Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.04.24
1193 3 Печатать

У владі врегулюють ринок послуг автомобільного транспорту відповідно до норм Євросоюзу

Комітет з питань транспорту та інфраструктури схвалив до другого читання розгляд урядового законопроекту № 4560. Законопроект розроблений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

Ключова мета документа – врегулювати ринок послуг автомобільного транспорту та його діяльність відповідно до норм Європейського Союзу. Фактично, йдеться про євроінтеграцію послуг цієї сфери та адаптацію норм українського законодавства до актів ЄС.

Ухвалення законопроекту в цілому дозволить:

  • Підвищити рівень надання послуг з перевезень;
  • Забезпечити відповідність українських автомобільних перевізників вимогам ЄС;
  • Підвищити конкурентоспроможність національних перевізників на європейському ринку автомобільних перевезень;
  • Забезпечити цифровізацію державних послуг на автомобільному транспорті.

Схвалена редакція законопроекту визначає особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту (ЄС) № 1071/2009.

Важливою нормою також є запровадження системи отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень.

Окрім цього, йдеться про впровадження механізму підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників. Остання – це сукупність підтвердженої інформації про перевізника щодо відповідності його діяльності вимогам законодавства. Наприклад, відсутність порушень, штрафів чи інших санкцій до перевізника.

Підтримана Комітетом редакція також встановлює заходи впливу на автомобільних перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти щодо адміністративних правопорушень у сфері внутрішніх та міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів.

Нагадаємо, законопроект № 4560 було внесено на розгляд Верховної Ради Кабінетом Міністрів у грудні 2020 року. У жовтні 2022 року народні депутати схвалили проект закону у першому читанні.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
14.04.24 18:56

Услуги бахдана парашенка куда ноги не влазят и европейских электрических автобусов, где даже сиденья боком стоят чтобы ноги не упирались. Не может быть у них одна цена как и цена лицензии. 
Вот чешские трамваи Татра-Юг (чёрные) в Киеве которые привёз Кличко - респект, есть в чём они даже лучше чем в Праге - зарядка телефона, там этого нет. В пражких меньше стекла, вроде даже салоны больше. Там ещё прикол - трамвай имеет приоритет даже перед пешеходом, не говоря про транспорт любой.
Мерия Праги в этом году заказала 500 электрических автобусов.
Билет 30 корунов=51 гривна проезд на 30 минут. 580 корунов проездной в телефоне Литачка сайт на месяц на общественный транспорт. Штраф 1000 корунов=1700 гривен.
В киевских контролёры не связываются с зайцами за 180гривен. Лень полицию вызвать за мелочь .

Ответить
  • Шурик
14.04.24 20:07

Výtah na Karlově náměstí, metro B, Praha Lift at Karlovo náměstí, metro B line, Prague - YouTube - Крутой вход в метро стация "Карлова Площадь" Прага. Метро в проездной входит.

Ответить
  • Шурик
14.04.24 20:17

До 14 лет проезд бесплатный, после студентам и пенсионерам с 65 лет половина цены. Шаровиков там нет, или штаф хороший.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям