Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.02.24
2253 0 Печатать

ДПС перевіряє платників, що мали взаємовідносини з ризиковими контрагентами

Протягом 2023 року фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків з підстав, визначених  підпунктами 78.1.5 та 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 Податкового кодексу України, проведено 66 документальних позапланових перевірок платників податків, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ.

Контрольно-перевірочними заходами відпрацьовано 1 238,0 млн грн схемного податкового кредиту по 36 суб’єктам господарювання-вигодонабувачам, задіяним у схемах ухилення від оподаткування ПДВ, які мали взаємовідносини з 355 контрагентами - платниками податку на додану вартість, що відповідають критеріям ризиковості.

За результатами проведених перевірок донараховано податку на додану вартість у сумі 337,1 млн грн, податку на прибуток у сумі 346,9 млн грн, застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму більше 168,3 млн грн,  упереджено суму бюджетного відшкодування ПДВ, заявлену платниками податків на розрахунковий рахунок, у розмірі 485,5 млн грн, зменшено залишок від’ємного значення ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, у розмірі 175,2 млн грн та зменшено суму від’ємного  значення об’єкта  оподаткування  податку на прибуток  майже  на 14,4 млн гривень.

По материалам Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям