Колеги,
В мене вперше з‘явився інвалід в штаті 3 група, тому дуже-предуже потрібна допомога з нарахуванням з/плати.
посадовий оклад 8000, встановлено неповний робочий час (36-год.), в грудні робочі 158 годин.
По п-ву встановлено 40-год. Робочий тиждень.
Я працівнику з інвалідністю в грудні з/плату повинна нарахувати 8000 ? чи пропорційно відпрацьованому із розрахунку 40-годинного робочого тижня, беручи за норму місяця 182 години?
= Особа з інвалідністю на підприємстві: від працевлаштування до подачі звітності до Фонду соц. захисту інвалідів =
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 399 разів
- Подякували: 905 разів
- Ребекка
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
а чому 182 год, а не 174 в грудні?Nelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 00:04Колеги,
В мене вперше з‘явився інвалід в штаті 3 група, тому дуже-предуже потрібна допомога з нарахуванням з/плати.
посадовий оклад 8000, встановлено неповний робочий час (36-год.), в грудні робочі 158 годин.
По п-ву встановлено 40-год. Робочий тиждень.
Я працівнику з інвалідністю в грудні з/плату повинна нарахувати 8000 ? чи пропорційно відпрацьованому із розрахунку 40-годинного робочого тижня, беручи за норму місяця 182 години?
нарахування інваліду не відрізняється від нарахування іншим працівникам. Єдине що йому не треба донараховувати ЄСВ до мінімальної. І відпустка в нього трошки більша
-
- Светоч Мысли
Дякую, Ребекка.
А 182 я серед ночі нарахувала, бо дуже хвилювало питання)))
-
- Светоч Мысли
Колеги,
А що то за пояснення по особам з інвалідністю?
«Коли в рекомендаціях МСЕК зазначено, що працівник з інвалідністю може працювати на своїй посаді на умовах скороченого робочого дня. Скорочена тривалість часу означає, що час, протягом якого працівник виконує трудові обов‘язки, скорочується порівняно із нормальною тривалістю робочого часу (40-год тиждень). При цьому працівник має право на оплату праці в розмірі повного окладу»
Це повинно бути написано в самій довідці МСЕК? Так? І якщо такого не написано, то в разі неповного робочого тижня нараховувати з/плату пропорційно відпрацьованому.
«Коли в рекомендаціях МСЕК зазначено, що працівник з інвалідністю може працювати на своїй посаді на умовах скороченого робочого дня. Скорочена тривалість часу означає, що час, протягом якого працівник виконує трудові обов‘язки, скорочується порівняно із нормальною тривалістю робочого часу (40-год тиждень). При цьому працівник має право на оплату праці в розмірі повного окладу»
Це повинно бути написано в самій довідці МСЕК? Так? І якщо такого не написано, то в разі неповного робочого тижня нараховувати з/плату пропорційно відпрацьованому.
- Ребекка
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7198 разів
- Подякували: 2402 рази
інваліду ще видають цілу брошюрку із планом реабілітації та умов праці, я не пам"ятаю як вона називається. Зазвичай комісія її майже не заповнює. От там і прописані ці рекомендації.Nelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 10:15Колеги,
- Орлов
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 317 разів
А я раньше думал что все имеют такие права.Nelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 10:15Колеги,
«Коли в рекомендаціях МСЕК зазначено, що працівник з інвалідністю може працювати на своїй посаді на умовах скороченого робочого дня. ... При цьому працівник має право на оплату праці в розмірі повного окладу»
Было бы желание работника и администрации
З повагою А.Орлов
– Коли ви вперше усвідомили, що ви бухгалтер?
– Дешева бухгалтерія дорого коштує.
- dura Lex, sed Lex (Закон суворий, але це закон)
-
- Светоч Мысли
Питання щодо прав інвалідів - це не проблема. П-во готове сплачувати повну ставку при неповному робочому дні.Орлов писав: ↑08 грудня 2021, 11:06А я раньше думал что все имеют такие права.Nelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 10:15Колеги,
«Коли в рекомендаціях МСЕК зазначено, що працівник з інвалідністю може працювати на своїй посаді на умовах скороченого робочого дня. ... При цьому працівник має право на оплату праці в розмірі повного окладу»
Было бы желание работника и администрации
Питання в мене виникають інші з цього приводу.
1.Чи не буде така оплата праці вважатись помилкою з погляду ФСС? В разі якщо в додатках МСЕК не прописано скорочений робочий час.
2. Чи достатньо буде прописати в положенні про оплату праці скорочений робочий час інвалідам і сплачувати повний оклад?
Даруйте за багато запитань) але інвалід в мене перший, та і з лікарняними таке ж буде
- Орлов
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 17 разів
- Подякували: 317 разів
Nelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 11:591.Чи не буде така оплата праці вважатись помилкою з погляду ФСС? В разі якщо в додатках МСЕК не прописано скорочений робочий час.
Стаття 50. Норма тривалості робочого часу
Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.
Підприємства і організації при укладенні колективного договору можуть встановлювати меншу норму тривалості робочого часу, ніж передбачено в частині першій цієї статті.
Имхо, вполне достаточноNelli-Nelli писав: ↑08 грудня 2021, 11:592. Чи достатньо буде прописати в положенні про оплату праці скорочений робочий час інвалідам і сплачувати повний оклад?
З повагою А.Орлов
-
- Профи
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 14 разів
Добрий день!
Працівнику встановлено інвалідність 1 групи категорії А із приміткою про потребу постійного стороннього нагляду. Підкажіть, ми зобов'язані людину звільнити? Яку підставу вказувати (людина фізично не здатна написати заяву на звільнення), якою датою (датою встановлення інвалідності, датою отримання підприємством документів про інвалідність, чи будь-якою датою)?
Працівнику встановлено інвалідність 1 групи категорії А із приміткою про потребу постійного стороннього нагляду. Підкажіть, ми зобов'язані людину звільнити? Яку підставу вказувати (людина фізично не здатна написати заяву на звільнення), якою датою (датою встановлення інвалідності, датою отримання підприємством документів про інвалідність, чи будь-якою датою)?
-
- Ученик
Добрый вечер, вопрос такой подскажите пожалуйста у меня 2 группа инвалидность могу ли я трудоустроиться куда то на роботу? И главное повлияет ёто как то на пенсию ?