Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.12.23
1304 2

Притча про податкову кривду та адвокатську правду

Євген Власов Податковий адвокат

Минулого року в класичних справах про розблокування податкових накладних, клієнт вирішив самотужки повоювати з нашою податковою службою: подав пакет документів на розблокування, правда, чомусь все оформив одним додатком-файлом, що згодом вилізе боком; очікувано отримав рішення про відмову, потім скарга – після якої знову відмова.

Податкова в Україні любить казати «ні» платникам податків.

Отож про існування клієнта та його проблеми дізналися вже на стадії судового оскарження, маючи більше 5 заблокованих податкових накладних для своїх клієнтів, великих хлібозаводів. 

Якби ми не розписували позицію, наводячи численну судову практику, однак отримали повну відмову в задоволенні позову, бо все зводилося до того, що платник податків подав лише один-єдиний документ під час досудового процедури розблокування, а тому все що ви принесли до суду, це не що інше, як зловживання своїми правами, ви проґавили свій шанс, тому «до побачення!», а ваші заяви про те, що це не один документ, а купа – то ваші голослівні заяви, адже податкова ж написала в своїх запереченнях, що ви подали один документ, а вона не може брехати.

Йти до апеляції треба, але слід і посилити позицію, бо елементарно прочитаємо ці ж «аргументи» суду і в рішенні апеляції. Готуємо та подаємо адвокатський запит, який надсилаємо до місцевої податкової, де просимо надати роздруковані документи, що подавалися платником податків до податкової на стадії досудового розблокування.

 

Через п’ять робочих днів отримуємо відповідь на 56 аркушах. І виявляється, що дійсно файл-то один був, але на 56 сторінках. Готуємо швиденько апеляційну скаргу, подаємо, отримуємо позитивне для нас рішення, а клієнт ще й компенсацію за понесені витрати на адвокатські послуги.

 

Часто-густо бюрократію податкової служби можна використати на свою користь, головне шукати шляхи та варіанти.  І вийшло так, що податкова сама себе викрила. Чи пощастило платнику податків? Не думаю, бо вся ця вся історія з блокування податкових накладних – то суцільне лихо. 

 

А ще висновок-порада: не лінуйтеся та подавайте через особистий кабінет не одним файлом, а кожний документ окремо (прекрасно розумію, що подати чималий стос документів на розблокування – то це ще той психологічний жах), і тоді не доведеться гасити пожежі в суді і не доводити, що платник податків – не брехун.

 

#ЗапитВідПодаткової, #ПодатковаНакладна, #ПодатковийАдвокат, #ПодатковаКонсультація, #РозблокуватиНакладну,   #РизиковістьПлатникаПодатків,  #ВивестиЗризикових,  #Критерій1, #Критерій8,

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дуже злий бух
22.12.23 18:03

Дякую! Дуже своєчасна розповідь. На жаль, сьогодні серед моїх знайомих не залишилось тих, хто б не стикнувся з проблемою блокування. Результат у всіх різний - хтось вирішив свою проблему, у когось справа в суді. Але так чи інакше, податкова зловживає своїми повноваженнями, не читає і не розглядає ці кипи сканів, що їх відправляє Платник. Інакше як зрозуміти вимогу надання відомостей про вантаж і перевізника, коли заблоковано накладну на класичний аванс з терміном постачання 90 днів, про все це детально описано в поясненні і надано підтвердження у вигляді договорів,рахунків, актів звіряння розрахунків і т.д. Тож, я так розумію, що логіки взагалі немає, а платнику краще звертатись до адвокатів. Будь ласка, напишіть контакти, за якими з Вами можна зв"язатися в разі потреби.

Ответить
  • Євген
27.12.23 09:32

Дуже злий бух, legalvector.com.ua або 0678624417.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям