Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.23
947 0

Чи повинен ФОП повідомляти надавачів небанківських фінансових послуг про свій статус?

Денис Аудитор

Законом № 4366 введено в ПКУ нове поняття небанківські надавачі фінансових послуг. Фактично по ПКУ поняття "інші фінансові установи" буде замінено на поняття "небанківські надавачі фінансових послуг".

Такі зміни до ПКУ набирають чинності з 1 квітня.

Пунктом 69.7 статті 69 ПКУ визначено, що ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані повідомляти про свій статус банки та інші фінансові установи, в яких такі особи відкривають рахунки.

Але знову ж таки. Норма в такому вигляді буде існувати до 1 квітня. З 1 квітня, як вже зазначено, поняття "інші фінансові установи" буде замінено поняттям "надавачі небанківських фінансових послуг".

Так, з 1 квітня 2023 року ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність будуть зобов'язані повідомляти надавачів небанківських фінансових послуг про свій статус при відкритті рахунків.

При цьому, слід нагадати, що неповідомлення про свій статус банку та іншим фінансовим установам (небанківським надавачам фінансових послуг) тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожний випадок неповідомлення.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям