Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.24
582 0 Печатать

Як пройти відеоідентифікацію у Пенсійному фонді, якщо пенсіонер втратив слух?

Моїй бабусі, яка переїхала на Київщину з Донеччини у 2014 році, зараз 88 років, вона втратила слух. Яким чином вона може пройти відеоідентифікацію?

Особливості проходження відеоідентифікації, в тому числі людьми з порушеннями слуху та мовлення, передбачено Постановою правління Пенсійного фонду України від 20.11.2023 № 49-2 “Про затвердження Порядку встановлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв’язку”.

Щоб пройти відеоідентифікацію людина з порушеннями слуху або мовлення у своїй заяві про проходження ідентифікації до Фонду може зазначити інформацію про необхідність залучення під час проведення процедури відеоідентифікації перекладача жестової мови.

Якщо дієздатна фізична особа за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, в заяві можна зазначити інформацію про необхідність присутності під час проведення сеансу відеоідентифікації персонального асистента або помічника.

Довідково

За малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подаються законними представниками – батьками, усиновлювачами, батьками-вихователями, прийомними батьками, патронатними вихователями, опікунами, піклувальниками, представниками закладів (органів опіки і піклування), які виконують функції опікунів чи піклувальників.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям