Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.01.21
13019 4 Печатать

Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові книжки?

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів, з обов’язковим накладанням страхувальником або працівником кваліфікованого електронного підпису.

Якщо працівник делегує повноваження щодо оцифрування документів про трудову діяльність роботодавцю, то такий працівник має надати згоду на обробку персональних даних, яку укладають у довільній формі. Сканована копія цієї згоди є невід’ємною складовою відомостей, поданих страхувальником.

У випадку особистого подання відомостей про трудову діяльність працівником – скан-копія згоди не потрібна. Окрім того, перед скануванням трудових книжок необхідно провести їх ретельний аудит.

Від редакції: зазначимо, що наразі відсутній нормативний документ, який зобов’язує роботодавців вносити дані про трудову діяльність працівників до електронної трудової книжки. Водночас, відповідний законопроєкт було прийнято за основу у вересні минулого року. У разі його прийняття у другому читанні, включення Пенсійним фондом України до реєстру застрахованих осіб відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників здійснюється протягом п’яти років на підставі відомостей, поданих страхувальником або застрахованою особою. 

Подробиці у матеріалі Верховна Рада підтримала перехід на електронні трудові книжки.

Інформація по темі:

Електронна трудова книжка: перше знайомство

По материалам ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юлія
16.01.21 08:19

Ще пройде 10 років,коли ПФ буде користуватись ел.труд.книжками.,В прошлому році на нових пенсіонерів все відсканували,відправили.....але ПФ все одно просил у людей копіі бумажні.

Ответить
  • Юрий
16.01.21 20:10

не бачу перешкод - повідомлення про прийняття ж подається? звільнення (як і прийняття на роботу) в звіті з ЄСВ також подається. тобто вже багато років йде фактично дублювання даних про трудову діяльність.

Ответить
  • Юрий
16.01.21 20:11

не бачу перешкод до того, щоб ПФУ САМОСТІЙНО вів електронні трудові книжки

Ответить
  • Оленка
18.01.21 11:35

Юрий, вони наведуть самостійно. Особисто у мене відсутні років п`ять стажу в кабінеті ПФ. За період, де я особисто сплачувала та подавала звіти

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям