Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.08.23
1521 1 Печатать

Розрахунок частини чистого прибутку зазнає змін

Мінфін наказом від 04.07.2023 р. № 366 виклав у новій редакції форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку.

Серед оновлень звернемо увагу на наступні.

Збільшилась кількість полів у колонці 9 «Відмітка платника, на якого поширюється стаття 111 Закону України "Про управління об'єктами державної власності», зокрема. відмічається:

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку за останній податковий (звітний) рік у періоді, на який припадає дата його ліквідації;

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку у зв'язку з коригуванням або уточненням показників, пов'язаним зі зміною нормативу відрахування.

Аналогічні поля додано в колону 10.

Додано таблиці із інформацією:

- щодо напрямів використання вивільнених коштів;

- щодо законодавчих підстав для застосування зниженого нормативу відрахування (звільнення від сплати, зменшення бази відрахування тощо).

Зауважимо, що незабаром будуть ще зміни до цього Розрахунку. Очікується офіційне опублікування наказу Мінфіну від 27.07.2023 р. № 408, яким вносяться зміни до форми Розрахунку.

Зміни будуть здебільшого косметичні. У відповідних графах Розрахунку слово “законів” замінюється словом “Законів”; слова “російської федерації” замінюються словами “Російської Федерації” (у п’яти випадках); слово “Указу” замінюється словом “указу”; слова “п/п” замінюються словами “з/п” та інше.

Накази № 366 та № 408 наберуть чинності з дня офіційного опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
07.08.23 12:11

допилили так, что уже колонку отдельную для них выделили

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям