Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.04.24
4255 8 Печатать

На прифронтових територіях місцева влада зможе звільняти підприємства від місцевих податків

12 квітня Уряд ухвалив зміни до порядку, що визначає механізм надання додаткових дотацій місцевим бюджетам.

Через постійні обстріли на прифронтових територіях часто пошкоджується майно підприємств, які є платниками місцевих податків.

Тепер місцева влада зможе звільняти у 2024 році бізнес від податку за землю, податку на нерухоме майно і єдиного податку. А Уряд компенсуватиме місцевим бюджетам недоотримані кошти із державного бюджету.

Йдеться про території, на яких ведуться (велися) бойові дії, згідно з Переліком, затвердженим наказом Мінреінтеграції. Таке рішення необхідне, зокрема, для бізнесу Харківщини, яка зазнає значної шкоди через невибіркові обстріли рф.

Відповідний проєкт акта розроблено Міністерством фінансів України за результатами наради, проведеної Віцепремʼєр-міністеркою Іриною Верещук на виконання доручень Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

По материалам Мінреінтеграції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
15.04.24 11:20

ага...може...але не робить...їм же треба премії собі з чогось платити...

Ответить
  • Шурик
15.04.24 16:07

Наталья,
Когда чиновник не выполняет свои обязанности - это корупция в ровень вымогательству.

Ответить
  • Елена
15.04.24 14:04

в Запорожье для ФОП второй группы сделали не 20, а 19% от мин.ЗП на начало года.... - от сердца прям оторвали...

Ответить
  • Наталья
22.04.24 17:59

Елена, в Запорожье ставка единого налога ФОП 2-йгруппы для торговли в магазинах с 2012 года была 16%. "Старые" ФОПы так и платят, а вновьзарегистрированные платят уже 19%, потому что город Запорожье теперь относится к Запорожскому району, и это их старая ставка

Ответить
  • Сонечка
22.04.24 15:19

Елена,ну там вилка від 10% до 20% ,нам таку можливість дав ГАК в 2017 році.

Ответить
  • Елена
16.04.24 02:51

Враховуючи, що Харків в зоні МОЖЛИВИХ бойових дій, то ніяких змін не буде. Уже прилетіли ППР з податку на нерухоме майно за 2023 рік. Дякую Терехову, що депутати не змогли домогтися звільнити Харків від податків. А також отримали ППР за реєстрацію отриманого від постачальника РК, який він зміг надіслати тільки через рік від дати виписки. Тобто я повинна була зареєструвати вчасно те чого у мене не було. Яке звільнення від податків, яка підтримка бізнесу? Зроблю все щоб ні х..ра не платити.

Ответить
  • Игорь
16.04.24 08:45

Терехов та депутати міськради - головні вороги бізнесу в Харкові. Вони звернулися до ОВА, щоб ті ні в якому разі не включали Харків до територій активних бойових дій, при тому, що самі чиновники отримують чималі доплати за роботу на прифронтових територіях

Ответить
  • Ганна
22.04.24 11:00

Шмигаль 12 квітня повідомив,що в Харкові та області складно працювати бізнесу ,постіні обстріли ,немає світлі,бізнес виїжджає,міська влада може звільняти біхнес від майнових податків і що далі,а далі мовчання,так це піар був

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям