Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.20
13197 13 Печатать

Раду просять відтермінувати подання інформації про бенефіціарів

Нагадуємо, 28.04.2020 року набере чинності Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 06.12.2019 N 361-IX (далі - Закон N 361-IX).

Відповідно до частини другої статті 6 Закону N 361-IX, до спеціально визначених суб'єктів первинного фінансового моніторингу відносяться, зокрема:

  • суб'єкти аудиторської діяльності;
  • бухгалтери, суб'єкти господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку;
  • суб'єкти господарювання, що здійснюють консультування з питань оподаткування.

Пунктом 3 розділу X Закону N 361-IX визначено, що розмір штрафу за порушення суб'єктом первинного фінансового моніторингу законодавства у сфері запобігання та протидії, вчинені таким суб'єктом первинного фінансового моніторингу до набрання чинності цим Законом, визначається виходячи із розміру штрафу за відповідне порушення, встановленого законом на дату його вчинення.

Крім того, пунктом 4 розділу X Закону N 361-IX визначено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника в обсязі, визначеному цим Законом, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Більш детально про це у матеріалах:
Юросіб зобов’язали оновити інформацію про бенефіціарів
«Малюємо» бенефіціарів — 2020

Аудиторська палата України звернулася до Комітета з питань фінансів, податкової та митної політики та Міністерства фінансів України з проханням встановити розмір штрафу за порушення суб'єктом первинного фінансового моніторингу, вчинені в період дії карантину, виходячи з розміру штрафу за відповідне порушення, встановленого Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 14.10.2014 № 1702-VII. А розміри штрафів, які можуть бути застосовані до суб'єкта первинного фінансового моніторингу, визначені ч. 5 ст. 32 Закону № 361, щоб застосовувалися через 30 днів з дня відміни карантину.

Також АПУ просить пункт 4 розділу X Закону N 361 доповнити абзацом такого змісту: "Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені цим пунктом, продовжуються на строк дії такого карантину".

Тобто, якщо влада врахує ці пропозиції, строки для подання юридичними особами інформації про бенефіціарів подовжать. 

 

 

По материалам Аудиторська палата України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аля
17.04.20 01:38

не мала баба клопоту - купила порося...и главное зачем? Соскучились по бешеным очередям к госрегистратору? А я помню тот цирк что они в прошлый раз устроили...и снова на те же граблях танцуют. Шо б они их по лбу треснули, может мозги появятся((((((

Ответить
  • Светлана
17.04.20 08:01

Тут думаешь как выжить маленькому предприятию  в условиях карантина,а не о бенефициарах.А соскучились они не только по очередям, главное впаять нехилый штраф.Для чего тогда создано куча служб всякого мониторинга,вот они и должны отслеживать изменения.

Ответить
  • Маша
17.04.20 12:07

Трудно не согласиться с тем, что всё тут ради штрафов 17-51 тыс. Быстро и просто пройтись по верхам, ничего не меняя коренным образом.

Ответить
  • ***
17.04.20 08:44

А слабо это сделать в медке, что бы не стоять в очередях! Лживая политика! Лживые обещания данные народу! Просто жуть, уже терпение лопается! И деваться некуда! Хоть в сибирскую тайгу беги от этиъ правителей зеленых!

Ответить
  • Wonder woman
17.04.20 08:53

Простите, а форму та зміст структури власності уже приняли и утвердили?  или я что-то пропустила? Там же сроки подачи под это привязаны, а еще и близко никто ничего не утвердил, как я понимаю. У нас, как всегда, напринимают, а с реализацией и сроками проблемки. Сплошные дилетанты.

Ответить
  • Гарри К.
17.04.20 18:14

Wonder woman,.. и ещё момент: а КТО собственно штрафовать за НЕисполнение этой шизы призван?? Регистратор в суд будет обращаться, или как..??

Ответить
  • Наталья
17.04.20 11:11

Wonder woman, вот-вот! Где же та самая структура собственности?

Ответить
  • Елена
17.04.20 09:34

Тот же вопрос - где утвержденная форма бланка на структуру власносты?

Ответить
  • мотя
17.04.20 11:34

вчера видела письмо гетьманцева в НБУ с просьбой разработать быстрее бланк

Ответить
  • Наталья
17.04.20 12:21

мотя, то есть, момент ускорения может все таки работать. Лучше бы в других направлениях их сумбурной деятельности. 

Ответить
  • Оксана
17.04.20 12:23

Кто-нибудь обьяснит зачем ЭТО надо???!!
Данные же все есть у госрегистратора!!!

Ответить
  • Лилия
17.04.20 13:13

Буд-то боты тут накоментили. Какого хрена?! Открывайте информацию чьи деньги, это за пол дня делается! Олигархи не хотят просто и тянут!!!! 

Ответить
  • Гарри К.
17.04.20 18:16

Лилия,.. несколько раз перечитал ваш набор слов.. нифига не понял, что вы пытались из себя выдавить!?? Вы точно не ошиблись веткой!??

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям