Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.24
1157 9 Печатать

У Мінкульті відреагували на хейт навколо теми бронювання працівників культури

Виконувача обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва обурив хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа. Він вважає, що це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює.

"Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» - не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи", - пише урядовець.

Він зазначив, що це єдиний заклад, що проводить вистави у найвіддаленіших територіальних громадах, куди важко дістатися, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи.

Специфіка роботи цього колективу - це постійні гастролі по всій території України, перебування у відрядженні 11 місяців на рік, виїзди на деокуповані території, показ вистав в госпіталях, в укриттях, непристосованих приміщеннях.

За 2023 рік колективом було проведено 1510 вистав які відвідали майже 145 тисяч глядачів в 17 областях України. За 2 місяці 2024 року вже проведено 182 вистави в 14 областях.

Карандєєв нагадує, що обов’язок влади - забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання.

З початку повномасштабного вторгнення встановлений Урядом алгоритм бронювання працівників сфери культури та медіа незмінний. Нововведень не було.

"Ми бронювали і бронюємо працівників театрів, музичних закладів, цирків без яких робота цих закладів неможлива. Це дуже незначна кількість людей. Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання лише 14 осіб.

Так! Лише 14 працівників! Це менше, ніж 10 відсотків від загальної чисельності усього колективу! Це 11 виконавців найскладніших циркових жанрів і ще 3 технічних працівника, які нероздільно пов’язані з артистами та без участі яких вистави просто не відбуваються", - пояснив він.

"Мені не соромно за тих працівників сфери культури, які сьогодні в Україні працюють за фахом, я пишаюся ними не менше, ніж тими митцями, які змінили сценічний одяг на військову форму", - наголошує В.О. міністра.

До речі, 8 працівників Дирекції пересувних циркових колективів України сьогодні захищають нашу Батьківщину у складі ЗСУ.

Щодо бронювання працівників медіа урядовець зазначає, що під час війни, коли ворог маніпулює громадською думкою в Україні та закордоном, поширює дезінформацію та відверту брехню – українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки України.

Тому частина працівників цієї сфери теж заброньована.

"Люди критично важливі культурі. Культура та медіа критично важливі державі. Відповідальна влада має не тільки про це говорити, але й своїми виваженими і професійними рішеннями забезпечувати нашу стійкість і на фронті, і в тилу", - підсумовує Ростислав Карандєєв.

По материалам Ростислав Карандєєв, Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
10.04.24 06:16

Да. И цирк не уехал и клоунов полно!!!!

Ответить
  • Олена
10.04.24 09:49

і 95 кв.  під БРОНЬ!

Ответить
  • Олена
10.04.24 09:54

Працівник культури -критично важлива галузь, а сіяти поля -то не критично, головне сміятись на сцені з аграріїв!

Ответить
  • Елена
10.04.24 10:58

Пусть назовут профессию не важную...
Может врач? Или программист? Или бухгалтер? Или столяр или инженер, металлург, учитель? 
Помните стишок - ВСЕ ПРОФЕССИИ НУЖНЫ ВСЕ ПРОФЕССИИ ВАЖНЫ...

Ответить
  • Ольга
10.04.24 12:07

який абсурд, в мене знайомий ремонтує та встановлює медичне обладнання по Україні  - йому бронь не дають.

Ответить
  • не указано
10.04.24 15:57

Ольга, такая же ситуация и в нашем городе. Единственный специалист по установке и обслуживанию медоборудования в детской больнице призван на фронт. Оборудование простаивает. Никто на нём не работает, потому что не соображают с какой стороны к нему подойти, а ведь его передали нам из-за границы, чтоб спасали жизни детей.

Ответить
  • Олена
10.04.24 12:54

країна-цирк. і циркачі працюють на оборону країни. 

Ответить
  • Валентина
10.04.24 17:06

На мою думку, бронь потрібна на ті спеціальності де жінка не може замінити чоловіка. Чомусь люди досі думають, що війна десь там, і нехай хтось... У Раді можна без чоловіків, в медіа також, і якось гучний сміх недоречний....

Ответить
  • Алла
17.04.24 12:18

😈

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям