Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.23
1833 0 Печатать

Призначення платежу при сплаті податкового боргу (заборгованості)

Мінфін України наказом від 22.03.2023 р. №148  (далі – наказ № 148) затвердив новий Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. 

Головною метою Наказу № 148 є, зокрема, спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов’язкових полів.

Так, кількість обов’язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті  «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів – для платників на бюджетні/небюджетні/депозитний рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») .

Платники податків, які мають податковий борг або заборгованість  з єдиного  внеску,  при   заповнені   реквізитів    розрахункового   документа   у полі   «Призначення    платежу»   мають   зазначати   код   виду   сплати   «140» - надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки. 

Приклад сплати заборгованості з єдиного внеску.

По-новому у реквізиті «Призначення платежу» зазначаємо:

140 заборгованість з єдиного внеску

Приклад сплати податкового боргу.

По-новому у реквізиті «Призначення платежу» зазначаємо:

140 податковий борг з податку (зазначаємо податок)

Щодо  заповнення платіжок за новим Порядком в Е-кабінеті, у полі «Призначення платежу» слід зазначати «Код виду сплати», який обирається з переліку кодів, що пропонується ІКС, та «Додаткова інформація запису» у довільній формі.

По материалам ГУ ДПС у Житомирській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям