Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.12.23
1668 1 Печатать

Форми ТТН на алкоголь зазнають змін

На сайті Державної регуляторної служби зареєстровано проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 28 квітня 2005 року № 154".

Документом пропонується внести зміни до Інструкції про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 28.04.2005 р. № 154, виклавши її у новій редакції.

Проєкт акта розроблено на виконання пункту 2 розділу ІІ Закону України від 03.06.2021 р. № 1534-IX, яким, зокрема, впроваджується низка термінів, визначення яких на сьогоднішній день законодавчо не закріплено, а саме стаття 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» (далі – Закон) доповнюється новими термінами, такими, як «вантажовідправник», «вантажоодержувач», «товарно-транспортна накладна» тощо. Крім того, стаття 48 Закону доповнено новими положеннями щодо обов’язкових реквізитів, які зазначаються у товарно-транспортній накладній.

У зв’язку із цим виникла необхідність приведення термінів та понять, що вживаються в Інструкції про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв (далі – Інструкція), а також форм товарно- транспортних накладних переміщення спирту етилового (№ 1-ТН /спирт/), високооктанових кисневмісних домішок (№ 1-ТН /вкд/), алкогольних напоїв (№ 1-ТН /алкогольні напої/), у відповідність із Законом.

Як зазначено у проекті, наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Olken
11.12.23 12:25

Чергові зміни

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям