Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.04.24
760 0 Печатать

Право на пільги: умови набуття

Під час визначення права на пільгу, для розрахунку застосовується сукупний дохід сім’ї пільговика. Що він в себе включає, які виплати беруться до уваги?  

До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані:

— пенсія;

— заробітна плата;

— грошове забезпечення;

— стипендія;

— соціальна допомога (за винятком допомоги при народженні дитини та при усиновленні дитини, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішенням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій, незалежно від форм власності).

Врахують при наданні пільги доходи від підприємницької діяльності й допомогу по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування.

Пільговик, який відноситься до категорії тих, чиє право на пільги залежить від сукупного доходу сім’ї, має право на пільги за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

З початку 2024 року розмір податкової соціальної пільги становить 4 тисячі 240 гривень.

Це означає, що якщо середньомісячний дохід кожного члена сім’ї пільговика знаходиться в межах 4 тисяч 240 гривень, то людина має право на отримання пільг протягом року. Такий розрахунок проводиться раз на рік.

По материалам ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям