Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.03.24
755 0 Печатать

Нюанси виходу на пільгову пенсію

Збираюсь на пільгову пенсію за Списком № 2. Чи потрібно надавати довідки про пільговий характер роботи, якщо у трудову книжку внесено відповідні записи?

Так, потрібно, оскільки саме в довідках про пільговий характер роботи підприємство підтверджує зайнятість працівника в шкідливих і важких умовах праці протягом повного робочого дня. При цьому в трудових книжках зазначаються умови, на яких особу прийнято на роботу.

У довідці має бути вказано: періоди роботи, що зараховуються до спеціального стажу; професія або посада; характер виконуваної роботи; розділ, підрозділ, пункт, найменування списків або їх номери, куди включається цей період роботи; первинні документи за час виконання роботи, на підставі яких видана така довідка. 

Важливо

Страховий стаж, що дає право на пенсію на пільгових умовах, набутий після 21.08.1992, обчислюється з урахуванням результатів атестації робочих місць, проведеної на підприємстві.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям