Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.11.23
1317 0 Печатать

Чи може працівник відмовитися від відрядження з підстав невиплати авансу на поточні витрати?

Відрядження належить до трудових обов’язків працівників. Направлення у відрядження за розпорядженням керівника за рахунок підприємства для виконання завдання, обумовленого трудовим договором, є обов’язковим для працівника.

Відмова без поважних причин від виконання таких обов’язків вважається порушенням трудової дисципліни, за яке може бути застосовано дисциплінарне стягнення, передбачене ст. 147 КЗпП.

Відповідно п. 4 Розділу І Інструкції № 59 підприємство, яке відряджає працівника, забезпечує його коштами для здійснення поточних витрат під час службового відрядження (авансом).

Пунктом 11 Розділу ІІ Інструкції № 59 визначено, що відряджений працівник перед від’їздом у відрядження забезпечується авансом у межах суми, визначеної на

  • оплату проїзду,
  • найм житлового приміщення і
  • добові витрати.

Тому, за умови дотримання роботодавцем вищенаведених вимог відмова працівника від відрядження без поважних причин може кваліфікуватися як порушення трудової дисципліни.

По материалам Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям