Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.03.24
560 0 Печатать

Правила складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг будуть змінені

Нацбанк пропонує до обговорення з учасниками ринку зміни до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України (далі – Правила).

Мета змін до Правил –  приведення їх у відповідність до вимог нормативно-правових актів Національного банку щодо вдосконалення звітності страховиків, фінансових компаній та ломбардів.

Проєктом змін до Правил, зокрема, передбачено:

  • унесення змін до показників звітності файла IRN2 "Дані про структуру активів та розрахунок дотримання вимог до платоспроможності страховика. Прийнятні активи: непрострочена дебіторська заборгованість" з метою дотримання страховиками вимог до платоспроможності;
  • унесення змін до переліку та назв показників звітності файла LRF01 "Дані регуляторного балансу" з метою отримання інформації для розрахунку пруденційних вимог до фінансових компаній і контролю за ними;
  • заміна щоквартальної періодичності подання звітності на щомісячну для фінансових компаній та ломбардів;
  • доповнення переліку метрик та некласифікованих реквізитів показників, які використовуються для формування показників звітності.

Такі норми містить проєкт постанови Правління НБУ "Про затвердження Змін до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України" (далі – проєкт постанови).

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються до 2 квітня 2024 року за визначеною формою.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям