Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.24
1880 1 Печатать

Все й одразу: ДПС перевіряє належність оформлення трудових відносин під час РРО-перевірок

Одним із напрямів діяльності ДПС є запобігання використанню незадекларованої праці.

Незадекларована праця не тільки є ризиком недонадходжень коштів до бюджету, що обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, а й створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників.

Співробітниками управління фактичних перевірок Головного управління ДПС у м. Києві у лютому 2024 року проведені фактичні перевірки мережі магазинів із продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах, до якої входили 16 торговельних об’єктів у різних районах столиці.

Так, фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування здійснювали фактичний продаж товару за готівку та/або через банківські POS-термінали, використовуючи ліцензії і зареєстровані програмні РРО юридичної особи.

Під час проведення фактичних перевірок магазинів податківці зафіксували не лише факти проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО, безліцензійної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, зберігання і продаж необлікованих підакцизних товарів, а також задокументували працю 13 неоформлених працівників.

За порушення законодавства про працю можуть бути застосовані різні види санкцій, залежно від характеру і наслідків порушення, а також від суб’єкта господарювання, який його скоїв.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
27.03.24 07:32

Да рро ходят, проверяют. Были у 2-х ФОП. Х -отчет, говорят снимите. Зачем, говорю? Ну да, незачем, , но положено!. А вот денег вернуть за контрольную закупку не хватает!.-Ну и что, из кармана достанет! -Да?-Да!. Трудовой договор говорит, давайте. -Нету, в устном виде!- Да-аааа???!!  -Да!-Звонят куда то в Охрану Труда-А что так можно былр?!.... Вообщем договорись на одном штраф 340 грн на другом около 2000. Ну не могут они дать довидку. Только акт. Так и живем!....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям