Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.01.24
745 0 Печатать

В якому розмірі здійснюється коригування фінрезультату до оподаткування, якщо встановлено невідповідність принципу «витягнутої руки»?

Обов'язок коригування фінансового результату до оподаткування на суму 30 % вартості товарів, у т. ч. необоротних активів, робіт та послуг придбаних (реалізованих) в операціях, які не є контрольованими, покладено на платника (п.п. 140.5.4 та п.п. 140.5.5 1ПКУ).

Коригування не проводиться, якщо платник підтвердив суми доходів (витрат) за цінами, визначеними за принципом «витягнутої руки», відповідно до п. 39 ПКУ.

Якщо ціна не відповідає принципу «витягнутої руки» при:

- придбанні – є вищою, то коригування здійснюється на розмір різниці між вартістю придбання та вартістю за принципом «витягнутої руки»;

- реалізації – є нижчою, то коригування здійснюється на розмір різниці між вартістю за принципом «витягнутої руки» та вартістю реалізації

Розрахунок податкових зобов'язань проводиться відповідно до ціни (рентабельності), яка (який) дорівнює медіані діапазону (крім випадків проведення самостійного коригування згідно з п.п. 39.5.4 ПКУ).

Самостійне коригування: максимальне значення при придбанні та мінімальне значення при реалізації. За результатами перевірки відповідне коригування здійснюється до медіани діапазону цін (рентабельності).

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям