Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.10.23
547 1 Печатать

Жовтень – останній місяць формування ПК при відновленні реєстрації платником ПДВ після використання особливого режиму

У випадку, якщо платником у періоді використання ним спрощеної системи з особливостями оподаткування було ввезено на митну територію України товари та необоротні активи, то такий платник після відновлення реєстрації платником ПДВ включає суми ПДВ, сплачені при ввезенні таких товарів та необоротних активів на митну територію України, до податкового кредиту.

Суми ПДВ, сплачені при ввезенні на митну територію України таких товарів / необоротних активів, мають бути віднесені до податкового кредиту такими платниками не пізніше 31 жовтня 2023 року на підставі належним чином оформлених відповідних митних декларацій. 

Тобто останній звітний (податковий) період для формування податкового кредиту за такими товарами та необоротними активами – жовтень 2023 року (п.п. 91.2.1 пп. 91.2 п. 91 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

По материалам ГУ ДПС у Черкаській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любов
17.10.23 09:09

В ЯКИЙ РЯДОК ДЕКЛАРАЦІЇ включати такий податковий кредит?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям