Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.23
732 0 Печатать

Чи проіндексовано мінімальні розміри пенсій по інвалідності військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи з 1 березня?

На виконання постанови Уряду від 24.02.2023 р. № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році” підвищено мінімальні розміри пенсій по інвалідності, передбачені абзацами другим і третім частини першої статті 22 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, та пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачені ч. 3 ст. 54 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, на коефіцієнт збільшення 1,197.

З 1 березня пенсії по інвалідності:

  • у осіб з інвалідністю з числа військовослужбовців строкової служби (передбачені абзацами другим і третім статті 22 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”) не можуть бути менше:

у осіб з інвалідністю внаслідок війни:

I групи – 6014,93 гривень; 

II групи – 5518,17 гривень; 

III групи – 5262,01 гривень.

Інших осіб з інвалідністю:

I групи – 5512,19 гривень; 

II групи – 5262,01 гривень; 

III групи  – 5010,64 гривень.

Мінімальні розміри пенсій по інвалідності військовослужбовців з числа осіб сержантського і старшинського складу строкової служби встановлюються у розмірі 110 % вищезазначених розмірів, з числа військовослужбовців (крім осіб з числа військовослужбовців строкової служби) рядового, сержантського і старшинського складу – 120 %, з числа осіб офіцерського складу – 130 %. 

  • що настали внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи (передбачені частиною третьою статті 54 Закону України  “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“) не можуть бути менше: 

для I групи – 8187,48 гривень;

для II групи – 6549,98 гривень;

для III групи – 5048,95 гривень;

для дітей з інвалідністю – 5048,95 гривень. 

До таких мінімальних розмірів пенсій по інвалідності встановлюються належні особі надбавки, доплати, підвищення, додаткова пенсія, пенсія за особливі заслуги перед Україною.

По материалам Пенсійний фонд України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям