Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.04.24
999 1 Печатать

На територіях активних бойових дій планують звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно

Про це йшлося під час чергової наради з питань прав на житло окремих категорій ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

У процесі обговорень представник від Фонду державного майна України презентував проєкт змін до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634. Ними, зокрема, передбачається на час дії воєнного стану звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно такі категорії осіб:

• фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців, призваних або прийнятих на військову службу;

• орендарів майна, яке розташоване в зоні активних бойових дій і на тимчасово окупованих територіях відповідно до Переліку територій, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309.

Також пропонується встановити органам місцевого самоврядування та їхнім підприємствам місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за 1 квадратний метр площі для гуртожитків, облаштованих з метою розміщення переселенців.

Наразі відповідний проєкт постанови направлено до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Зазначимо, що цей проєкт акта було розроблено на виконання завдань та заходів Операційного плану реалізації у 2023-2025 роках Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

По материалам Мінреінтеграції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
24.04.24 10:46

це шось....навіть немає культурних слів що до строку прийняття, а що до змісту це взагалі якись сюр. Навіть не уявляла що хтось ще сплачує оренду за те чим не може користуватися апріорі.
явно когось півник клюнув.. і побігли хочь шось робити. І то це тільки презентація. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям