Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.24
1404 1 Печатать

Спрощуємо документообіг: Уряд ухвалив постанову про мультишеринг

У Мінцифри спільно з Нацбанком працюють над удосконаленням шерингу документів, що значно спростить та пришвидшить документообіг для громадян в установах. 

Після запуску мультишерингу українці зможуть через Дію ділитися копіями й даними не лише цифрових документів, а й довідок про доходи, ОК-5, ОК-7 за один раз у кілька кліків. Це зробить шеринг комплексним та значно зекономить час як працівників компаній, так і клієнтів.

Зараз, щоб надіслати такий комплекс документів, потрібно спершу відправити копії цифрових документів через застосунок Дія, а копії довідок надсилати окремо.

Мультишеринг дасть змогу відправляти копії всіх необхідних документів одночасно, а також автоматично заповнювати поля в електронних заявах і договорах даними з таких копій.

Мультишеринг зробить процес отримання послуг швидшим і зручнішим, скасує ксерокси, заповнення від руки й повторні підтвердження шерингу.

Щоб поділитися копіями документів, достатньо буде зробити кілька кліків у застосунку Дія. Компанія надсилає запит, а клієнт підтверджує його за допомогою Дія.Підпису, тож одразу бачить назву установи, перелік необхідних документів і розуміє, кому та які копії передає. 

Від редакції: йдеться про постанову КМУ від 13.04.2024 р. № 423 "Деякі питання комплексної передачі електронних копій документів, окремої інформації (відомостей, даних), що в них міститься, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг".

Згідно з постановою, через «Дію» можна буде передавати наступні електронні копії документів та окрема інформація (відомості, дані) з таких документів:

1) е-паспорт;

2) е-паспорт для виїзду за кордон;

3) реєстраційний номер облікової картки платника податків;

4) індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за формою ОК-5;

5) індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за формою ОК-7;

6) відомості з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків;

7) електронне посвідчення водія;

8) електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

9) електронна форма довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

10) електронне відображення актового запису про народження;

11) електронне відображення актового запису про шлюб;

12) електронне відображення актового запису про розірвання шлюбу;

13 ) електронне відображення актового запису про зміну імені;

14) електронний студентський (учнівський) квиток закладу фахової передвищої, вищої та/або професійної (професійно-технічної) освіти;

15) єДокумент про освіту, що підтверджує здобуття особою певного освітнього (освітньо-кваліфікаційного, освітньо-професійного, освітньонаукового/освітньо-творчого) рівня.

По материалам Мінцифри

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • абрам терц
17.04.24 11:27

е,ю,я

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям