Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.24
1007 0 Печатать

Пересилання посилок за кордон спростили: що змінилося

Гендиректор АТ Укрпошта Ігор Смілянській вітає рішення парламенту щодо підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України.

Посадовець наголошуе: "Минулий тиждень важко пригадувати, як той, де було щось позитивне. Проте були і виключення, як от новина про підтримку українського експорту – а це завжди круто!

Навіть якщо Укрпошта трохи втратить в короткостроковій перспективі, наші клієнти будуть щасливими, а значить, з часом їх буде ще більше. Тож маємо дивитися на питання стратегічно

Минулого тижня Верховна рада прийняла у другому читанні закон № 9456, де врегулювала питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України. Ми, звісно, долучились своїми скромними зусиллями до цього закону і, спільно з депутатами, зробили гарну новину для малих виробників, що торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад 150 €, привіт, бюрократія та морока – оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало 1 500 - 2 500 гривень. І скільки потенційних міжнародних підприємців ми втрачали лише на цьому?)

А єдиний шлях, як цьому можна було запобігти — відправка окремих посилок, що, звісно, не додавало щастя ані продавцям, ані отримувачам. Хоч ми та інші відправники заробляли на кількості, проте це знижувало приваблівість українських виробників в ціновій категорії на міжнародних майданчиках.

Тепер закон збільшив цей поріг до 1 000 €.

Отже, як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяця), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошта. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно. А ще – відправити свій товар через Укрпошту у будь-яке з 660 000 відділень у 192 країнах по всьому світу."

По материалам Ігор Смілянській, гендиректор АТ Укрпошта

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям