Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.03.24
923 0 Печатать

Чи є обов’язковою довідка про зарплату до 1 липня 2000 року для призначення пенсії?

Я готую документи для призначення пенсії в поточному році. Чи є обов’язковою довідка про зарплату до 1 липня 2000 року?

Так, але за певних умов.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при обчисленні пенсії враховується заробіток людини за всі періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Заробітна плата за цей період обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб.

Довідка про заробіток за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року є обов’язковою в разі, якщо людина після 1 липня 2000 року набула менше п’яти років страхового стажу.

В інших випадках довідка про заробітну плату надається за бажанням людини. Якщо виявиться, що згідно з наданою за бажанням людини довідкою зарплата є нижчою, ніж зарплата після липня 2000 року, то розмір пенсії буде обчислено без її врахування.

Що необхідно знати про призначення пенсії за віком у 2024 році, — за посиланням.

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Донецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям