Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.03.24
1039 0 Печатать

Разом із щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму

Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій здійснюється перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року.

У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 2093 грн до 2361 грн збільшуються розміри мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж (непрацюючим пенсіонерам), надбавок та підвищень, мінімальних пенсійних виплат, максимальної пенсії, які залежать від прожиткового мінімуму.

Важливо!

Перерахунок пенсій буде проведено без додаткових звернень пенсіонерів.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям