Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.12.23
8728 0 Печатать

Мінінфраструктури повертається до питання впровадження е-ТТН

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України провели зустріч з Американською торговельною палатою в Україні щодо заміни паперових накладних електронними (е-ТТН).

Заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний зазначив, що Міністерство розробило проєкт постанови «Про реалізацію експериментального проєкту у сфері внутрішніх вантажних перевезень».

Її ухвалення дозволить залучити провайдерів електронного документообігу (ЕДО) до процесу надання такої послуги. Саме завдяки провайдерам ЕДО перевізники та бізнес можуть почати використовувати цифрову товарно-транспортну накладну та безпосередньо ознайомитись з перевагами такого механізму напротивагу використанню паперових накладних.

«Проєкт постанови передбачає запровадження тимчасового порядку функціонування Системи е-ТТН. Запропонований механізм визначатиме умови приєднання та взаємодії між ключовими сторонами процесу та ключові аспекти роботи Системи. Водночас, поруч з юридичним напрямком запровадження е-ТТН, команда працює також над технічними питаннями, простими словами – новими опціями та можливостями», – наголосив Анатолій Комірний.

Під час зустрічі також було обговорено плани щодо розвитку проєкту на 2024 рік. До прикладу, розширення переліку провайдерів ЕДО, які підключені до Системи для подальшої модернізації цієї послуги, зокрема для впровадження спеціальних форм е-ТТН.

Також залишається актуальним питання розробки інтеграцій з іншими інформаційно-комунікаційними системами, впровадження підсистем взаємодії з користувачами, створення довідок та інше.

Систему е-TTН впроваджує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і за участі ГО Інститут аналітики та адвокації / Institute of Analytics and Advocacy.

Нагадаємо, що поки що е-ТТН не обов’язкова.

По материалам Мінінфраструктури

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям