Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.12.23
954 0 Печатать

Українці можуть перереєструвати авто в застосунку "Дія"

Завдяки співпраці Міністерства внутрішніх справ та Міністерства цифрової трансформації послуга про перереєстрацію авто з’явилася у «Дії» 20 грудня 2023 року. Про запуск нової функції під час Diia Summit повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Революційна послуга – те, що вже зараз звільняє від бюрократії багатьох наших громадян, мільйони людей. Сьогодні опівночі запрацює онлайн-послуга купівлі-продажу машин у Дії» - зазначив Володимир Зеленський. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час виступу розповів детальніше про користування сервісом.  

«Сучасна команда МВС – це турбота про зручну трансформацію держави. Більше немає потреби їздити у сервісні центри МВС для перевірки документів та авто, заповнювати папери, сплачувати квитанції в конкретних банках, завчасно записуватися в електронну чергу. Швидкість та відсутність будь-яких бюрократичних процесів – наш пріоритет», – наголосив Ігор Клименко.

За словами Міністра внутрішніх справ, скористатися перереєстрацією зможуть лише ті, хто продає чи купує автомобіль вперше за рік. 

«Все, що вам треба – розпочати процес купівлі-продажу у застосунку, дотримуватися підказок «Дії» та засвідчити проект договору Дія.Підписом. Далі – все зробимо за вас. Залишиться тільки домовитись про передачу та отримання коштів» - пояснив Ігор Клименко.

Свідоцтво про реєстрацію автомобіля та державні номерні знаки громадянин отримає вже за кілька днів за допомогою поштової доставки.

«МВС з ДП «ІНФОТЕХ» із задоволенням та турботою упакує номери, техпаспорт і відправлять за зручною адресою. Мінус – очікування та поїздки, плюс – час на власне життя. І ми плануємо ці зміни тільки збільшувати і масштабувати», – зазначив Глава МВС Ігор Клименко.

Своєю чергою Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що під час бета-тестування відповідної послуги вже вдалося перереєструвати 61 транспортний засіб.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям