Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.02.24
1431 0 Печатать

Як переоформити пенсію з пошти на банк?

Відповідно до закону пенсія в Україні виплачується щомісяця через відділення АТ «Укрпошта» або через банк.

Спосіб виплати пенсіонер обирає самостійно, але в будь-який момент може змінити обраний спосіб виплати за власним бажанням. Для цього потрібно лише подати відповідну заяву до Пенсійного фонду України. Сьогодні це можна зробити дистанційно через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/   

Отже, щоб перевести пенсію на картку (за умови наявного відкритого банківського рахунку), необхідно:

  1. Увійти до особистого електронного кабінету на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  2. У лівому боковому меню натиснути на вкладку «Щодо пенсійного забезпечення».
  3. Знайти розділ «Внесення змін до Пенсійної справи».
  4. Там обрати пункт «Заява про зміну способу виплати пенсії».
  5. Заповнити потрібні поля форми заяви, користуючись підказками на екрані. Варто зазначити, що номер банківського рахунку вказується в міжнародному форматі IBAN, який складається з 29 цифр та літер.
  6. Завантажити необхідні до заяви відскановані документи (паспорт, ідентифікаційний код, заява з реквізитами банку). Розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 МБ.
  7. Сформувати заяву, підписати її власним кваліфікованим електронним підписом та натиснути «Відправити до ПФУ».

Після надсилання, заява автоматично надійде до Пенсійного фонду України. Результати опрацювання заяви можна переглядати в особистому кабінеті в розділі «Мої звернення».

Звертаємо Вашу увагу, що існують певні вимоги до банківського рахунку для зарахування пенсії:

  • рахунок має бути відкритим в одному з уповноважених банків;
  • поточний рахунок відкривається саме для зарахування пенсійних та інших соціальних виплат та має бути активним (діючим).

У разі зміни банківських реквізитів чи банку пенсіонеру обов’язково потрібно інформувати Пенсійний фонд. Повідомити про нові дані можна дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України  https://portal.pfu.gov.ua    

По материалам ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям