми або інших матеріалів; захисні ковпачки для наконечників; запасні знімні перові комплекти, що включають перо, живильник і комірець; перові насадки (або наконечники на кінчики авторучок), що являють собою маленькі кульки, зроблені з платинових або з деяких вольфрамових сплавів, що використовуються як наконечники на гострі кінчики пер для запобігання передчасного зношування.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) патрони з чорнилом для чорнильних авторучок (товарна позиція 3215);

 

(b) сталеві кульки для кулькових ручок та олівців (товарна позиція 7326 або 8482);

 

(c) рейсфедери (товарна позиція 9017);

 

(d) грифелі олівців (товарна позиція 9609).

 

 

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9608 10 10 - 9608 10 99 

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9608, (1).

 

            Вироби, що підпадають під ці категорії, можуть бути оснащені електронним годинником (як звичайно, з цифровою індикацією).

 

9608 30 00

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9608, (3).

 

9608 40 00 

 

Дивись Пояснення до товарної  позиції  9608, (5).

 

9608 91 00 

           

            Ця товарна категорія також охоплює головки для спеціальних пер, що використовуються з трафаретами.

 

9608 99 00

           

            Ці товарні категорії включають кульки для кулькових ручок; вони, як правило, виготовляються з карбіду вольфраму, але також і з інших металів (крім сталі товарної позиції 7326 або 8482) і мають діаметр від 0,6 до 1,25 мм.

 

            Проте кульки для ручкових пер і наконечники для писання входять до категорії 9608 91 00, незалежно від матеріалу, з якого вони виготовлені (дивись Пояснення до товарної  позиції 9608, частини).

 

Пояснення до товарної позиції 9609:

 

9609

Олiвцi простi (крiм олiвцiв товарної позицiї 9608), олiвцi кольоровi, пастелі, грифелi для олiвцiв чи олiвцi вугiльні, крейда для писання чи малювання та для кравцiв:

9609 10

- олiвцi простi i кольоровi з грифелями в твердій оболонці:

9609 10 10 00

- - з графiтовим стрижнем

9609 10 90 00

- - iншi

9609 20 00 00

- грифелi для олiвцiв чорнi чи кольоровi

9609 90

- iншi:

9609 90 10 00

- - пастелi та олiвцi вугiльнi

9609 90 90 00

- - iншi

 

Вироби, які входять до цієї товарної позиції, поділяються на два типи:

 

(А) Вироби без оболонки або покриті одним лише захисним паперовим шаром (наприклад, крейда, олівці вугільні, грифелі для олівців, деякі кольорові олівці, пастелі та грифелі (грифельні олівці)).

 

(B) Олівці та кольорові олівці з грифелями в дерев’яній або пластмасовій оболонці або, у ряді випадків, в оболонці, яка включає кілька шарів паперу.

 

Склад грифелів для олівців, крейди, пастелей, кольорових олівців і т.д. залежить від їх призначення.

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Грифелі (грифельні олівці) з натурального чи агломерованого грифельного матеріалу.

 

(2) Натуральні крейди у вигляді паличок (одержувані в результаті розпилювання або розрізування).

 

(3) Штучні крейди, зазвичай виготовлені на основі сульфату кальцію або суміші сульфату кальцію і карбонату кальцію, іноді з доданням барвника.

 

(4) Вугільні олівці, одержані шляхом обвуглювання деревини бересклета.

 

(5) Кольорові олівці та пастелі, як правило, виготовлені із суміші крейди або глини, фарбувальної речовини, шелаку чи воску, спирту і скипидару.

 

(6) Олівці та кольорові олівці з грифелями у твердій оболонці.

 

(7) Грифелі олівців (наприклад, чорні грифелі із суміші графіту та глини; кольорові грифелі з оксидів металів або інших мінеральних пігментів у сполученні з глиною, крейдою або воском; хімічні або копіювальні грифелі з глини, підфарбованої такими речовинами як анілін або фуксин).

 

(8) Літографічні олівці, виготовлені на основі лампової сажі, воску, мила і твердого жиру.

 

(9) «Керамічні» олівці з основою зі склоподібних барвників, жирів, какао-масла, воску і т.д.

 

До цієї товарної позиції включаються олівці з прикріпленими ластиками або іншими відповідними їм предметами.

 

До неї також включаються крейди для кравців (зі стеатиту).

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) крейда в необробленому стані (товарна позиція 2509);

 

(b) медичні олівці (наприклад, проти мігрені) (товарна позиція 3004);

 

(c) олівці для косметичного та гігієнічного використання (наприклад, для брів, кровоспинні олівці) (товарна позиція 3304 або 3307);

 

(d) крейди для більярду (товарна позиція 9504).

 

Додаткові пояснення  до товарних категорій:

 

9609 10 10 і 9609 10 90

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9609, перший абзац, (В).

 

9609 20 00 

 

Дивись Пояснення до товарної  позиції 9609, третій абзац, (7).

 

Пояснення до товарної позиції 9610:

 

9610 00 00 00

Дошки грифельнi для писання чи малювання, у рамках або без рамок

 

До цієї товарної позиції включаються грифельні дошки та дошки, явно призначені для писання або малювання за допомогою грифелів олівців, крейди, повстяних або волокнистих маркерів (наприклад, шкільні дитячі грифельні дошки, класні дошки і деякі дошки для оголошень).

 

Ці вироби, в рамках або без рамок, можуть складатися з грифеля, включаючи агломерований, або з будь-якого матеріалу (дерево, картон, текстильний матеріал, азбоцемент і т.д.), покритого з однієї або обох сторін препаратом з порошкового грифелю або будь-якого іншого покриття, придатного для писання по ньому, або ж покритого пластмасовим обшиванням.

 

Дошки можуть мати постійну розмітку (лінії, квадрати, переліки товарів і т.д.) і можуть включати рамки для рахівниць.

 

До цієї товарної позиції не включаються грифельні дошки для писання або малювання, не готові для використання (товарна позиція 2514 або 6803).

 

Пояснення до товарної позиції 9611:

 

9611 00 00 00

Штемпелі для датування, опечатування або нумерації та подібні пристрої (включаючи пристрої для друкування або тиснення етикеток), призначенi для ручної роботи; компостери ручнi, верстатки ручнi для складання та комплекти ручнi друкарські, до яких належать такі верстатки

 

До цієї товарної позиції включаються штемпелі для датування, опечатування та аналогічні штемпелі, а також компостери і складальні верстати, за умови, що вони відносяться до типу, призначеного для ручного користування. (Штемпелі для датування, опечатування та аналогічні штемпелі, оснащені пристроєм для закріплення їх на столі, письмовому столі і т.д., і штемпелі, призначені для роботи на спеціальному стенді, сюди не включаються – див. пояснення до товарної позиції 8472).

 

Ці вироби включають:

 

(1) Печатки для використання їх із сургучем, з дизайном або без нього, з рукоятками або без них.

 

(2) Штемпелі (печатки) усіляких типів з друкувальною стрічкою або самонакочувальним пристроєм або без них; наприклад, штемпелі з датами, штемпелі з різними даними, маркувальні та квиткові штемпелі, нумератори (самозамінні та несамозамінні), валикові штемпелі, кишенькові штемпелі (звичайно складаються з печатки та штемпельної подушечки в захисній коробці).

 

(3) Верстатки для складання взаємозамінних знаків. На деяких верстатках можуть бути постійні тексти або малюнки (наприклад, поштові верстатки, в яких змінюється лише дата).

 

(4) Невеликі ручні друкарські набори (не іграшкові), що складаються з коробки із верстаткою, взаємозамінними знаками, пінцетом і штемпельною подушечкою.

 

(5) Ручні пристрої для штемпелювання квитків з датою або іншими знаками, навіть якщо вони обладнані компостером.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) пломбувальні та друкувальні щипці, та щипці для таврування тварин (товарна позиція

8203);

 

(b) праски для випалювання клейма та маркувальні штампи (товарна позиція 8205);

 

(c) незакріплені літери, знаки або інші зображення, використовувані в друкарських машинах (товарна позиція 8442). Інші типи незакріплених знаків класифікуються відповідно матеріалу, з якого вони виготовлені;

 

(d) ручні штемпелі з базовою пластиною для сухого друкування (товарна позиція 8472);

 

(e) апаратура з годинниковим механізмом для проставляння часових даних, наприклад, про одержання листа (товарна позиція 9106).

 

Пояснення до товарної позиції 9612:

 

9612

Стрiчки для друкарських машинок або подібні стрiчки, просоченi чорнилом або обробленi iншим способом, призначенi для одержання вiдбиткiв, на бобiнах чи касетах або без них; подушечки штемпельнi, просоченi або не просоченi чорнилом, в коробках або без коробок:

9612 10

- стрiчки:

9612 10 10 00

- - з полімерних матерiалiв

9612 10 20 00

- - із синтетичних або штучних волокон, завширшки менш як 30 мм, постiйно встановлені у пластмасові або металеві картриджi, що використовуються в автоматичних друкарських машинках, машинах для автоматичного оброблення інформацiї та iнших машинах

9612 10 80 00

- - iншi

9612 20 00 00

- подушечки штемпельнi

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Стрічки, на бобінах, касетах або без них, для друкарських машинок, лічильних машин або для будь-яких інших машин, оснащених пристроєм для друкування за допомогою таких стрічок (автоматичні ваги, табулювальні машини, телетайпи і т.д.).

 

До цієї товарної позиції також включаються стрічки, просочені чорнилом і т.д., як правило, з металевими фіксувальними пристроями, застосовувані в барографах, термографах і т.д., для друкування і запам’ятовування пересувань голки записувального пристрою.

 

Ці стрічки звичайно виготовляються з тканих текстильних матеріалів, але іноді і з полімерних матеріалів або паперу. Для включення до цієї товарної позиції вони повинні бути просочені чорнилом або бути будь-яким іншим способом підготовлені для відтворення відбитків (наприклад, просочення текстильних стрічок або покриття полімерних або паперових стрічок барвником, чорнилом і т.д.).

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) рулони звичайної або іншої копіювальної паперової стрічки, непридатні для використання в друкарській машинці і т.д., стрічки, спеціально призначені для копіювання в бухгалтерських машинах, касових апаратах і т.д. Така стрічка, що, як правило, набагато ширша машинописної (звичайно понад 3 см), включається до групи 48;

 

(b) стрічки, не підготовлені шляхом просочування чорнилом, насичення, покриття і т.д. до відтворення відбитків; вони включаються до групи 39, розділу XI і т.д. відповідно матеріалу, з якого вони виготовлені;

 

(c) порожні бобіни (класифікуються відповідно до складового їх матеріалу).

 

(2) Штемпельні подушечки, просочені або не просочені чорнилом, для проставляння дат і т.д. Вони, як правило, складаються з повсті, тканини або іншого абсорбувального матеріалу, натягнутого на дерев’яну, металеву чи пластмасову основу, яка часто буває у формі коробки.

 

Ручні чорнильні валики не включаються до цієї товарної позиції і класифікуються відповідно до матеріалу, з якого їх виготовлено.

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9612 10 10 - 9612 10 80

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9612, перший абзац, (1).

 

9612 20 00 

 

Дивись Пояснення до  товарної позиції 9612, перший абзац, (2).

 

Пояснення до товарної позиції 9613:

 

9613

Запальнички сигаретні та інші запальнички, включаючи механiчнi або електричнi, та їх частини, крiм кременів та гнотiв:

9613 10 00 00

- запальнички кишеньковi, газовi, якi не пiдлягають перезарядженню

9613 20 00 00

- запальнички кишеньковi, газовi, якi пiдлягають перезарядженню:

9613 80 00

- iншi запальнички та запалювачi:

9613 80 00 10

- - запальнички настільні

 

- - інші:

9613 80 00 91

- - для промислового складання моторних транспортних засобів

9613 80 00 99

- - інші

9613 90 00

- частини:

9613 90 00 10

- - для промислового складання моторних транспортних засобів

9613 90 00 90

- - інші

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

  1. Механічні запальнички.

 

Вони дають іскру, як правило, за допомогою коліщати з рифленим ободом, яке обертається, створюючи контакт із «кременем» (звичайно складається з фероцерієвого сплаву).

 

(2) Електричні запальнички.

 

Електричний струм від мережі або батарейки дає іскру або, у деяких типах запальничок, спричиняє розжарення електричного резистора.

 

(3) Хімічні запальнички.

 

У таких запальничках каталізатор (звичайно з губчатої платини) розжарюється в ході каталітичного процесу в присутності газу.

 

(4) Немеханічні запальнички.

 

Запальнички такого типу складаються з контейнера з паливним резервуаром і невеликого замінного металевого прутка (бойка) зі сталевим кінцем. Під час удару сталевого кінця по «кременеві», закріпленому поза контейнером, виникає іскра, яка запалює горючий матеріал, розташований поблизу кінця бойка.

 

Запальнички, що включаються до цієї товарної позиції, можуть бути кишеньковими або настільними, або можуть бути призначені для закріплення на стіні, на газовій плиті і т.д. До цієї товарної позиції також входять запальнички для автомобілів або інших транспортних засобів.

 

Запальнички, подані разом з іншими предметами (наприклад, з портсигарами, пудреницями, годинниками, звичайно з цифровим циферблатом, електронними калькуляторами), класифікуються відповідно до Основних правил інтерпретації УКТЗЕД.

 

До цієї товарної позиції також включаються ідентифіковані частини запальничок (наприклад, футляри, коліщата з рифленим ободом, порожні або повні паливні резервуари).

 

До цієї товарної позиції не включаються запали товарної позиції 3603, кремені (товарна позиція 3606), ґноти (товарна позиція 5908 або 7019) або паливо в контейнерах (ампулах, пляшках, банках і т.д.), що використовується для заповнення або повторного заправлення сигаретних або аналогічних запальничок (звичайно товарна позиція 3606).

 

Додаткові пояснення до товарної позиції:

 

9613

          

            Ця позиція включає запальнички, оснащені електронним мінікалькулятором та/або електронним годинником.

 

Пояснення до товарної позиції 9614:

 

9614 00

Люльки для куріння (включаючи чашечки люльок), мундштуки для сигар і сигарет та їх частини:

9614 00 10 00

-  грубо обробленi заготовки з дерева або корiння для виробництва трубок

9614 00 90 00

- інші

 

 

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Люльки для куріння всіх типів (включаючи люльки миру, чубуки або турецькі люльки, кальяни і т.д.).

(2) Чашечки люльок.

 

(3) Мундштуки для сигар і сигарет.

 

(4) Заготовки з дерева або кореневища вересового дерева, грубо оброблені для виробництва люльок.

 

Матеріали,   які найчастіше використовуються для виробництва цих товарів (або черешків, мундштуків та інших частин), такі: теракота та інша кераміка, дерево (самшит, вишня і т.д.), вересовий корінь, бурштин, сепіоліт (морська пінка), копал, слонова кістка, перламутр, ебоніт, стеатит і глина.

 

До цієї товарної позиції також включаються такі частини: стволи і мундштуки для люльок; кришки для люльок; абсорбувальні чашечки; втулки; внутрішні частини (включаючи вставні фільтри) і т.д.

 

До цієї товарної позиції не включаються приладдя (наприклад, шкребки для люльок і пристрої для їх чищення); вони включаються до відповідних товарних позицій.

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9614 00 10

 

Дивись Пояснення до товарної позиції 9614, перший абзац, (4).

 

Пояснення до товарної позиції 9615:

 

9615

Гребiнцi, шпильки для волосся та подібні вироби; затискачi для завивання, бiгудi, папільйотки та подібні вироби, крiм виробів товарної позицiї 8516, та їх частини:

 

- гребiнцi, шпильки для волосся та подібні вироби:

9615 11 00 00

- - ебонітові чи пластмасові

9615 19 00 00

- - iншi

9615 90 00 00

- iншi

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Туалетні гребінці всіх типів, включаючи гребінці для тварин.

 

(2) Нарядні гребені всіх типів, як для особистої прикраси, так і для підтримання зачіски.

 

(3) Шпильки для волосся та подібні вироби для збереження зачіски або для прикраси.

 

Ці вироби, як правило, виготовлені з пластмаси, слонової кістки, кістки, рогу, панцира черепахи, металу і т.д.

 

(4) Шпильки для волосся.

 

(5) Бiгудi, папільйотки та подібні вироби крім тих, які включаються до товарної позиції 8516, з покриттями або кріпленнями з текстильних матеріалів, гуми чи інших матеріалів або без них.

 

Ці товари, як правило, виготовлені з недорогоцінних металів або з пластмас.

 

Вони включаються до групи 71, якщо містять дорогоцінний метал або метал, плакований дорогоцінним металом, природні або культивовані перли, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння (природне, штучне або реконструйоване) у кількостях, крім незначних.

 

До цієї товарної позиції не включаються текстильні пов’язки на голову та стрічки для волосся (розділ XI).

 

Пояснення до товарної позиції 9616:

 

9616

Розпилювачі ароматичних речовин та аналогічні розпилювачі для гігієнічних цілей, їх насадки та головки; пушки і подушечки для пудрення або накладення косметичних чи туалетних препаратів:

9616 10

- розпилювачі ароматичних речовин та аналогічні розпилювачі для гігієнічних цілей, їх насадки та головки:

9616 10 10 00

- - розпилювачі ароматичних речовин та аналогічні розпилювачі для гігієнічних цілей

9616 10 90 00

- - насадки та головки

9616 20 00 00

- пушки i подушечки для пудрення або накладення косметичних чи туалетних препаратів

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Розпилювачі ароматичних речовин, бриліантину (кольорової і запашної речовини для надання волоссю блиску) та подібні гігієнічні розпилювачі настільного чи кишенькового типу для особистого або професійного користування. Вони складаються з резервуару, звичайно у вигляді балончика (зі скла, пластмаси, металу чи іншого матеріалу), до якого кріпляться насадки; насадка складається з головки (з розпилювальним механізмом) і пневматичного натискного клапану (іноді закритого сіткою з матерії) або поршневого пристрою.

 

(2) Насадки для гігієнічних розпилювачів.

 

(3) Головки для гігієнічних розпилювачів.

 

(4) Пушки та подушечки для нанесення будь-яких косметичних або туалетних засобів (пудри, рум’ян, тальку і т.д.). Вони можуть бути виготовлені з будь-якого матеріалу (лебедячого або гагачого пуху, шкіри, шерсті тварин, ворсових тканин, піногуми і т.д.), і вони включаються до цієї товарної позиції незалежно від наявності рукояток або оздоби зі слонової кістки, панцира черепахи, кістки, пластмаси, недорогоцінних металів, дорогоцінного металу або металу, плакованого дорогоцінним металом.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) резервуари (балончики, флакони і т.д.) для розпилювачів ароматичних речовин, подані окремо (класифікуються відповідно до матеріалу, з якого виготовлені);

 

(b) гумові натискні клапани (товарна позиція 4014);

 

(c) пристрої для розбризкування або розпилення товарної позиції 8424;

 

(d) автомати для розпилення ароматичних речовин товарної позиції 8476.

 

Пояснення до товарної позиції 9617:

 

9617 00        

Термоси та iншi вакуумнi ємкостi у складеному виглядi, а також їх частини за винятком скляних колб:

 

- термоси та iншi вакуумнi ємкостi у зiбраному виглядi об'ємом:

9617 00 11 00

- - не бiльш як 0,75 л

9617 00 19 00

- - більш як 0,75 л

9617 00 90 00

- частини (за винятком скляних колб)

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Термоси та інші аналогічні вакуумні ємності, за умови, що вони подані разом з футлярами. До цієї групи включаються вакуумні банки, глечики, графини і т.д., призначені для зберігання рідин, харчових або інших продуктів за практично постійної температури протягом досить тривалого проміжку часу. Ці вироби складаються з двостінкового резервуару (колби), як правило, скляного, з вакуумом між двома стінками, і захисної зовнішньої оболонки з металу, пластмаси чи іншого матеріалу, іноді покритого папером, шкірою, клаптевим шкіряним покриттям і т.д. Простір між вакуумним резервуаром і захисною зовнішньою оболонкою може бути заповнено ізоляційним матеріалом (скловолокном, пробкою або повстю). Наявна в термосах кришка може використовуватися як чашка.

 

(2) Зовнішні оболонки, кришки та чашки з металу, пластмаси і т.д. для термосів або інших вакуумних посудин.

 

До цієї товарної позиції не включаються окремо подані скляні колби (товарна позиція 7020).

 

Пояснення до товарної позиції 9618:

 

9618 00 00 00

Манекени для кравців та подібні вироби; манекени-автомати та інші рухомi предмети для оформлення вiтрин

 

До цієї товарної позиції включаються:

 

(1) Манекени для жіночих і чоловічих кравців.

 

Вони являють собою моделі людського тіла, що використовуються для точного припасування одягу під час пошиття; зазвичай вони зображують лише тулуб людини. Вони зазвичай сформовані з пап’є-маше, гіпсу, пластмаси і т.д., серед них зустрічаються і манекени, зроблені з деяких плетених матеріалів, таких як лоза, тростина (очерет) або верба. Форми манекенів зазвичай покриті текстильним матеріалом і закріплені на підставці, що дозволяє регулювати висоту моделі.

 

(2) Інші непрофесійні манекени та подібні вироби.

 

Вони являють собою людське тіло або його частини (наприклад, голову, тулуб, ноги, руки або кисті рук), що використовуються для демонстрації предметів одягу, головних уборів, панчіх, рукавичок і т.д. Ці фігури і т.д. виготовлені з матеріалів, згаданих вище в пункті (1). Якщо фігури зображують людське тіло повністю, то вони оснащені рухомими кінцівками, у зв’язку з чим можуть приймати різні пози. Ці фігури використовуються також як моделі для художників і скульпторів, а також використовуються студентами медичних вузів для відпрацьовування методів накладення пов’язок, шин і т.д.

 

До цієї категорії не включаються силуетні або профільні зображення фігур, що хоча і використовуються іноді для демонстрації виробів, служать найчастіше покажчиками. Ці вироби звичайно виготовляються з дерева, картону або металу і класифікуються відповідно до матеріалу, з якого виготовлені.

 

(3) Манекени-автомати та інші рухомі предмети для оформлення вітрин.

 

До їх переліку входять усі предмети від рухомих зображень людей або тварин до численних інших автоматизованих пристроїв, що використовуються для демонстрації товарів або в рекламних цілях. Вони можуть складатися з будь-якого матеріалу і зазвичай оснащені електричним або механічним приводом. Хоча ці товари самі по собі є предметами, що викликають цікавість, вони призначені переважно для того, щоб привертати увагу до експозиції товарів або окремих виробів, виставлених на вітринах. Вони можуть мати різні форми залежно від характеру рекламованого товару або послуги; у ряді випадків манекени-автомати не лише привертають увагу, але і здатні також за допомогою рухів продемонструвати якість виробу, спосіб його функціонування і т.д.

 

До цієї товарної позиції не включаються:

 

(а) апарати або моделі, призначені винятково для демонстраційних цілей, товарної позиції 9023;

(b) ляльки та іграшки (група 95).

 

Пояснення до товарної позиції  9619:

 

9619 00

Гігієнічні прокладки (підкладки) і тампони, дитячі пелюшки і підгузки та аналогічні вироби, з будь-якого матеріалу:

 

- із паперової маси, паперу, целюлозної вати чи полотна з волокон целюлози:

 

- - гігієнічні жіночі прокладки, тампони та аналогічні вироби:

9619 00 11 00

- - - гігієнічні жіночі прокладки

9619 00 13 00

- - - тампони

9619 00 19 00

- - - інші

 

- - дитячі пелюшки і підгузки та аналогічні вироби:

9619 00 21 00

- - - дитячі пелюшки і підгузки

9619 00 29 00

- - - інші (наприклад, вироби, що використовуються при нетриманні)

 

- з вати з текстильних матеріалів:

9619 00 31 00

- - з синтетичних або штучних волокон

9619 00 39 00

- - інші

 

- з інших текстильних матеріалів:

 

- - гігієнічні жіночі прокладки, тампони та аналогічні вироби:

9619 00 41 00

- - - трикотажні машинного чи ручного в’язання

9619 00 49 00

- - - інші

 

- - дитячі пелюшки і підгузки та аналогічні вироби:

9619 00 51

- - - трикотажні машинного чи ручного в’язання

9619 00 51 10

- - - - з бавовни

9619 00 51 20

- - - - з синтетичних волокон

9619 00 51 30

- - - - з інших текстильних матеріалів

9619 00 51 40

- - - - прогумовані

9619 00 51 50

- - - - просочені, з покриттям або дубльовані

9619 00 51 90

- - - -інші

9619 00 59 00

- - - інші

9619 00 90 00

- з інших матеріалів

 

В дану товарну позицію включаються жіночі гігієнічні прокладки та тампони, дитячі пелюшки (серветки) та підгузки та аналогічні вироби, включаючи абсорбуючі гігієнічні вкладки для бюстгальтера, підгузки (серветки) для дорослих, що мають нетримання, та повзунки, з будь- якого матеріалу.

 

Як правило, вироби даної товарної позиції одноразові. Більшість з даних виробів складаються з (а) внутрішнього шару (наприклад, нетканих матеріалів), призначеного для поглинання вологи з шкіри та запобігання  таким чином  подразнення; (b) абсорбуючої основи для збору та утримання вологи аж до видалення виробу; та (с) зовнішнього шару (наприклад, з полімерних матеріалів), перешкоджаючого витіканню рідини з абсорбуючої основи. Вироби даної товарної позиції зазвичай мають форму, що дозволяє щільно облягати тіло. В дану  товарну позицію також включаються аналогічні традиційні вироби, які виготовлені виключно з тканини та можуть повторно використовуватись після прання.

 

В дану товарну позицію не включаються такі вироби, як одноразові хірургічні серветки та абсорбуючі підкладки для лікарняних ліжок, операційних столів та інвалідних колясок чи інші  неабсорбуючі вироби (які зазвичай класифікуються у відповідності до матеріалу, з якого вонискладаються).

 

Додаткові пояснення до товарних категорій:

 

9619 00 31 та 9619 00 39

 

В ці товарні категорії включаються жіночі гігієнічні прокладки, тампони, пелюшки та підгузки та аналогічні вироби, які складаються з вати з трикотажним ажурним покриттям.

 

Додаткові пояснення України до товарної позиції 9619:

 

У виробах товарної позиції що мають багатошаровий склад основною розпізнавальною ознакою є матеріал який складає абсорбуючу основу, призначену для збору та утримання вологи. У разі наявності багатокомпонентного абсорбуючого матеріалу класифікація проводиться по матеріалу, кількісний склад якого переважає.

 

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям