Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.04.24
1553 3 Печатать

Чоловіки більше не зможуть отримувати паспорти за кордоном. Проте є виключення

Чоловіки - громадяни України віком від 18 до 60 років більше не зможуть отримувати паспорти, перебуваючи за межами України.  Таке рішення прийнято Кабінетом Міністрів (Постанова № 443 від 23 квітня 2024 року). 

Проте обмеження не стосуються чоловіків, на яких поширюються положення пунктів 21—23 , 27 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57.

Серед них:

► особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;

► особи, які мають дружину із числа осіб з інвалідністю і супроводжують таких дружину  для виїзду за межі України, за наявності документів (їх нотаріально засвідчених копій), що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність;

► особи, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини із числа осіб з інвалідністю I чи II групи і супроводжують одного із таких батьків для виїзду за межі України;

► особи, які здійснюють постійний догляд за особами з інвалідністю I чи II групи і супроводжують таких осіб для виїзду за межі України;

► батьки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

► батьки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;

► діди, повнолітні брати, вітчими, які супроводжують дітей з інвалідністю для виїзду за межі України;

► опікуни осіб з інвалідністю, визнаних судом недієздатними, які супроводжують таких осіб для виїзду за межі України, за наявності рішення про призначення опікуна над такою особою, а у разі, коли опікуна такій особі не призначено, - один з повнолітніх членів сім’ї першого чи другого ступеня споріднення.

В свою чергу Міністерство закордонних справ України повідомило, що Постанова № 443 стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП «Документ» та не розповсюджується на роботу консульської служби МЗС України.

Проте, на цей час,  призупинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від чоловіків 18-60 років, які перебувають за кордоном.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
25.04.24 08:54

А батько трьох дітей може отримати закордонний паспорт в ДП Документ?

Ответить
  • Лариса
25.04.24 17:45

а як стосовно тих чоловіків. які перебували за кордоном на підставі працевлаштування ще до 2022 року ?

Ответить
  • Сонечка
26.04.24 11:17

Більше всього верещать "заробітчани"- які давно працюють за кордоном ,Європа теж не дураки та і Україні надоїло виплачувати пенсію людям у кого нема стажу , біженці ,які отримали 24 параграф в Німеччині -отримали аусвайс,навчаються ,підуть працювати -мовчать ,бо вони під прикриттям закону Німеччини .

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям